FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Radiohead In Rainbows
Quiz about Radiohead In Rainbows

Radiohead: "In Rainbows" Trivia Quiz


Here are a few general questions regarding the seventh Radiohead studio album "In Rainbows."

A multiple-choice quiz by snert68. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Radiohead

Author
snert68
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,583
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
896
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: pooeater12 (9/10), Guest 212 (9/10), Guest 185 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these "In Rainbows" songs was not performed on the 2006 tour? Hint


Question 2 of 10
2. Which Radiohead artist-in-residence did most of the artwork for "In Rainbows?" Hint


Question 3 of 10
3. What MAJOR record label agreed to release "In Rainbows" in stores following the Oct. 1st announcement but then did not end up officially releasing the album? Hint


Question 4 of 10
4. The remaining questions are all about lyrics and song titles. This song starts "When I'm at the Pearly Gates..." Name it. Hint


Question 5 of 10
5. Complete the quote from "House of Cards": "Forget about your house of cards..." Hint


Question 6 of 10
6. Which of these lines does NOT come from "Jigsaw Falling into Place?" Hint


Question 7 of 10
7. This older Radiohead song was re-recorded for "In Rainbows" with a new bass line, a few vocal changes, and much less xylophone. Name it. Hint


Question 8 of 10
8. Finish the quote from "15 Step": "15 Steps, then...." Hint


Question 9 of 10
9. Complete the quote from "All I Need": "I'm in the middle of your picture lying in the..." Hint


Question 10 of 10
10. Complete the quote from "Arpeggi:" "I get eaten by the worms and weird fishes. ______ by the worms and weird fishes." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : pooeater12: 9/10
Jun 22 2024 : Guest 212: 9/10
Jun 21 2024 : Guest 185: 9/10
May 28 2024 : Guest 151: 4/10
May 22 2024 : Guest 65: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these "In Rainbows" songs was not performed on the 2006 tour?

Answer: Reckoner

A fan-recorded live version of a song of the same title came out on the bootleg box set "Towering Above the Rest." The "In Rainbows" version is nothing like the box set version, however.
2. Which Radiohead artist-in-residence did most of the artwork for "In Rainbows?"

Answer: Stanley Donwood

Stanley has done the artwork for pretty much every Radiohead-related release, including the E.P.s and singles. His prints run about $300-$400 and are sold in editions of 150.
3. What MAJOR record label agreed to release "In Rainbows" in stores following the Oct. 1st announcement but then did not end up officially releasing the album?

Answer: Parlophone

Parlophone announced they would release the album in brick-and-mortar stores in early 2008. The record was actually released by XL and TBD.
4. The remaining questions are all about lyrics and song titles. This song starts "When I'm at the Pearly Gates..." Name it.

Answer: Videotape

This song was highly anticipated by the download community, but dramatically changed from the live version performed on the '06 tour.
5. Complete the quote from "House of Cards": "Forget about your house of cards..."

Answer: "...and I'll do mine."

Very little changed from the 2006 live versions. FYI, the line sung between the "Denial, Denial," sections at the end is "Your ears should be burning."
6. Which of these lines does NOT come from "Jigsaw Falling into Place?"

Answer: 'cause I can't do it face-to-face

Many of these lyrics are difficult to decipher. The song seems to be about mating rituals in a club.
7. This older Radiohead song was re-recorded for "In Rainbows" with a new bass line, a few vocal changes, and much less xylophone. Name it.

Answer: Nude

The "In Rainbows" version was performed on the 2006 tour and was lauded by longtime fans of the band. It has also been referred to as "Big Ideas."
8. Finish the quote from "15 Step": "15 Steps, then...."

Answer: "...a sheer drop."

This song begins "In Rainbows." Thom plays some percussion in the intro for the live shows.
9. Complete the quote from "All I Need": "I'm in the middle of your picture lying in the..."

Answer: reeds

This song makes relationship metaphors that set a lot of the tone for the attitude of the speaker throughout the album. "I'm a dog trapped in your hot car." "I only stick with you because there are no others."
10. Complete the quote from "Arpeggi:" "I get eaten by the worms and weird fishes. ______ by the worms and weird fishes."

Answer: picked over

This act is viewed by the speaker as an "escape."
Source: Author snert68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us