FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Wrote What Part One
Quiz about Who Wrote What Part One

Who Wrote What? Part One Trivia Quiz


See if you can guess which Queen member wrote which song. Also my very first quiz.

A multiple-choice quiz by C.A Gumby. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
C.A Gumby
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
1315
Last 3 plays: Guest 77 (15/15), daveguth (13/15), bernie73 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who wrote "Fat Bottomed Girls"? Hint


Question 2 of 15
2. Who wrote "Bohemian Rhapsody"? Hint


Question 3 of 15
3. Who wrote "Bicycle Race"? Hint


Question 4 of 15
4. Who wrote "You're My Best Friend"? Hint


Question 5 of 15
5. Who wrote "Radio Ga Ga"? Hint


Question 6 of 15
6. Who wrote "Seven Seas of Rhye"? Hint


Question 7 of 15
7. Who wrote "Tie Your Mother Down"? Hint


Question 8 of 15
8. Who wrote "A Kind of Magic"? Hint


Question 9 of 15
9. Who wrote "Killer Queen"? Hint


Question 10 of 15
10. Who wrote "We Will Rock You"? Hint


Question 11 of 15
11. Who wrote "Another One Bites the Dust"? Hint


Question 12 of 15
12. Who wrote "Hammer to Fall"? Hint


Question 13 of 15
13. Who wrote "Good Old Fashioned Lover Boy"? Hint


Question 14 of 15
14. Who wrote "Save Me"? Hint


Question 15 of 15
15. Who wrote "Play the Game"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : Guest 77: 15/15
Jul 06 2024 : daveguth: 13/15
Jun 18 2024 : bernie73: 5/15
Jun 03 2024 : Guest 206: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote "Fat Bottomed Girls"?

Answer: Brian May

The original album cover featured a naked lady and created an outrage until a pair of painted-on panties were added. The original picture was available only by mail. Also my personal favorite Queen song. Realeased in 1978. All the release dates are in the U.S except for question thirteen.
2. Who wrote "Bohemian Rhapsody"?

Answer: Freddie Mercury

The song was never edited but was still loved by the fans. Released in 1975.
3. Who wrote "Bicycle Race"?

Answer: Freddie Mercury

He got the inspiration for the song by the "Tour de France" bicycle race. Released as side B with "Fat Bottomed Girls" in 1978.
4. Who wrote "You're My Best Friend"?

Answer: John Deacon

It was John Deacons's first single.It was released in June 1975.
5. Who wrote "Radio Ga Ga"?

Answer: Roger Taylor

It reached number one in nineteen different countries. Released in 1984.
6. Who wrote "Seven Seas of Rhye"?

Answer: Freddie Mercury

The song gave Queen their first British Chart entry. Released in 1971.
7. Who wrote "Tie Your Mother Down"?

Answer: Brian May

It wasn't very popular on the charts but it was requested a good bit on radio shows. It was released in the 1977 tour.
8. Who wrote "A Kind of Magic"?

Answer: Roger Taylor

A famous song in the movie "Highlander". Released in June 1986.
9. Who wrote "Killer Queen"?

Answer: Freddie Mercury

It was the band's first major breakthrough on the charts throughout the world. Released in October 1974.
10. Who wrote "We Will Rock You"?

Answer: Brian May

"We Will Rock You" can be called Queen's greatest hit, along with "Bohemian Rhapsody". Released in October 1977.
11. Who wrote "Another One Bites the Dust"?

Answer: John Deacon

This song was popular in the African American music at the time.Also John Deacon is my personal favorite band member.This song was released in August 1980.
12. Who wrote "Hammer to Fall"?

Answer: Brian May

This song was also featured in the movie "Highlander". Released in October 1984.
13. Who wrote "Good Old Fashioned Lover Boy"?

Answer: Freddie Mercury

This song was never released in the U.S. Released in Europe in 1977.
14. Who wrote "Save Me"?

Answer: Brian May

It was mainly a hit throughout Europe and Japan. Released in January 1980.
15. Who wrote "Play the Game"?

Answer: Freddie Mercury

It was the first American chart single to feature a synthesizer. Released in June 1980.
Source: Author C.A Gumby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us