FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Getting Lyrical Again
Quiz about Getting Lyrical Again

Getting Lyrical Again Trivia Quiz


I have already released a quiz that featured songs from my favorite 25 CD's on it. This time, I figured that I would make this quiz of songs that randomly entered my head. It is only a 20-question quiz this time. Hope you enjoy my taste in music. :)

A multiple-choice quiz by superferd. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Who Sang This

Author
superferd
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
144,407
Updated
May 25 23
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
2789
Last 3 plays: Guest 104 (7/20), Guest 59 (5/20), Guest 136 (13/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who sang this early 80's lyric?
"Now in the street there is violence.
And - and a lots of work to be done.
No place to hang out our washing.
And - and I can't blame all on the sun."
Hint


Question 2 of 20
2. Who sang this song with the repetitive word "Baby" in it?
"Baby, baby ...
I'm taken with the notion... to love you with the sweetest of devotion.
Baby, baby...
My tender love will flow from the bluest sky to the deepest ocean.
Stop for a minute ... baby, I'm so glad you're mine, yeah"
Hint


Question 3 of 20
3. "If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists, whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience. I will dispense this advice now.
Enjoy the power and beauty of your youth. Oh, never mind. You will not understand the power and beauty of your youth until they've faded. But trust me, in 20 years, you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked. You are not as fat as you imagine."
This sounds like an advice column but is actually lyrics from a song by whom?
Hint


Question 4 of 20
4. Who sings these lyrics:
"Happiness lies in your own hand.
It took me much too long to understand.
How it could be?
Until you shared your secret with me."
Hint


Question 5 of 20
5. "Oh these little rejections how they add up quickly.
One small sideways look and I feel so ungood.
Somewhere along the way I think I gave you the power to make,
Me feel the way I thought only my father could."
Who sings the song that contains these lyrics?
Hint


Question 6 of 20
6. Who sang these early 80's song lyrics?
"Her hair is Harlow gold,
Her lips sweet surprise.
Her hands are never cold.
She's got Bette Davis eyes.
She'll turn her music on,
You won't have to think twice.
She's pure as New York snow.
She got Bette Davis eyes."

Hint


Question 7 of 20
7. Who started a four minute ballad with these lyrics?
"A bottle of white, a bottle of red.
Perhaps a bottle of rose instead?
We'll get a table near the street... In our old familiar place ... You and I, face to face."



Answer: (Both names or surname)
Question 8 of 20
8. Who was the female singer that sang these lyrics of a song sung featuring a young group?
"What, mon?
You know it's a bright and shiny day.
I want to say something to you.
I love you just like Jah do.
We know a place,
Where Jah's people can run free.
A new kind of love.
And we call it agape."
Hint


Question 9 of 20
9. These lyrics were sung by a band who's lead singer has passed away...
"All you got is this moment.
The twenty - first century's yesterday.
You can care all you want.
Everybody does... yeah that's okay!"
Hint


Question 10 of 20
10. Which group rapped the following lyrics?
"Pack it up, pack it in!
Let me begin!
I came to win!
Battle me that's a sin!
I won't tear the sack up!
Punk you'd better back up!
Try and play the role and the whole crew will act up!
Get up, stand up, come on!
Come on, throw your hands up!"
Hint


Question 11 of 20
11. Which band sang these lyrics?
"This is the world we live in.
And these are the hands we're given.
Use them and let's start trying.
To make it a place worth fighting for.
This is the world we live in.
And these are the names we're given.
Stand up and let's start showing.
Just where our lives are going to."
Hint


Question 12 of 20
12. Which band owns these lyrics?
"Must be getting early, clocks are running late.
Paint my love a morning sky, it's all cold.
Dawn is breaking everywhere, light a candle, curse the glare.
Draw the curtains I don't care, but it's all right.
I will get by, I will get by, I will get by, I will survive."
Hint


Question 13 of 20
13. Whose lyrics are these?
"Got a wife and kids in Baltimore, Jack.
I went out for a ride and I never went back.
Like a river that don't know where it's flowing.
I took a wrong turn and I just kept going."
Hint


Question 14 of 20
14. Who sang these lyrics on her self titled album?
"You with the sad eyes... Don't be discouraged.
Oh I realize... It's hard to take courage.
In a world full of people... You can lose sight of it all.
And the darkness inside you... Can make you feel so small."



Hint


Question 15 of 20
15. Who sang these lyrics?
"I have climbed highest mountain!
I have run through the fields!
Only to be with you!
Only to be with you!
I have run!
I have crawled!
I have scaled... these city walls!
These city walls!
Only to be with you!"

Hint


Question 16 of 20
16. Who sings these inspiring lyrics?
"I hope you never lose your sense of wonder.
You get your fill to eat... But always keep that hunger.
May you never take one single breath for granted.
God forbid love ever leave you empty handed.
I hope you still feel small... When you stand by the ocean.
Whenever one door closes, I hope one more opens.
Promise me that you'll give faith a fighting chance."
Hint


Question 17 of 20
17. Who sings the lyrics to this ballad?
"My child arrived just the other day.
He came to the world in the usual way.
But there were planes to catch and bills to pay.
He learned to walk while I was away.
And he was talkin' 'fore I knew it, and as he grew,
He'd say "I'm gonna be like you dad!
You know I'm gonna be like you!"
Hint


Question 18 of 20
18. These lyrics are on Alanis Morissette's "Unplugged" album but belonged to what band first?
"There's a little black spot on the sun today.
It's the same old thing as yesterday.
There's a black hat caught in a high tree top.
There's a flag pole rag and the wind won't stop."

Hint


Question 19 of 20
19. Who do these lyrics belong to?
"we spotted the ocean... at the head of the trail.
where are we going, so far away?
and somebody told me that this is the place.
where everything's better... everything's safe.
Walk on the ocean... step on the stones ... flesh becomes water ... wood becomes bone."



Hint


Question 20 of 20
20. Here are the final lyrics. Who sang them?
"Well, my baby and me went out late Saturday night.
I had my hair piled high and my baby just looked so right.
Well, pick you up at ten, gotta have you home at two.
Mama don't know what I catched off of you.
But that's all right cause we're looking as cool as can be!"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 104: 7/20
Feb 17 2024 : Guest 59: 5/20
Feb 13 2024 : Guest 136: 13/20
Feb 05 2024 : Guest 207: 15/20
Jan 28 2024 : DamiensDad2012: 15/20
Jan 19 2024 : Mingler2024: 14/20
Jan 13 2024 : Guest 159: 10/20
Jan 10 2024 : sg81: 13/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sang this early 80's lyric? "Now in the street there is violence. And - and a lots of work to be done. No place to hang out our washing. And - and I can't blame all on the sun."

Answer: Eddy Grant

The song is "Electric Avenue" and was released by Eddy Grant shortly before his release of "Romancing the Stone" for the huge movie smash starring Kathleen Turner, Michael Douglas, and Danny Devito.
2. Who sang this song with the repetitive word "Baby" in it? "Baby, baby ... I'm taken with the notion... to love you with the sweetest of devotion. Baby, baby... My tender love will flow from the bluest sky to the deepest ocean. Stop for a minute ... baby, I'm so glad you're mine, yeah"

Answer: Amy Grant

Amy Grant was a crossover artist from Christian music into Pop music and this was her first big hit off of her "Heart in Motion" album. The video was played over and over on VH1.
3. "If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists, whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience. I will dispense this advice now. Enjoy the power and beauty of your youth. Oh, never mind. You will not understand the power and beauty of your youth until they've faded. But trust me, in 20 years, you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked. You are not as fat as you imagine." This sounds like an advice column but is actually lyrics from a song by whom?

Answer: Baz Luhrmann

This is from Baz Luhrmann's song named "The Sunscreen Song". He is credited with this hit but there is a story behind it. It started as a newspaper column, then an internet hoax and then it was a big hit. You can learn more about it here: http://www.washingtonpost.com/wp-srv/style/features/daily/march99/sunscreen0318.htm
4. Who sings these lyrics: "Happiness lies in your own hand. It took me much too long to understand. How it could be? Until you shared your secret with me."

Answer: Madonna

This is off of the "Bedtime Stories" CD by Madonna. What do you think is the secret? ;)
5. "Oh these little rejections how they add up quickly. One small sideways look and I feel so ungood. Somewhere along the way I think I gave you the power to make, Me feel the way I thought only my father could." Who sings the song that contains these lyrics?

Answer: Alanis Morissette

This is from the song, "So Unsexy" from her "Under Rug Swept" CD. For some reason, Alanis seems to be able to express emotions like no one else I know.
6. Who sang these early 80's song lyrics? "Her hair is Harlow gold, Her lips sweet surprise. Her hands are never cold. She's got Bette Davis eyes. She'll turn her music on, You won't have to think twice. She's pure as New York snow. She got Bette Davis eyes."

Answer: Kim Carnes

The song is "Bette Davis Eyes" and belongs to Kim Carnes. She had such a great voice; it is a wonder that she did not have more hits.
7. Who started a four minute ballad with these lyrics? "A bottle of white, a bottle of red. Perhaps a bottle of rose instead? We'll get a table near the street... In our old familiar place ... You and I, face to face."

Answer: Billy Joel

This is "Scenes from an Italian Restaurant" from "The Stranger" album by Billy Joel. The "Piano Man" then brakes out into an entire tune about "Brenda and Eddie". The length of the song is 4 minutes and 25 seconds.
8. Who was the female singer that sang these lyrics of a song sung featuring a young group? "What, mon? You know it's a bright and shiny day. I want to say something to you. I love you just like Jah do. We know a place, Where Jah's people can run free. A new kind of love. And we call it agape."

Answer: Donna Summer

These lyrics belong to the song "Unconditional Love" which is a song by Donna Summer and features the group Musical Youth who were most noted for "Pass the Dutchie".
9. These lyrics were sung by a band who's lead singer has passed away... "All you got is this moment. The twenty - first century's yesterday. You can care all you want. Everybody does... yeah that's okay!"

Answer: INXS

Michael Hutchence sang "Need You Tonight" and passed away on November 22, 1997. There is a tribute page to him here: http://inxsweb.com/tribute/
The lead singers of all the other bands have also passed on except for Scott Weiland of the Stone Temple Pilots as of 08/06/02.
10. Which group rapped the following lyrics? "Pack it up, pack it in! Let me begin! I came to win! Battle me that's a sin! I won't tear the sack up! Punk you'd better back up! Try and play the role and the whole crew will act up! Get up, stand up, come on! Come on, throw your hands up!"

Answer: House of Pain

This was an Irish band that sang "Jump Around" from their self-titled album, "House of Pain". It was popular in the late 1980's and early 1990's. The lead singer was Everlast.
11. Which band sang these lyrics? "This is the world we live in. And these are the hands we're given. Use them and let's start trying. To make it a place worth fighting for. This is the world we live in. And these are the names we're given. Stand up and let's start showing. Just where our lives are going to."

Answer: Genesis

The song is "Land of Confusion" and was a hit for Genesis with Phil Collins as their lead singer from the "Genesis" album, which also had "That's All" and "Mama". Genesis also had Peter Gabriel as their lead singer for a while before Phil came on board.
12. Which band owns these lyrics? "Must be getting early, clocks are running late. Paint my love a morning sky, it's all cold. Dawn is breaking everywhere, light a candle, curse the glare. Draw the curtains I don't care, but it's all right. I will get by, I will get by, I will get by, I will survive."

Answer: The Grateful Dead

This is a "Touch of Grey". I am sure that "deadheads" spotted it immediately. ;)
13. Whose lyrics are these? "Got a wife and kids in Baltimore, Jack. I went out for a ride and I never went back. Like a river that don't know where it's flowing. I took a wrong turn and I just kept going."

Answer: Bruce Springsteen

This is "Hungry Heart" and has been sung by a few artists but most notably, Bruce Springsteen. The Boss has had an illustrious career in the United States culminating in 1985 with his "Born in the U.S.A." album.
14. Who sang these lyrics on her self titled album? "You with the sad eyes... Don't be discouraged. Oh I realize... It's hard to take courage. In a world full of people... You can lose sight of it all. And the darkness inside you... Can make you feel so small."

Answer: Cyndi Lauper

The song is called "True Colors", which is off of the self-titled CD by Cyndi Lauper. It was sampled in a Kodak commercial but Cyndi retained the rights.
15. Who sang these lyrics? "I have climbed highest mountain! I have run through the fields! Only to be with you! Only to be with you! I have run! I have crawled! I have scaled... these city walls! These city walls! Only to be with you!"

Answer: U2

This was "I Still Haven't Found What I'm Looking For" by U2. It was off of their "Joshua Tree" album. In the video, they are on top of a building in New York City and playing for the crowd. However, this really happened. They randomly did this one day, in New York City, and as a result, the police came but U2 finished their concert. I learned this fact from Melissa Etheridge on VH1's "I Love the 80's". I found out due to a correction notice that this was actually from "Where the Streets Have No Name". :)
16. Who sings these inspiring lyrics? "I hope you never lose your sense of wonder. You get your fill to eat... But always keep that hunger. May you never take one single breath for granted. God forbid love ever leave you empty handed. I hope you still feel small... When you stand by the ocean. Whenever one door closes, I hope one more opens. Promise me that you'll give faith a fighting chance."

Answer: Lee Ann Womack

This was a huge hit for this country music superstar. The song is called "I Hope You Dance".
17. Who sings the lyrics to this ballad? "My child arrived just the other day. He came to the world in the usual way. But there were planes to catch and bills to pay. He learned to walk while I was away. And he was talkin' 'fore I knew it, and as he grew, He'd say "I'm gonna be like you dad! You know I'm gonna be like you!"

Answer: Harry Chapin

The song is "Cat's In The Cradle" and is by the late Harry Chapin. Harry wrote the music for this song and his wife wrote the lyrics. Her name was Sandra Chapin. Harry died in a car crash on the Long Island Expressway in 1981.
18. These lyrics are on Alanis Morissette's "Unplugged" album but belonged to what band first? "There's a little black spot on the sun today. It's the same old thing as yesterday. There's a black hat caught in a high tree top. There's a flag pole rag and the wind won't stop."

Answer: The Police

This was from their smash hit "Synchronicity II". The song is called "King of Pain" and was later covered by Alanis. This album also produced "Wrapped Around My Finger", "Synchronicity II", and "Every Breath You Take".
19. Who do these lyrics belong to? "we spotted the ocean... at the head of the trail. where are we going, so far away? and somebody told me that this is the place. where everything's better... everything's safe. Walk on the ocean... step on the stones ... flesh becomes water ... wood becomes bone."

Answer: Toad, the Wet Sprocket

This hit was called "Walk on the Ocean" and was released in 1995 off of their album, "Fear".
20. Here are the final lyrics. Who sang them? "Well, my baby and me went out late Saturday night. I had my hair piled high and my baby just looked so right. Well, pick you up at ten, gotta have you home at two. Mama don't know what I catched off of you. But that's all right cause we're looking as cool as can be!"

Answer: The Stray Cats

This was "Rock This Town" and was one of two big hits including "The Stray Cat Strut" that brought a wave of 1950's in the early 1980's. There is more information at this website: http://www.80smusiclyrics.com/artists/straycats.htm
Source: Author superferd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us