Quiz about Intense Killer Queen
Quiz about Intense Killer Queen

Intense Killer Queen Trivia Quiz


Inside you will find questions that have nothing to do with lyrics or the obvious about Queen. It is for the more devout Queen fans. Good luck!

A multiple-choice quiz by discodivafever. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,553
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
15 / 25
Plays
3281
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: TOMMYTOWSE1996 (17/25), queenfan14 (19/25), Guest 82 (15/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. According to the pieces he used, how old is Brian May's guitar? Hint

21 years old
Under 15 years old
Over 200 years old
32 years old

2. What is Freddie's real last name?

Answer: (One Word)
3. What did Roger Taylor's son say that inspired him to write 'Radio Ga Ga'? Hint

Radio blah blah
Radio ka ka
Radio goo goo
Radio ga ga

4. What is the name of Brian's guitar?

Answer: (Two Words)
5. Whose back yard did they use to film the videos for 'We Will Rock You' and 'Spread Your Wings'? Hint

Freddie Mercury
Brian May
Roger Taylor
John Deacon

6. How did John's name appear on Queen's first album, 'Queen'? Hint

Deacon John
Jon Deacon
Johnny Deacon
Deacon J

7. What song was written in the car after the band previewed some of the 'Highlander' movie? Hint

Don't Lose Your Head
Princes Of The Universe
Who Wants To Live Forever
A Kind Of Magic

8. What opera singer did Freddie Mercury make an album with? Hint

Charlotte Church
None Of The Above
Luciano Pavarotti
Montserrat Caballe

9. What B-Side has many references to other Queen songs? Hint

A Human Body
Soul Brother
See What A Fool I've Been
My Life Has Been Saved

10. What is the date of Freddie's death? Hint

12-24-91
11-24-91
11-24-90
12-24-90

11. What was Freddie's inspiration when designing Queen's crest? Hint

Their astrological signs
Mythological animals
Their favorite animals
He didn't design the crest

12. What was the last album Queen toured for?

Answer: (Four Words)
13. What song did Queen cover and use as a concert closer?

Answer: (Think National Anthem)
14. Who was the lead singer of Smile? Hint

Brian May
Tim Staffell
John Deacon
Doug Norman

15. Brian May produced this mock band's album. Hint

Spinal Tap
None Of The Above
Queen Elite
Bad News

16. 'Death On Two Legs' is 'Dedicated to...', who is it dedicated to? Hint

An ex-girlfriend
An ex-lover
An ex-band member
An ex-manager

17. What song did Freddie write in the bath tub? Hint

Play The Game
Crazy Little Thing Called Love
Bicycle Race
Fat Bottomed Girls

18. What song is dedicated to John Lennon? Hint

Keep Passing The Open WIndows
You're My Best Friend
Life Is Real
Put Out The Fire

19. Kenny Everett played 'Bohemian Rhapsody' how many times over the course of two days ? Hint

11
14
5
21

20. Which is the first occurance where the name of a Queen song is also the name of an album?

Answer: (Three Words)
21. This video has kid versions of Queen members performing on stage. Hint

The Miracle
These Are The Days Of Our Lives
You're My Best Friend
Play The Game

22. Which video was banned on MTV? Hint

Bicycle Race
Body Language
Get Down, Make Love
Bohemian Rhapsody

23. Which video was a 'drag' for the band members? Hint

Killer Queen
It's A Hard Life
I Want To Break Free
Fat Bottomed Girls

24. Freddie always considered this song a 'duet' with the audience when they performed it live. Hint

Radio Ga Ga
You're My Best Friend
We Will Rock You
Love Of My Life

25. Who did the animation for the 'These Are The Days Of Our Lives' animated video? Hint

Freddie Mercury
Disney
A computer
Don Bluth


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to the pieces he used, how old is Brian May's guitar?

Answer: Over 200 years old

Brian made the guitar completely from scratch with his father, Harold. They used a mantlepiece for the wood that was over 200 years old, so in a way the guitar is that old as well.
2. What is Freddie's real last name?

Answer: Bulsara

He was born Farookh Bulsara on Zanzibar, but in school they called him Freddie. He later changed his last name, supposedly after the Roman messenger god Mercury.
3. What did Roger Taylor's son say that inspired him to write 'Radio Ga Ga'?

Answer: Radio ka ka

His little boy was listening to the radio when he uttered those words. At first the song 'Radio Ga Ga' was saying how out of style the radio was, after some urging Roger made it an anthem saying radio would never die.
4. What is the name of Brian's guitar?

Answer: Red Special

Even now Brian primarily uses his home made guitar.
5. Whose back yard did they use to film the videos for 'We Will Rock You' and 'Spread Your Wings'?

Answer: Roger Taylor

It was a blustery cold day and not a fun shoot for the band. The crew kept forgetting the member's names! Check out Roger's expression during the videos, he is not happy at all.
6. How did John's name appear on Queen's first album, 'Queen'?

Answer: Deacon John

He, being the youngest and newest member, didn't feel he could stand up for himself on that first album. But sure enough on the second album he fessed up and demanded to have his correct name, and he won.
7. What song was written in the car after the band previewed some of the 'Highlander' movie?

Answer: Who Wants To Live Forever

They were so inspired by the love story they saw that they immediately started writing this song in the car on the way home.
8. What opera singer did Freddie Mercury make an album with?

Answer: Montserrat Caballe

Freddie was so awe struck by her voice that he wrote a song for her, 'Barcelona', which they later did together on the album.
9. What B-Side has many references to other Queen songs?

Answer: Soul Brother

'Soul Brother' was a B-Side from the 'Hot Space' era, with lyrics like 'When your under pressure...he won't let you down...cause he's somebody you can love' and 'He's my best friend, he's my champion. And he will rock you, cause he's the savior of the universe.' and so on.
10. What is the date of Freddie's death?

Answer: 11-24-91

He died the day after announcing that he had AIDS in a public statement. He died of AIDS-related pneumonia.
11. What was Freddie's inspiration when designing Queen's crest?

Answer: Their astrological signs

Freddie, with a degree in art and design, took the signs (two Leo's, a Cancer and a Virgo) and created what is a very familar sign today.
12. What was the last album Queen toured for?

Answer: A Kind Of Magic

Freddie was the one who decided that he didn't want to tour any more. The band skirted around questions from the press on why they stopped, but of course that was when the rumors of Freddie's illness started up.
13. What song did Queen cover and use as a concert closer?

Answer: God Save The Queen

Queen used a recorded version of this song that they made to close concerts.
14. Who was the lead singer of Smile?

Answer: Tim Staffell

Tim decided the band wasn't going anywhere and left to pursue a solo career, but urged his flatmate Freddie to work with the band, which Freddie was more than keen to do! The rest is history...poor Tim.
15. Brian May produced this mock band's album.

Answer: Bad News

Meeting at a concert where Brian and some one else played behind a curtain which later was moved to reveal that not Bad News but those guitarists were playing, Bad News asked Brian to produce an album if they ever made one. Brian agreed, thinking it would never happen. One day they contacted him and he produced their album. On it they even covered 'Bohemian Rhapsody'...in an interesting way.
16. 'Death On Two Legs' is 'Dedicated to...', who is it dedicated to?

Answer: An ex-manager

Their first manager at Trident embezzled their earnings, after a few major hits John needed money to buy even a little flat for he and his new wife, while the management was getting new Rolls Royces! They dumped him and moved on. When this song came out he tried to sue for defamation but since no name was applied he lost. Kind of admitting guilt, eh?
17. What song did Freddie write in the bath tub?

Answer: Crazy Little Thing Called Love

He was in the tub at a hotel and got inspired for the song, it is supposed that he even had the piano brought tubside to allow him to compose.
18. What song is dedicated to John Lennon?

Answer: Life Is Real

John Lennon was a favorite of a few of the band members.
19. Kenny Everett played 'Bohemian Rhapsody' how many times over the course of two days ?

Answer: 14

This DJ begged for a copy of the song, promising that he wouldn't play it (it wasn't even properly pressed for release yet!) but he couldn't resist! He would start playing it, then stop saying he wasn't allowed but finally he played it...14 times over two days!!
20. Which is the first occurance where the name of a Queen song is also the name of an album?

Answer: Sheer Heart Attack

Interestingly enough the song does not appear on the album of the same name, but on 'News Of The World' instead.
21. This video has kid versions of Queen members performing on stage.

Answer: The Miracle

They had auditions for kids to be 'Queen For A Day'. The four they chose studied the member's movements, expressions and everything! 'John' had his front and back movement while playing, 'Roger' moved his lips, counting, curling them back, 'Brian' bit his bottom lip while concentrating (even learning the correct fingering) and 'Freddie', he was all over the stage, using the mic the same way and everything! They had their counterparts' behaviors perfected!
22. Which video was banned on MTV?

Answer: Body Language

This video, filled with scantally clad men and women in a sauna setting, groping and caressing, would be tame by today's standards, but back when MTV was new they were afraid of what people would think and they banned the video.
23. Which video was a 'drag' for the band members?

Answer: I Want To Break Free

It was Roger's idea to dress as women, inspired by characters from 'Coronation Street', a British soap opera. The band loved the idea and had a great time!
24. Freddie always considered this song a 'duet' with the audience when they performed it live.

Answer: Love Of My Life

Freddie always turned into a conducter during certain parts as the audience sang. No matter what language was spoken by the crowd, they always knew the words to that song and sang it, a 'duet' with Freddie.
25. Who did the animation for the 'These Are The Days Of Our Lives' animated video?

Answer: Disney

Although very risque for Disney, they did indeed do the sketchy animation for the animation clips seen in this video.
Source: Author discodivafever

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 16 2023 : TOMMYTOWSE1996: 17/25
Jan 06 2023 : queenfan14: 19/25
Dec 30 2022 : Guest 82: 15/25
Dec 27 2022 : MrCyborg: 23/25
Dec 14 2022 : Guest 158: 19/25
Dec 08 2022 : Guest 104: 20/25
Dec 04 2022 : Guest 92: 19/25
Dec 02 2022 : Guest 24: 5/25
Dec 01 2022 : Guest 88: 18/25

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us