FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Beatles White Album
Quiz about The Beatles White Album

The Beatles White Album Trivia Quiz


A short, simple quiz about The Beatles' self-titled album. Good luck!

A multiple-choice quiz by Joko24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. White Album

Author
Joko24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,009
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
4221
Last 3 plays: Guest 86 (12/15), Guest 174 (7/15), Guest 174 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. What song did U2 say they wanted to take back from Charles Manson? Hint


Question 2 of 15
2. What was the shortest song on the White Album? Hint


Question 3 of 15
3. Which song contains the lyric "When I hold you in my arms?" Hint


Question 4 of 15
4. How many times does John say, "All the children sing" on "The Continuing Story of Bungalow Bill?" Hint


Question 5 of 15
5. How many songs by George Harrison are included? Hint


Question 6 of 15
6. Which song was written by one of the Beatles but sung by another? Hint


Question 7 of 15
7. Which of these songs was never planned to appear on the White Album? Hint


Question 8 of 15
8. The Beatles came together at George Harrison's house "Kinfauns" in Esher, Surrey, England and recorded about 30 demos of new songs they had written (except for Ringo). When did this take place? Hint


Question 9 of 15
9. In what month was the White Album released in the United Kingdom? Hint


Question 10 of 15
10. Who sings "Not when he looked so fierce" on "The Continuing Story of Bungalow Bill?" Hint


Question 11 of 15
11. Which Beatle wife did not sing background vocals on a White Album song? Hint


Question 12 of 15
12. What was the longest White Album song? Hint


Question 13 of 15
13. Which song is performed by more than one Beatle? Hint


Question 14 of 15
14. What is "Julia's" last name? Hint


Question 15 of 15
15. Which George Harrison song was not featured as one of the thirty tracks on the White Album? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 07 2024 : Guest 86: 12/15
Feb 06 2024 : Guest 174: 7/15
Jan 31 2024 : Guest 174: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song did U2 say they wanted to take back from Charles Manson?

Answer: Helter Skelter

While Charles Manson claimed that "Piggies," "Revolution 9" and "Rocky Raccoon" had messages in them that he interpreted as incitements to murder, the most famous was "Helter Skelter," (because it was written in blood at the scene of the murder committed by Manson's "Family" [misspelled]) which U2 played at a concert after saying that Charles Manson stole it from the Beatles.
2. What was the shortest song on the White Album?

Answer: Wild Honey Pie

"Wild Honey Pie," at 1 minute 2 seconds, is the shortest of thirty songs. "Can You Take Me Back,?" which is about thirty seconds long, is not listed as a separate track on any record or compact disc.
3. Which song contains the lyric "When I hold you in my arms?"

Answer: Happiness is a Warm Gun

"When I hold you in my arms and I feel my finger on your trigger, I know nobody can do me no harm because Happiness is a Warm Gun." In the Kinfauns demos, a line very similar to this is heard in "I'm so tired."
4. How many times does John say, "All the children sing" on "The Continuing Story of Bungalow Bill?"

Answer: 3

This phrase comes just before the lyric "Hey, Bungalow Bill! What did you kill, Bungalow Bill?" There seems to be a high-pitched beep right after the third time John says "All the children sing."
5. How many songs by George Harrison are included?

Answer: 4

George wrote "Piggies," "Savoy Truffle," "Long, Long, Long" and "While My Guitar Gently Weeps."
6. Which song was written by one of the Beatles but sung by another?

Answer: Good Night

"Good Night" was written by John Lennon as a lullaby for his five-year-old son John Charles Julian Lennon and sung by Ringo Starr, along with the Mike Sammes Singers in the choir.
7. Which of these songs was never planned to appear on the White Album?

Answer: Lady Madonna

Lady Madonna was recorded in February 1968, nine months before the White Album was released. It ended up the A-side of a single with the B-side of George Harrison's "The Inner Light." "What's the New Mary Jane," "Child of Nature" and "Sour Milk Sea" were three songs first recorded in May 1968 in hopes that they be featured among the White Album's 30 songs, with several others that didn't make it. John suggested his song "What's the New Mary Jane" as a single (perhaps he was smoking some at the time), "Child of Nature" was dropped because of John's anger at Maharishi Mahesh Yogi, whose lecture inspired the song (it was changed into "Jealous Guy"), and "Sour Milk Sea" was given to Jackie Lomax.
8. The Beatles came together at George Harrison's house "Kinfauns" in Esher, Surrey, England and recorded about 30 demos of new songs they had written (except for Ringo). When did this take place?

Answer: Late May 1968

Nobody seems to know the exact date this event occurred. I have seen on some websites that the date was May 26th, 1968, but the site may not be the best source. These thirty-some demos can be heard on Anthology 3 and on the bootleg "The Beatles Unplugged."
9. In what month was the White Album released in the United Kingdom?

Answer: November 1968

The Beatles (the White Album) was released in the United Kingdom on November 22nd, 1968 and 3 days later in the U.S. The Yellow Submarine Soundtrack was the next release on January 17th, only 56 days later, the shortest gap between major releases.
10. Who sings "Not when he looked so fierce" on "The Continuing Story of Bungalow Bill?"

Answer: Yoko Ono

John's then-girlfriend Yoko Ono sang this line, making her the first woman to sing lead on a Beatles record. Thank God it only lasted one-and-a-half seconds.
11. Which Beatle wife did not sing background vocals on a White Album song?

Answer: Linda McCartney

Yoko Ono sang on "The Continuing Story of Bungalow Bill," "Birthday" and (not exactly sang) on "Revolution 9." Patti Harrison sang on "Birthday." Maureen Starkey sang on "The Continuing Story of Bungalow Bill."
12. What was the longest White Album song?

Answer: Revolution 9

At eight minutes and thirteen seconds, it was the longest non-live Beatles composition. John said about the song (which required days of recording and editing and basically people throwing tape around in the air and putting it together randomly) that he wanted to see what the revolution might sound like, and it came off too violent-sounding. I couldn't agree more.
13. Which song is performed by more than one Beatle?

Answer: I Will

Paul performed "Blackbird" with only his voice, acoustic guitar, foot tapping, and a blackbird helped. John, Paul and George were not present for the recording of "Good Night." John performed "Julia" with his voice and acoustic guitar. "I Will" had only Paul and Ringo (and possibly John).
14. What is "Julia's" last name?

Answer: Lennon

Julia Lennon, mother of John and wife of Alfred, was killed by a speeding car while leaving her sister's house on July 15th, 1958 when her son was 17. Farrow was the last name of Mia and Prudence, who were in India the same time as the Beatles. McGear is the last name of Paul's brother Mike.
15. Which George Harrison song was not featured as one of the thirty tracks on the White Album?

Answer: The Inner Light

"The Inner Light" was recorded in February 1968 and ended up the B-side of the "Lady Madonna" single.
Source: Author Joko24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us