Quiz about Queen
Quiz about Queen

Test yourself! Take this Queen Quiz | Music


Questions about a band who is vastly underrated.

A multiple-choice quiz by slowglass. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
slowglass
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,938
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
4632
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 166 (5/15), Guest 114 (12/15), Guest 137 (7/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was the lead singer for the band Queen, until 1991? Hint

Freddie Mercury
Roger Taylor
Brian May
John Deacon

2. Dwight Yoakam did a cover of which Queen song? Hint

Sail Away Sweet Sister
Friends Will Be Friends
Crazy Little Thing Called Love
I Want To Break Free

3. Which is the first song that John Deacon wrote that appeared on an album? Hint

Misfire
You And I
You're My Best Friend
Spread Your Wings

4. Who wrote the song "Keep Yourself Alive"? Hint

John Deacon
Freddie Mercury
Roger Taylor
Brian May

5. Who is the guitarist for the band? Hint

John Deacon
Freddie Mercury
Brian May
Roger Taylor

6. "Bohemian Rhapsody" was from which album? Hint

A Day At The Races
A Night At The Opera
Queen II
News Of The World

7. Brian May and Roger Taylor were in a group called...? Hint

Smile
Wreckage
Traction
Glee

8. Who played bass for Queen? Hint

Freddie Mercury
Brian May
Roger Taylor
John Deacon

9. What was Freddie's real name before he changed it to Mercury? Hint

Edward Singh
Farokh Bulsara
Frederick Von Novello
Tim Staffell

10. Which member of Queen was in the band Wreckage? Hint

Roger Taylor
Freddie Mercury
Brian May
John Deacon

11. Who plays drums for Queen? Hint

Freddie Mercury
Roger Taylor
Brian May
John Deacon

12. The first movie Queen did the soundtrack for was "Flash Gordon".

True
False

13. What year did Freddie Mercury pass away? Hint

1992
1994
1989
1991

14. Who did vocals on "Under Pressure" with Freddie Mercury? Hint

David Bowie
Elton John
Marc Bolan
Ian Hunter

15. How many different songs did Queen have that hit #1 on the UK charts before Freddie died?
(Queen as a band - Freddie, Brian, John and Roger - and not solo stuff.)
Hint

six
eleven
three
nine


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the lead singer for the band Queen, until 1991?

Answer: Freddie Mercury

One of the greatest voices and showmen ever in the rock world.
2. Dwight Yoakam did a cover of which Queen song?

Answer: Crazy Little Thing Called Love

Very good remake with a country twang to it.
3. Which is the first song that John Deacon wrote that appeared on an album?

Answer: Misfire

From the album "Sheer Heart Attack".
4. Who wrote the song "Keep Yourself Alive"?

Answer: Brian May

The first song released from their debut album.
5. Who is the guitarist for the band?

Answer: Brian May

One of his favorite guitars is one he built with his Dad when he was 13. He carries it with him and buys it its own seat when he travels on an airplane.
6. "Bohemian Rhapsody" was from which album?

Answer: A Night At The Opera

Written by Freddie Mercury and reached #1 on the charts again after it was featured on "Wayne's World".
7. Brian May and Roger Taylor were in a group called...?

Answer: Smile

After Smile broke up, Freddie joined them. A little later John Deacon joined and the band was called Queen.
8. Who played bass for Queen?

Answer: John Deacon

He wrote one of their most popular songs "Another One Bites the Dust".
9. What was Freddie's real name before he changed it to Mercury?

Answer: Farokh Bulsara

Tim Staffell was with Brian and Roger in Smile. He introduced them to Freddie.
10. Which member of Queen was in the band Wreckage?

Answer: Freddie Mercury

He quit to join Brian and Roger to form Queen.
11. Who plays drums for Queen?

Answer: Roger Taylor

I am a drummer (percussionist as we like to be called) and he is one of my favorites.
12. The first movie Queen did the soundtrack for was "Flash Gordon".

Answer: True

Only two of the songs have any lyrics.
13. What year did Freddie Mercury pass away?

Answer: 1991

On November 23rd, Freddie announced to the world that he had AIDS. Just the next day, his fight was over, and he died peacefully at his home surrounded by friends and family.
14. Who did vocals on "Under Pressure" with Freddie Mercury?

Answer: David Bowie

Awesome song with two incredible voices.
15. How many different songs did Queen have that hit #1 on the UK charts before Freddie died? (Queen as a band - Freddie, Brian, John and Roger - and not solo stuff.)

Answer: three

Although Queen had other singles reach number one in other countries, the three singles which reached number one in the UK charts were: "Bohemian Rhapsody", "Under Pressure" and "Innuendo". "Bohemian Rhapsody" hit the charts twice.
Source: Author slowglass

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 166: 5/15
Jan 28 2023 : Guest 114: 12/15
Jan 20 2023 : Guest 137: 7/15
Jan 15 2023 : Guest 95: 14/15
Jan 11 2023 : Guest 152: 12/15
Jan 09 2023 : Guest 75: 11/15
Jan 08 2023 : Guest 4: 12/15
Jan 04 2023 : Guest 20: 11/15
Jan 02 2023 : Guest 92: 9/15

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us