FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Radiohead  Lyrics Knowledge
Quiz about Radiohead  Lyrics Knowledge

Radiohead - Lyrics Knowledge Trivia Quiz


Do you know the lyrics of Radiohead's songs well? This question asks you about a couple of them. Googling the lyrics will take away the fun though. :) (Most of the questions are based on songs which appeared on the first seven LP albums.)

A multiple-choice quiz by giusten. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Radiohead

Author
giusten
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,537
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
984
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 51 (9/15), Guest 31 (4/15), Guest 212 (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. The song featuring this line of text:

"And I'll never see them again if I squeal to the cops..."
Hint


Question 2 of 15
2. Fill in the missing word(s):

"You've got a head full of feathers, you got melted to _____."
Hint


Question 3 of 15
3. Which of these excerpts is featured in the song "Paranoid Android"? Hint


Question 4 of 15
4. Which of these lines is NOT featured in the song "Idioteque"? Hint


Question 5 of 15
5. From which song does this line come?

"Floating above the surface for the birds."
Hint


Question 6 of 15
6. According to a certain Radiohead song, what saved Thom (in the song) in a fast German car? Hint


Question 7 of 15
7. Complete the following verse:

"Or in the flood,
you'll build an ark
and sail us to ________."
Hint


Question 8 of 15
8. In which song from the album "OK Computer" (1997) does Thom (or anybody who sings this song) call out 'idiot' in the chorus? Hint


Question 9 of 15
9. "One day I am gonna grow wings,
a chemical reaction,
hysterical and useless"

How often do the above lines appear in the song 'Let Down'?
Hint


Question 10 of 15
10. Which of these ideas appear both in 'Optimistic' (from "Kid A" (2000)) and in 'Where I End And You Begin' (from "Hail to the Thief" (2003))?

(Hint: It's not the exact same words in both songs, but has the same meaning.)
Hint


Question 11 of 15
11. In which song does some text appear that hints at somebody who used to do surgery for girls? Hint


Question 12 of 15
12. In which Radiohead album does a song feature the words "carbon monoxide"? Hint


Question 13 of 15
13. In the song 'Bodysnatchers', which of the following lines is sung twice in a row? Hint


Question 14 of 15
14. Which of these songs doesn't feature its title in the song itself? Hint


Question 15 of 15
15. At the final part of the song 'You and whose Army?', what kind of horses do "we" ride tonight? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 51: 9/15
Jun 22 2024 : Guest 31: 4/15
Jun 20 2024 : Guest 212: 15/15
Jun 15 2024 : Guest 174: 12/15
Jun 14 2024 : Guest 74: 6/15
Jun 06 2024 : Guest 131: 13/15
Jun 06 2024 : Guest 172: 14/15
May 28 2024 : Guest 104: 15/15
May 28 2024 : Guest 151: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The song featuring this line of text: "And I'll never see them again if I squeal to the cops..."

Answer: A Wolf at the Door

To be exact, it is the last line of the chorus, which appears twice in the song.

"I keep the wolf from the door, but he calls me up.
Calls me on the phone, tells me all the ways that he's gonna mess me up.
Steal all my children if I don't pay the ransom,
and I'll never see them again if I squeal to the cops..."

'A Wolf at the Door' (with the alternate title 'It Girl. Rag Doll.') appeared on the sixth LP album "Hail to the Thief" (2003).
2. Fill in the missing word(s): "You've got a head full of feathers, you got melted to _____."

Answer: butter

"You've got a head full of feathers, you got melted to butter" appears in the song 'Faust Arp' from the seventh LP album "In Rainbows" (2007). That line is the last one in the song.

'Faust Arp' is a song which only uses vocals, guitars and strings. It's really beautiful when you listen to it more often. It also has the most lyrics in the whole album, despite being the shortest song.
3. Which of these excerpts is featured in the song "Paranoid Android"?

Answer: God loves his children.

The excerpt is from nearly the end of the six-minute-plus song. The other lines are made up by myself.

'Paranoid Android' appears on the third LP album "OK Computer" (1997) and is one of Radiohead's longest songs with six minutes and 22 seconds. It originally consisted of three separate ideas which were all summed up together in this one song.
4. Which of these lines is NOT featured in the song "Idioteque"?

Answer: Get to the bunker

There's the line "Who's in a bunker?", but not "Get to the bunker". Again, this was made up.

'Idioteque' is a track on the fourth LP album "Kid A" (2000) and features electronic sounds and drums. When Radiohead plays this song live, Thom (the vocalist) usually dances like crazy on stage!
5. From which song does this line come? "Floating above the surface for the birds."

Answer: Talk Show Host

'Talk Show Host' didn't appear on any of the first seven LP albums, but it is pretty famous, not only because it's an awesome track.

This song is also the title song for William Shakespeare's "Romeo + Juliet" (1996) movie, directed by Baz Luhrmann.
6. According to a certain Radiohead song, what saved Thom (in the song) in a fast German car?

Answer: an airbag

It's from the song 'Airbag', another track from "OK Computer".

The second half of the second verse looks like this:
"In a fast German car
I am amazed that I survived,
an airbag saved my life."
7. Complete the following verse: "Or in the flood, you'll build an ark and sail us to ________."

Answer: the moon

This verse is featured in the song 'Sail to the Moon' (with the alternate title 'Brush the Cobwebs out of the Sky.') which appears on the sixth LP album "Hail to the Thief" (2003).

It's one of their most beautiful songs, although it might at first sound a very little dissonant to you in the beginning.
8. In which song from the album "OK Computer" (1997) does Thom (or anybody who sings this song) call out 'idiot' in the chorus?

Answer: The Tourist

'The Tourist' is one of, if not the most beautiful tracks on this album, and it's a slow swing-styled calm song.

The chorus lyrics look as follows:

"Hey, man, slow down, slow down,
idiot, slow down, slow down."
9. "One day I am gonna grow wings, a chemical reaction, hysterical and useless" How often do the above lines appear in the song 'Let Down'?

Answer: twice

They appear in the second verse and in the third verse, after the bridge.

'Let Down' is featured on the album "OK Computer" (1997). This song was originally supposed to be the first single from the album, but Radiohead then chose 'Paranoid Android' instead.
10. Which of these ideas appear both in 'Optimistic' (from "Kid A" (2000)) and in 'Where I End And You Begin' (from "Hail to the Thief" (2003))? (Hint: It's not the exact same words in both songs, but has the same meaning.)

Answer: Dinosaurs roaming the earth

"Dinosaurs roaming the earth" is the last line in 'Optimistic' and is sung three times.
The similar phrase with the same meaning from 'Where I End And You Begin' is "The dinosaurs roam the earth" and it appears quite at the beginning of the song.

When I first heard/read it, it kinda struck me a little. It's not like Radiohead reuses a certain line for another song very often! (From what I've noticed, plastic bags also appear more often in their songs.)
11. In which song does some text appear that hints at somebody who used to do surgery for girls?

Answer: Fake Plastic Trees

The part where this appears sounds as follows:

"She lives with a broken man,
a cracked polystyrene man,
who just crumbles and burns.
He used to do surgery
for girls in the eighties,
but gravity always wins."

'Fake Plastic Trees' (a song on the second LP album "The Bends" (1995)) is a slow song that starts out calmly and builds up as the song progresses.
12. In which Radiohead album does a song feature the words "carbon monoxide"?

Answer: OK Computer

The words "carbon monoxide" are featured in the song 'No Surprises', and the whole line (just before the first chorus) goes as follows:

"I'll take a quiet life, a handshake of carbon monoxide."
13. In the song 'Bodysnatchers', which of the following lines is sung twice in a row?

Answer: It is the 21st century.

The line appears in the second half of the song. The other lines are not sung twice in a row.

'Bodysnatchers' is a pretty catching track from the seventh LP album "In Rainbows" (2007).
14. Which of these songs doesn't feature its title in the song itself?

Answer: Planet Telex

'Planet Telex' (a track on "The Bends" (1995)) does not feature the words "Planet Telex" in the song.

There are quite a few songs which don't feature their titles in their lyrics. Some examples are (not featuring instrumental tracks) 'Bodysnatchers', 'In Limbo', 'Motion Picture Soundtrack', 'How to Disappear Completely (and never be found again)', 'Idioteque', 'Pyramid Song', 'The National Anthem', 'Paranoid Android', 'Fake Plastic Trees', among some others.
15. At the final part of the song 'You and whose Army?', what kind of horses do "we" ride tonight?

Answer: Ghost Horses

The second part (when the drums come in) of the song's lyrics goes as follows:

"You forget so easy.
We ride tonight, we ride tonight,
ghost horses, ghost horses.
We ride tonight, we ride tonight,
ghost horses, ghost horses, ghost horses."

'You and whose Army?' is featured on the fifth LP album "Amnesiac" (2001), which starts out kind of calm, but after the drums come in, it sounds really godlike. The piano part also sounds really heavy.
Source: Author giusten

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us