FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Sang This 3
Quiz about Who Sang This 3

Who Sang This 3 Trivia Quiz


This is my third attempt at "Who Sang This". My first two seemed to be too easy, so I hope this one presents a somewhat more difficult challenge. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Bwebster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Who Sang This

Author
Bwebster
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,761
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
7719
Last 3 plays: Guest 104 (2/10), Guest 59 (5/10), Guest 100 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. An easy one to start. Who sang this: "Get your motor running, head out on the highway"? Hint


Question 2 of 10
2. Maybe a little bit tougher. Who sang this: "Climb in the back with your head in the clouds and you're gone"? Hint


Question 3 of 10
3. Try this one: "Your head is humming and it won't go". Hint


Question 4 of 10
4. How about this one: "The lunatic is in my head". Hint


Question 5 of 10
5. Ok, time for a toughie. Who sang this line from an incredibly sad song: "I raised her head, she smiled and said 'hold me darling for a little while'"? Hint


Question 6 of 10
6. Here we go again: "My head grew heavy and my sight grew dim"? Hint


Question 7 of 10
7. Another toughie: "You wake up in the morning with your head on fire". Who did it? Hint


Question 8 of 10
8. Only true classic rockers will know this one: "Can you put your hands in your head, oh no". Hint


Question 9 of 10
9. OK, last one. Who sang these lyrics: "I've got an aching head"? Hint


Question 10 of 10
10. Ok, no peeking. What word appears in all of the previous 9 questions?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 104: 2/10
Feb 17 2024 : Guest 59: 5/10
Feb 09 2024 : Guest 100: 7/10
Feb 07 2024 : Guest 204: 5/10
Feb 05 2024 : Guest 198: 6/10
Feb 02 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 207: 8/10
Jan 27 2024 : DamiensDad2012: 4/10
Jan 19 2024 : Mingler2024: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An easy one to start. Who sang this: "Get your motor running, head out on the highway"?

Answer: Steppenwolf

"Born to be Wild" was featured in "Easy Rider". Great pick-me-up song!
2. Maybe a little bit tougher. Who sang this: "Climb in the back with your head in the clouds and you're gone"?

Answer: The Beatles

The Beatles' "Lucy in the Sky with Diamonds" was thought to be about L.S.D. but was ultimately attributed to a drawing by John's son.
3. Try this one: "Your head is humming and it won't go".

Answer: Led Zeppelin

Of course it's from "Zeppelin 4". The all-time classic "Stairway to Heaven". In my opinion, the best rock song of all time.
4. How about this one: "The lunatic is in my head".

Answer: Pink Floyd

From Pink Floyd's "Dark Side of the Moon", "Brain Damage" is probably the best known song from the album (which is still among the top-selling albums of all time).
5. Ok, time for a toughie. Who sang this line from an incredibly sad song: "I raised her head, she smiled and said 'hold me darling for a little while'"?

Answer: J. Frank Wilson and the Cavaliers

One-hit wonder "Last Kiss" by J. Frank Wilson and the Cavaliers was re-made into a hit by Pearl Jam ; most likely the saddest song ever written.
6. Here we go again: "My head grew heavy and my sight grew dim"?

Answer: The Eagles

"Hotel California" was supposedly about a cult in California that you "could never leave". As far as guitarists go, perhaps the best dual lead in the coda ever.
7. Another toughie: "You wake up in the morning with your head on fire". Who did it?

Answer: Billy Joel

Joel's "Big Shot". Ridiculing an unspecified woman when she was drugging and drinking. Great polychords.
8. Only true classic rockers will know this one: "Can you put your hands in your head, oh no".

Answer: Supertramp

Supertramp's "Dreamer" from "Crime of the Century" contains some of the best electric piano ever recorded. I am a keyboardist and this song is supremely complicated and nearly impossible to duplicate. Fabulous lyrics too!
9. OK, last one. Who sang these lyrics: "I've got an aching head"?

Answer: Eric Clapton

Clapton's "Wonderful Tonight" is most likely the best ballad by Eric written exclusively on acoustic guitar. I love it!
10. Ok, no peeking. What word appears in all of the previous 9 questions?

Answer: Head

This word is appropriate because you need to use it to get it! Hope you enjoyed my quiz. Thanks for playing. Bwebster.
Source: Author Bwebster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us