Quiz about Odd Album Out
Quiz about Odd Album Out

Odd Album Out Trivia Quiz


My quiz is simple. Tell me which album wasn't from the band I list. There will be old bands. There will be new bands. There will be old artists. There will be new artists. Let's see what you know.

A multiple-choice quiz by Slash_Duff. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Albums

Author
Slash_Duff
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,167
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
560
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which is not a Def Leppard album? Hint

Pyromania
Vault
Retro Active
With Teeth

2. Can you tell me which one isn't a John Mayer album? Hint

Any Given Thursday
Heavier Things
All That I Am
Inside Wants Out

3. What's not a Poison album? Hint

Flesh & Blood
Native Tongue
Hollyweird
Dizzy Up the Girl

4. What is not a Audioslave album? Hint

Contraband
Audioslave
Out of Exile
Live in Cuba

5. Tell me which one isn't a Bon Jovi album. Hint

Slippery When Wet
Have a Nice Day
Crossroads
Move Along

6. Which choice isn't an Aerosmith album? Hint

Rocks
Get Your Wings
Draw the Line
Say Hello to Sunshine

7. What about Guns 'N Roses? Which doesn't belong? Hint

Use Your Illusion
Lies
In Your Honor
The Spaghetti Incident?

8. Can you tell what is from the Rolling Stones and which doesn't belong? Hint

Steel Wheels
Some Girls
Tattoo You
Because They Can

9. What isn't a Stone Temple Pilots album? Hint

Look What the Cat Dragged In
Shangri-La-Dee-Da
No. 4
Purple

10. Now I'm going to switch it up a bit. Tell me which album DOES belong.
Which is a Seether album?
Hint

Hysteria
Down Through the Smog
Karma and Effect
Forever and Ever

11. What is an A Static Lullabye album? Hint

Faso Latido
Up 'N Under
Keep it Cool
Drizzle

12. Which choice is a Nelson album? Hint

Rebirth
Century
After the Rain
Knee on the Tab

13. What is a "Queens of the Stone Age" album? Hint

Show the Boys
The Massacre
Super Unknown
Lullabies to Paralyze

14. What is a Joss Stone album? Hint

Trouble
Mind, Body, & Soul
Truant
Under My Skin

15. Which one is a Korn album? Hint

Goes to the Movies
Too Hot For T.V.
See You on the Other Side
Enema of the State

16. Which is a Goo Goo Dolls album name? Hint

If Only You Were Lonely
Dizzy Up the Girl
The Silence in Black and White
All That I Am

17. What name is a Taproot album? Hint

Never Say Never
Cheap Date
Stripped
Blue-Sky Research

18. What is a The Used" album? Hint

Let it Roll
Gone Blank
In Love and Death
Trade it All

19. What is an Evanescence album? Hint

Nowhere Near
Real Talk
Anywhere but Home
True Music

20. Which one of these choices is an All-American Rejects album? Hint

Move Along
High N' Dry
Going Under
Haunted

21. Which is a HIM album? Hint

Bat Out of Hell
Dark Light
Core
Hood Hop

22. Which one is a Velvet Revolver album? Hint

Faceless
Closer
Contraband
Chinese Democracy

23. Which one is a Hoobastank album? Hint

Futures
The Reason
Be Here
Hot Fuss

24. Which one of these choices is a Fall Out Boy album? Hint

The Documentary
Eye to the Telescope
400 Degreez
From Under the Cork Tree

25. Which one is an Avenged Sevenfold album? Hint

Flyleaf
Rock of Ages
Bleed Like Me
City of Evil


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is not a Def Leppard album?

Answer: With Teeth

"With Teeth" is actually a Nine Inch Nails album.
2. Can you tell me which one isn't a John Mayer album?

Answer: All That I Am

"All That I Am" turns out to be a really cool Santana album.
3. What's not a Poison album?

Answer: Dizzy Up the Girl

The Goo Goo Dolls named their 1998 album "Dizzy Up the Girl".
4. What is not a Audioslave album?

Answer: Contraband

"Contraband" is an album from Velvet Revolver. "Contraband" is their first album.
5. Tell me which one isn't a Bon Jovi album.

Answer: Move Along

"Move Along" is an All-American Rejects album.
6. Which choice isn't an Aerosmith album?

Answer: Say Hello to Sunshine

Finch named their 2005 album "Say Hello to Sunshine".
7. What about Guns 'N Roses? Which doesn't belong?

Answer: In Your Honor

"In Your Honor" is the Foo Fighters' 2005 album.
8. Can you tell what is from the Rolling Stones and which doesn't belong?

Answer: Because They Can

"Because They Can" came from the briefly famous Nelson Brothers.
9. What isn't a Stone Temple Pilots album?

Answer: Look What the Cat Dragged In

"Look What the Cat Dragged in" is a Poison album from their early years.
10. Now I'm going to switch it up a bit. Tell me which album DOES belong. Which is a Seether album?

Answer: Karma and Effect

"Hysteria" is a Def Leppard album. I made up the others. "Karma and Effect" is a 2005 Seether album.
11. What is an A Static Lullabye album?

Answer: Faso Latido

"Faso Latido" is a 2005 A Static Lullabye album.
12. Which choice is a Nelson album?

Answer: After the Rain

"Rebirth" is a Jennifer Lopez album. I made up the rest of the choices. Even though Nelson was in and out of the spotlight pretty fast, "After the Rain" was big.
13. What is a "Queens of the Stone Age" album?

Answer: Lullabies to Paralyze

"Super Unknown" is a Soundgarden album. "The Massacre" is a 50 Cent album.
14. What is a Joss Stone album?

Answer: Mind, Body, & Soul

"Under My Skin" is an Avril Lavigne album. "Trouble" is an Akon album. "Truant" is an Alien Ant Farm album.
15. Which one is a Korn album?

Answer: See You on the Other Side

"Enema of the State" is from Blink 182 and "Goes to the Movies" is from Bowling for Soup. "Too Hot For T.V." is a Bad Boys Da Band album.
16. Which is a Goo Goo Dolls album name?

Answer: Dizzy Up the Girl

"If Only You Were Lonely" and "The Silence in Black and White" are both Hawthorne Heights albums. "All That I Am" is a Santana album.
17. What name is a Taproot album?

Answer: Blue-Sky Research

"Stripped" is actually a Christina Aguilera album. "Cheap Date" is a Crosssfade album.
18. What is a The Used" album?

Answer: In Love and Death

"In Love and Death" is the only album in this question I didn't just think up. "In Love and Death" features the songs "Take It Away" and "All That I've Got".
19. What is an Evanescence album?

Answer: Anywhere but Home

"Anywhere but Home" is a live album by Evanescence. "Real Talk" is a Fabolous album.
20. Which one of these choices is an All-American Rejects album?

Answer: Move Along

"Going Under" and "Haunted" are both "Evanescence" songs. "High N' Dry" is a Def Leppard album.
21. Which is a HIM album?

Answer: Dark Light

"Core" is a Stone Temple Pilots album. "Hood Hop" is a J-Kwon album. "Bat Out of Hell" is from Meat Loaf.
22. Which one is a Velvet Revolver album?

Answer: Contraband

"Closer" is a Josh Groban album. "Faceless" is a Godsmack album. "Chinese Democracy" is a Guns 'N Roses album.
23. Which one is a Hoobastank album?

Answer: The Reason

"Futures" is a Jimmy Eat World album. "Hot Fuss" is an album by The Killers. "Be Here" is a Keith Urban album.
24. Which one of these choices is a Fall Out Boy album?

Answer: From Under the Cork Tree

The Game has an album called "The Documentary". "400 Degreez" is a Juvenile album. "Eye to the Telescope" is a KT Tunstall album.
25. Which one is an Avenged Sevenfold album?

Answer: City of Evil

"Flyleaf" is the name of a Flyleaf album. "Bleed Like Me" is an album by Garbage. "Rock of Ages" is a greatest hits album by Def Leppard.
Source: Author Slash_Duff

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us