FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remembering the Beatles  White Album Pt2
Quiz about Remembering the Beatles  White Album Pt2

Remembering the Beatles - "White Album" Pt..2 Quiz


Many of the songs in the "White Album" were influenced by the Beatles' visit to the Maharishi in India. Here are questions about ten of the thirteen songs on the second of the two record set.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. White Album

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,138
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2468
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How many actual birthdays were there in the song "Birthday"? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following creatures was mentioned in the lyrics to "Yer Blues"? Hint


Question 3 of 10
3. What did the singer do all day long in "Mother Nature's Son"? Hint


Question 4 of 10
4. Who wrote "Everybody's Got Something To Hide Except Me And My Monkey"? Hint


Question 5 of 10
5. Who was "Sexy Sadie"? Hint


Question 6 of 10
6. The song "Helter Skelter" became forever linked with what notorious event? Hint


Question 7 of 10
7. What world leader was mentioned in the lyrics to "Revolution 1"? Hint


Question 8 of 10
8. In which city did "Honey Pie" live? Hint


Question 9 of 10
9. Which royal title was not mentioned in "Cry Baby Cry"? Hint


Question 10 of 10
10. Accompanied by an orchestra, only one of the Beatles sang "Good Night". Which of the Fab Four performed the last song on the album? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many actual birthdays were there in the song "Birthday"?

Answer: 2

Paul McCartney's inspiration was the Tuneweavers 1957 "Happy Happy Birthday". He wanted a more contemporary rock and roll birthday song. The two birthdays in the song are apparently the singer's and the song's recipient's. "You say it's your birthday, it's my birthday too, yeah."
2. Which of the following creatures was mentioned in the lyrics to "Yer Blues"?

Answer: Worm

The haunting song was written by John Lennon while in a deep state of despair, mentioning both suicide and wanting to die.
"I'm lonely, wanna die, if I ain't dead already, ooh, girl you know the reason why. The eagle picks my eye, the worm he licks my bone, I feel so suicidal, just like Dylan's Mr. Jones."
3. What did the singer do all day long in "Mother Nature's Son"?

Answer: Sing

The song was written by John Lennon and Paul McCartney in India after hearing a lecture by the Maharishi on the unity of man and nature.
"Born a poor young country boy, mother nature's son, all day long I'm sitting, singing songs for every one."
4. Who wrote "Everybody's Got Something To Hide Except Me And My Monkey"?

Answer: John Lennon

Originally entitled, "Come On Come On", John Lennon wrote the song to clearly describe his relationship with Yoko Ono, and that they had nothing to hide.
5. Who was "Sexy Sadie"?

Answer: Maharishi

John Lennon became disenchanted with the Maharishi when he learned that he had attempted to rape a female while they were on a retreat in India. The Beatles immediately severed their relationship with the guru, and John memorialized his dissatisfaction with "Sexy Sadie".
6. The song "Helter Skelter" became forever linked with what notorious event?

Answer: Murder

The Beatles borrowed the name from a roller coaster in England, and attempted to come out with a shocking rock and roll song. Unfortunately, the words
"Helter Skelter" were written in the victims' blood on a wall during the infamous Sharon Tate murders. Vincent Bugliosi, who prosecuted the Charles Manson family, named his best-selling book "Helter Skelter".
7. What world leader was mentioned in the lyrics to "Revolution 1"?

Answer: Mao

John Lennon witnessed the 1968 protest march on the American embassy in London. Some people misunderstood his lyrics to think that Lennon supported a violent revolution. To clarify the matter he later said, "Count me out if it's for violence. Don't expect me on the barricades unless it's with flowers."
"But if you go carrying pictures of chairman Mao, you ain't going to make it with anyone anyhow."
8. In which city did "Honey Pie" live?

Answer: Hollywood

In a tribute to his father, James McCartney, Paul wrote "Honey Pie" to sound like the music enjoyed by his dad. The demented Charles Manson also thought this song was written for him because of its reference to Hollywood.
"Honey pie, you are making me crazy, I'm in love, but I'm lazy, so won't you please home. Oh, Honey Pie, my position is tragic, come and show me the magic of you Hollywood song."
9. Which royal title was not mentioned in "Cry Baby Cry"?

Answer: Princess

Fairy tales and specifically "Sing a Song of Sixpence" were John Lennon's inspiration for this song.
"The King of Marigold was in the kitchen cooking breakfast for the queen. The queen was in the parlor playing piano for the children of the king.
The Duchess of Kircaldy always smiling and arriving late for tea. The duke was having problems with a message at the local bird and bee."
10. Accompanied by an orchestra, only one of the Beatles sang "Good Night". Which of the Fab Four performed the last song on the album?

Answer: Ringo

John Lennon originally wrote "Good Night" as a lullaby for his young son Julian. Unfortunately, Lennon and his wife Cynthia split up shortly after the song was written, and Julian did not learn of the song for many years.
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us