FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Queen At The Charts  Updated
Quiz about Queen At The Charts  Updated

Queen (At The Charts) - Updated! Quiz


Something about the chart success of the band... Let's see what you've got!

A multiple-choice quiz by Innuendo77. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Queen

Author
Innuendo77
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,750
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
1607
Last 3 plays: Guest 89 (5/20), Guest 90 (7/20), Guest 97 (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. What was Queen's first top forty single in the USA? Hint


Question 2 of 20
2. Is there a Queen single that topped the charts on both the UK and the USA?

Answer: (Yes or No)
Question 3 of 20
3. Which single made it to number 9 at the billboard charts in 1976, reissued in 1992 and went to number 2? Hint


Question 4 of 20
4. Queen's best selling album in the UK is: Hint


Question 5 of 20
5. Which Queen single topped the charts in Hong Kong? Hint


Question 6 of 20
6. What is Queen's lowest chart entry, of these, for a single in the USA? Hint


Question 7 of 20
7. Did a Queen album ever achieve multi-platinum status in the USA? Hint


Question 8 of 20
8. Which Queen single was awarded 'Top Crossover Single' in the USA? Hint


Question 9 of 20
9. What Queen album contains 5 charts singles, which all made it to the UK top 30? Hint


Question 10 of 20
10. Which single was recorded by Brian May and bacame a UK number 5 hit in 1992, and later released by Queen (sang by Freddie) in 1996? Hint


Question 11 of 20
11. What was Queen's last US top 20 hit before their 1992 return? Hint


Question 12 of 20
12. 'A Kind Of Magic' topped the charts in ____ countries. Hint


Question 13 of 20
13. Which Queen single was issued twice in the USA, and failed to make it to the top forty... twice? Hint


Question 14 of 20
14. Did Queen ever release a Christmas song? Did it ever chart in the UK? Hint


Question 15 of 20
15. Which Queen live album was released in the UK and the rest of the world in late 1986 and was availabe for some time in the United States only as an import album? Hint


Question 16 of 20
16. 'Tie Your Mother Down' made it to number ___ in the UK. Hint


Question 17 of 20
17. What was Queen's first single in the US to be released in a picture sleeve? Hint


Question 18 of 20
18. Which Queen album was recorded in Los Angeles? Hint


Question 19 of 20
19. Which Queen single was a number one hit in the UK and in Argentina? Hint


Question 20 of 20
20. Which band member released at least one solo single, or collaborated with other (non-Queen) musicians to record an album or a single? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 89: 5/20
May 23 2024 : Guest 90: 7/20
May 09 2024 : Guest 97: 20/20
Apr 17 2024 : Guest 87: 8/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Queen's first top forty single in the USA?

Answer: 'Killer Queen'

The single made it to number 12 in early 1975.
Look for the video from the British chart show 'Top of the Pops'.
2. Is there a Queen single that topped the charts on both the UK and the USA?

Answer: No

Queen had 3 UK number 1's: 'Bohemian Rhapsody', 'Under Pressure', 'Innuendo'. In the US 'Crazy Little Thing Called Love' and 'Another One Bites The Dust' made it to the top.
3. Which single made it to number 9 at the billboard charts in 1976, reissued in 1992 and went to number 2?

Answer: 'Bohemian Rhapsody'

The single was included in 'Wayne's World' soundtrack, released in early 1992 and almost made it to the top.
4. Queen's best selling album in the UK is:

Answer: 'Greatest Hits'

The album was released in late 1981, charted for over 500 weeks and went 11 times platinum. In the second place comes 'Greatest Hits II' (1991) with sales record of 8 times platinum.
5. Which Queen single topped the charts in Hong Kong?

Answer: 'I'm Going Slightly Mad'

It only made it to number 22 in the UK.
6. What is Queen's lowest chart entry, of these, for a single in the USA?

Answer: 'Don't Stop Me Now' (No 86)

This is one of Queen's finest... it was a top ten hit in the UK in 1979, as well as in other countries. No one knows why it failed in North America.
7. Did a Queen album ever achieve multi-platinum status in the USA?

Answer: Yes, several albums

The Hollywood Records edition of 'Greatest Hits' (1992) has sold about 7 million copies in the USA. 'The Game' (1980) and 'News of the World' (1977) are quadro-platinum albums. There are several more albums that are certified Multi-Platinum.
8. Which Queen single was awarded 'Top Crossover Single' in the USA?

Answer: 'Another One Bites The Dust'

The single was a huge hit on both pop and R and B charts.
9. What Queen album contains 5 charts singles, which all made it to the UK top 30?

Answer: 'The Miracle'

'I Want It All' (No 3), 'Breakthru' (No 7), 'The Invisible Man' (No 12), 'Scandal' (No 25), 'The Miracle' (No 21) - all in 1989.
10. Which single was recorded by Brian May and bacame a UK number 5 hit in 1992, and later released by Queen (sang by Freddie) in 1996?

Answer: 'Too Much Love Will Kill You'

The single was released by Queen in 1996, it was taken from 'Made In Heaven' and charted at 15 in the UK.
11. What was Queen's last US top 20 hit before their 1992 return?

Answer: 'Radio Ga Ga'

A number 16 hit for the band in early 1984.
12. 'A Kind Of Magic' topped the charts in ____ countries.

Answer: 35

A huge international hit for Queen in 1986, reached number 3 in the UK, and only made it to number 42 in the States.
13. Which Queen single was issued twice in the USA, and failed to make it to the top forty... twice?

Answer: 'Keep Yourself Alive'

Originally released in late 1973, then again in 1975. Still, this is one of the band's well known and loved songs.
14. Did Queen ever release a Christmas song? Did it ever chart in the UK?

Answer: Yes, a top 30 hit in the UK

The single was 'Thank God It's Christmas', released in late 1984 and made it to number 21.
15. Which Queen live album was released in the UK and the rest of the world in late 1986 and was availabe for some time in the United States only as an import album?

Answer: 'Live Magic'

Queen's last US live concert was held in September 1982. Their final tour ever was 'The Magic Tour', which was also their biggest one, following the success of 'A Kind Of Magic'. In late 1986 a live album called 'Live Magic' was released, achieving platinum status in the UK.
16. 'Tie Your Mother Down' made it to number ___ in the UK.

Answer: 31

The single was the follow up to 'Somebody To Love' in early 1977, and the fact that it only reached 31 in the UK made some critics very happy...
17. What was Queen's first single in the US to be released in a picture sleeve?

Answer: 'We Are The Champions'

Together with 'We Will Rock You' this was a top 5 smash for Queen in late 1977. The sleeve had a drawing of a robot, which also appeared on the cover of the LP 'News Of The World'.
18. Which Queen album was recorded in Los Angeles?

Answer: 'The Works'

The album made it to number 23 in the US, and it seemd that Queen was loosing popularity. Their appearence at 'Live Aid' a year and a half later, reminded some people how good they really were.
19. Which Queen single was a number one hit in the UK and in Argentina?

Answer: 'Under Pressure'

It was Queen's duet with David Bowie, 'Under Pressure' from 1981. The single was remixed and released again in 1999 to promote 'Greatest Hits III'.
20. Which band member released at least one solo single, or collaborated with other (non-Queen) musicians to record an album or a single?

Answer: All of them

Freddie, Brian and Roger all had solo albums and hit singles. John Deacon teamed with 'The Immortals' to record a single in 1986.
Source: Author Innuendo77

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us