Quiz about Queen
Quiz about Queen

Queen | 10 Question Music Multiple Choice Quiz


Here are some very easy questions based on Queen.

A multiple-choice quiz by C.A gumby. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
C.A gumby
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
136,697
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4163
Last 3 plays: Guest 65 (5/10), Guest 99 (7/10), Guest 1 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many band members were in Queen? Hint

Five
Three
Four
Seven

2. Which band member, sadly enough, died in 1991? Hint

Brian May
Roger Taylor
Freddie Mercury
John Deacon

3. Which band member had the long curly hair? Hint

Roger Taylor
Brian May
Freddie Mercury
John Deacon

4. What Queen member never sang?(So people say.) Hint

Brian May
John Deacon
Freddie Mercury
Roger Taylor

5. Which Queen member was born in Africa? Hint

John Deacon
Brian May
Freddie Mercury
Roger Taylor

6. Did Freddie Mercury play an instrument?

Yes
No

7. Who played bass guitar? Hint

Roger Taylor
Freddie Mercury
Brian May
John Deacon

8. Who wrote the majority of the "hard rock" songs? Hint

Roger Taylor
John Deacon
Freddie Mercury
Brian May

9. Who was the only blond of the band? Hint

Brian May
Freddie Mercury
John Deacon
Roger Taylor

10. _________ Rhapsody?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many band members were in Queen?

Answer: Four

The band was John Deacon, Roger Taylor, Brian May, and Freddie Mercury.
2. Which band member, sadly enough, died in 1991?

Answer: Freddie Mercury

He died in his home in London the day after he announced that he had AIDS.
3. Which band member had the long curly hair?

Answer: Brian May

He was the lead guitarist, and for a while after Queen split up, he went out on his own.
4. What Queen member never sang?(So people say.)

Answer: John Deacon

He was the last member to join the band and he said he couldn't carry a tune. Although a few people think he sang in some recorded songs, including myself.
5. Which Queen member was born in Africa?

Answer: Freddie Mercury

His real name was Farouqh Bulsara and he was born in Zanzibar.
6. Did Freddie Mercury play an instrument?

Answer: Yes

He played the piano and could also play everyone else's instruments but on a very rare occasion.
7. Who played bass guitar?

Answer: John Deacon

Now he is the father of six kids and also my personal favorite Queen member.
8. Who wrote the majority of the "hard rock" songs?

Answer: Brian May

His "slowest" song was "Who Wants to Live Forever".
9. Who was the only blond of the band?

Answer: Roger Taylor

He wrote the second least number of songs, but was a great drummer.
10. _________ Rhapsody?

Answer: Bohemian

One of Queen's greatest hits, worldwide. It was released in 1975 and re-released when Freddie Mercury died.
Source: Author C.A gumby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 65: 5/10
Jan 21 2023 : Guest 99: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 1: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 4: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 2: 8/10
Jan 14 2023 : Guest 174: 5/10
Jan 12 2023 : Guest 174: 4/10
Jan 02 2023 : Guest 37: 9/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us