FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The White Album
Quiz about The White Album

The White Album Trivia Quiz


These questions will be a breeze if you're familiar with the White Album, and know the Beatles fairly well.

A multiple-choice quiz by abbey_rhode. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. White Album

Author
abbey_rhode
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,833
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
6846
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: wellenbrecher (15/15), BigTriviaDawg (13/15), Guest 76 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. According to 'Ob-la'di, Ob-la-da', what is Desmond and Molly's last name?

Answer: (One Word)
Question 2 of 15
2. Who did John Lennon write the song 'Good Night' for? Hint


Question 3 of 15
3. What line did Louise Harrison (his mom) give to George? Hint


Question 4 of 15
4. Name one of the two songs that Ringo sings on the album. Hint


Question 5 of 15
5. What is the second song John refers to in 'Glass Onion'? Hint


Question 6 of 15
6. According to 'Back in the U.S.S.R' what seems to always be on Paul's mind?

Answer: (One Word)
Question 7 of 15
7. According to 'I'm So Tired', who was such a stupid git? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these female names were never mentioned on the White Album? Hint


Question 9 of 15
9. Inside the booklet, who is pictured naked, and talking on the phone? Hint


Question 10 of 15
10. Who was smiling and arriving late for tea, according to 'Cry Baby Cry'? Hint


Question 11 of 15
11. In the large picture insert, who is the only Beatle shown that does not have facial hair? Hint


Question 12 of 15
12. Who is the all American bullet-headed saxon mother's son? Hint


Question 13 of 15
13. What alcoholic beverage does the doctor come in, stinking of, according to Rocky Raccoon?

Answer: ( One Word)
Question 14 of 15
14. What is meaningless, according to John, in 'Julia'? Hint


Question 15 of 15
15. What obvious mistake does Paul make when singing Ob-La-Di, Ob-La-Da? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 24 2024 : wellenbrecher: 15/15
Mar 19 2024 : BigTriviaDawg: 13/15
Mar 18 2024 : Guest 76: 7/15
Mar 13 2024 : Minister: 6/15
Mar 13 2024 : Guest 76: 7/15
Mar 12 2024 : Guest 24: 11/15
Feb 20 2024 : Reamar42: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to 'Ob-la'di, Ob-la-da', what is Desmond and Molly's last name?

Answer: Jones

'With a couple of kids running in the yard, of Desmond and Molly *Jones*.'
2. Who did John Lennon write the song 'Good Night' for?

Answer: Julian Lennon

John wrote 'Beautiful Boy' for Sean, 'Good Night' for Julian, and a plethera of meaningless songs for Yoko.
3. What line did Louise Harrison (his mom) give to George?

Answer: What they need's a damn good whacking, 'Piggies'

George was discussing this song with his mom one day, and she told him what those piggies needed was *a darn good whacking*
4. Name one of the two songs that Ringo sings on the album.

Answer: Don't Pass Me By

'Good Night' was written by John Lennon, but he thought Ringo would do a great job on it, because of his sleepy-sounding voice. Ringo wrote 'Don't pass me by' while John, Paul, and George perfected the songs on the album. Poor Guy. :-(
5. What is the second song John refers to in 'Glass Onion'?

Answer: I am the Walrus

'Strawberrry Fields Forever' is mentioned first, following 'I am the Walrus.' Or should I say, Paul is the Walrus ...
6. According to 'Back in the U.S.S.R' what seems to always be on Paul's mind?

Answer: Georgia

'And Ukraine girls really knock me out. They leave the West behind. And Moscow girls make me sing and shout, that *Georgia's* always on my mind.'
7. According to 'I'm So Tired', who was such a stupid git?

Answer: Sir Walter Raleigh

'And curse Sir Walter Raleigh, he was such a stupid git.'
8. Which of these female names were never mentioned on the White Album?

Answer: Linda

Sadie - 'Sexy Sadie', Julia - 'Julia', Nancy - 'Rocky Raccoon' (his girlfriend whom everyone knew her by).
9. Inside the booklet, who is pictured naked, and talking on the phone?

Answer: John

He's sitting up, and Yoko is lying right beside him.
10. Who was smiling and arriving late for tea, according to 'Cry Baby Cry'?

Answer: Duchess of Kircaldy

In 'Cry Baby Cry', the king of Marigold is in the kitchen cooking breakfast for the queen, Sexy Sadie and Helter Skelter are both seperate songs, and the Duchess of Kircaldy is our winner.
11. In the large picture insert, who is the only Beatle shown that does not have facial hair?

Answer: John

George and Ringo both have a mustache, and Paul has stubble of a mustache and a beard. What a babe!
12. Who is the all American bullet-headed saxon mother's son?

Answer: Bungalow Bill

Rocky Raccoon sounds like he would fit that description, but it was Bungalow Bill.
13. What alcoholic beverage does the doctor come in, stinking of, according to Rocky Raccoon?

Answer: Gin

'The Doctor came in, stinking of *Gin*, and proceded to lie on the table.'
14. What is meaningless, according to John, in 'Julia'?

Answer: Half of what he says

'Half of what I say is meaningless. But I say it just to reach you, Julia.' (It's the very first line in that song)
15. What obvious mistake does Paul make when singing Ob-La-Di, Ob-La-Da?

Answer: He sings Desmond instead of Molly, when referring to doing their pretty face

In an interview, Paul said that he accidentally sang 'Desmond stays at home and does his pretty face.' When he notices it afterwards, they decide to leave it, causing the audience to question Desmond's sexuality.
Source: Author abbey_rhode

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us