Quiz about Queen Their Music and Lives
Quiz about Queen Their Music and Lives

Queen, Their Music and Lives Trivia Quiz


This is just a general quiz about Queen, their music and their lives.

A multiple-choice quiz by chris_. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
chris_
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,363
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2268
Last 3 plays: Guest 166 (8/10), Guest 98 (8/10), Guest 75 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of Brian May's first electric guitar? Hint

Red Unique
Special Red
Red Special
The Fireguard

2. What was the name of the first band that Freddie Mercury played in with founder Bruce Murray? Hint

Ibex
The Hectics
Smile
Queen

3. In the summer of 1970, what did Freddie Mercury change his name from? Hint

Freddie Mercury is his real name
James Langdon
Frederick Manning
Farrokh Bulsara

4. Freddie Mercury was born in which country? Hint

Iran
Kenya
India
Zanzibar

5. Which of Queen's songs was twice a UK Christmas number one? Hint

It's a Kind of Magic
Seven Seas of Rhye
Crazy Little Thing Called Love
Bohemian Rhapsody

6. What was Freddie's first solo number one hit? Hint

Killer Queen
Living on my Own
Bohemian Rhapsody
The Great Pretender

7. What was the last song that Freddie recorded before his death? Hint

The Show Must Go On
These are the Days of our Lives
Mother Love
Bohemian Rhapsody

8. What album, released in 1975, had the hit "Bohemian Rhapsody"? Hint

Innuendo
A Day at the Races
A Night at the Opera
Sheer Heart Attack

9. What was the name of the last album that Queen released? Hint

Made in Heaven
A Kind of Magic
Innuendo
Day at the Races

10. How many fans attended Queen's final concert at Knebworth Park? Hint

120,000
54,000
89,000
109,000


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Brian May's first electric guitar?

Answer: Red Special

Believe it or not, Red Special was made out the wood from an old fireplace! Brian's parents couldn't afford to buy him an electric guitar, so he made one himself, using a six pence coin as a plectrum. Brian can be still heard using Red Special in many songs. It sounded so much like a synthesiser, albums had to bear the legend that none of the songs used them.
2. What was the name of the first band that Freddie Mercury played in with founder Bruce Murray?

Answer: The Hectics

Freddie often took the place of the lead singer for "Ibex".
"Smile" was a band that was founded by Brian May, Roger Taylor and Tim Staffel.
3. In the summer of 1970, what did Freddie Mercury change his name from?

Answer: Farrokh Bulsara

He was called 'Freddie' at school. He changed his name to 'Mercury', the messenger of the gods. In a way, he was.
4. Freddie Mercury was born in which country?

Answer: Zanzibar

Freddie's parents were from Iran, and he often had to go to India because of his father's job.
5. Which of Queen's songs was twice a UK Christmas number one?

Answer: Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is the only single ever to twice be a UK Christmas number one!
6. What was Freddie's first solo number one hit?

Answer: Living on my Own

"Killer Queen" was the band's first UK top ten hit, and Freddie did "The Great Pretender" solo. Unfortunately, "Living on my Own" only hit number one in the UK two years after Freddie's death from AIDS. He died on 24th November 1991.
7. What was the last song that Freddie recorded before his death?

Answer: Mother Love

Freddie was unable to finish the vocals for the song, so these were done by Brian May. At the end, we hear a baby crying. This is the Phoenix rising from the ashes, like on the Queen logo.
8. What album, released in 1975, had the hit "Bohemian Rhapsody"?

Answer: A Night at the Opera

"Night at the Opera" is now the most collectable album in the world. A first edition is worth over $6000.
9. What was the name of the last album that Queen released?

Answer: Made in Heaven

It contained the track "Mother Love", the last song Freddie ever recorded.
10. How many fans attended Queen's final concert at Knebworth Park?

Answer: 120,000

This was the last performance "Queen" ever gave as a complete band. The tickets sold out in under 2 hours!
Thanks for playing.
This quiz is in tribute to Freddie Mercury.
Source: Author chris_

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 17 2023 : Guest 166: 8/10
Mar 03 2023 : Guest 98: 8/10
Feb 10 2023 : Guest 75: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 172: 4/10

Score Distribution

quiz
3/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us