Quiz about Queen  Special Questions
Quiz about Queen  Special Questions

Queen - Special Questions Trivia Quiz


This is my first quiz and is based on the greatest band of all time, Queen. I have tried to make the questions a bit different from the usual, but you will still probably find it quite easy!

A multiple-choice quiz by invisible_man. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,184
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1136
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Very small bits of the songs "A Kind of Magic" and "Living On My Own" appear in a slightly lesser known song by queen. Which song is this? Hint

Don't Stop Me Now
Tie Your Mother Down
I'm in Love With My Car
I Was Born to Love You

2. Which two popular queen songs both have in them hints of the other one? Hint

"You're my Best Friend" and "Friends Will Be Friends"
"Fat Bottomed Girls" and "Bicycle Race"
"I Want it All" and "I Want to Break Free"
"Flash Gordon Theme" and "Seven Seas of Rhye"

3. Which popular Queen song did the rapper Vanilla Ice sample the tune of? Hint

Tie Your Mother Down
Under Pressure
Headlong
Ogre Battle

4. Which artist remixed the Queen song "Another One Bites the Dust"? The remixed song is on the album "Queen's Greatest Hits Volume 3". Hint

Weird Al Yankovic
Wyclef Jean
Fat Boy Slim
Eminem

5. Which of the following songs contains the names of all four members of Queen? Hint

The Invisible Man
No One But You
Show Must Go On
Khashoggi's Ship

6. Which of the following Queen album titles is NOT also the name of a song? Hint

Innuendo
The Game
Sheer Heart Attack
The Miracle

7. Which of the following Queen songs was NOT featured in the recent Queen musical "We Will Rock You"? Hint

You're My Best Friend
Innuendo
Ogre Battle
Death on Two Legs

8. There is one Queen song that reached number 1 in US charts and became the band's best selling single of all times. Which member of the band wrote this song? (I'm not going to tell you which song it is!) Hint

John Deacon
Brian May
Freddie Mercury
Roger Taylor

9. According to a certain song, when Freddie is going slightly mad he thinks he is a what? Hint

Shipwreck
Boiling kettle
Banana tree
Yellow daffodil

10. And finally, which popular Queen song is the theme to an old movie with the same name? Hint

We Will Rock You
The Invisible Man
Khashoggi's Ship
Flash Gordon


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Very small bits of the songs "A Kind of Magic" and "Living On My Own" appear in a slightly lesser known song by queen. Which song is this?

Answer: I Was Born to Love You

This song contains both the bit from "A Kinda Magic": "Yeah, this is magic!" and from "Living on my Own": "I get so lonely, lonely, lonely, lonely yeah".
2. Which two popular queen songs both have in them hints of the other one?

Answer: "Fat Bottomed Girls" and "Bicycle Race"

"Bicycle Race" contains the line: "Fat bottomed girls they'll be riding today", while in "Fat Bottomed Girls", Freddie Mercury shouts: "Get on your bikes and ride!"
3. Which popular Queen song did the rapper Vanilla Ice sample the tune of?

Answer: Under Pressure

I say "sample", but Vanilla Ice didn't even license or credit the song so I always think of the tune as stolen. The case never went to trial but apparently the copyright holders of "Under Pressure" threatened suit and ended up settling with Vanilla for a certain sum.
4. Which artist remixed the Queen song "Another One Bites the Dust"? The remixed song is on the album "Queen's Greatest Hits Volume 3".

Answer: Wyclef Jean

Wyclef Jean turned the song into a rap. I'm not sure what he's actually talking about most of the time.
5. Which of the following songs contains the names of all four members of Queen?

Answer: The Invisible Man

Each member's name is yelled out somewhere in the song, closely followed by a solo from the mentioned member. My opinion is that only Freddie Mercury and Brian May have interesting solos, even though Freddie's is just him singing the song like he always does.
6. Which of the following Queen album titles is NOT also the name of a song?

Answer: The Game

Although "The Game" is not a Queen song, "Play the Game" is.
7. Which of the following Queen songs was NOT featured in the recent Queen musical "We Will Rock You"?

Answer: You're My Best Friend

Yes, only the introductions of the other three songs were played, and "Innuendo" was actually a recording of Freddie Mercury singing it but they were still there.
8. There is one Queen song that reached number 1 in US charts and became the band's best selling single of all times. Which member of the band wrote this song? (I'm not going to tell you which song it is!)

Answer: John Deacon

That's right, quiet John Deacon the bass player and last to join Queen wrote "Another One Bites the Dust". He sure earned his right to be in the band!
9. According to a certain song, when Freddie is going slightly mad he thinks he is a what?

Answer: Banana tree

The other answers are however featured in the song.
10. And finally, which popular Queen song is the theme to an old movie with the same name?

Answer: Flash Gordon

Queen actually supplied more than just the theme to the movie, they have a whole album of tracks which were used in it.
Source: Author invisible_man

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Queen Average
2. Bo-Rap, the One and Only Average
3. Queen Average
4. Intense Killer Queen Tough
5. Queen Will Rock You! Average
6. Queen Tough
7. Queen-a-rama Average
8. Queen - The Challenge Round, Part II Difficult
9. Queen, Their Music and Lives Average
10. Subtitled Queen Songs Tough
11. Queen Knowledge Tough
12. Queen Guess Who Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us