FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Revolver Lyrics
Quiz about Revolver Lyrics

Revolver Lyrics Trivia Quiz


This is a quiz on the lyrics of one of The Beatles' best albums (the UK version). I'll give you a lyric, and you choose the song.

A multiple-choice quiz by kittykat21589. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Revolver

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,882
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2096
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. From which song would you find these lyrics: "A love that should have lasted years"? Hint


Question 2 of 10
2. What song would have these lyrics: "Make love singing songs"? Hint


Question 3 of 10
3. Where would you find this line: "You tell me that you heard every sound there is"? Hint


Question 4 of 10
4. From which song would you find these lyrics: "Declare the pennies on your eyes"? Hint


Question 5 of 10
5. What song would have these lyrics: "Burns my feet as they touch the ground"? Hint


Question 6 of 10
6. Where would you find this line: "Say we'll be together everyday"? Hint


Question 7 of 10
7. From which song would you find these lyrics: "Running my hands through her hair"? Hint


Question 8 of 10
8. What song would have these lyrics: "Float upstream"? Hint


Question 9 of 10
9. Where would you find this line: "Relax and float downstream"? Hint


Question 10 of 10
10. From which song would you find these lyrics: "Many more of them live next door"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 16 2024 : Guest 80: 9/10
Dec 29 2023 : Guest 99: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which song would you find these lyrics: "A love that should have lasted years"?

Answer: For No One

This song was recorded by only two of the Beatles - Paul, who sang and played the bass and keyboard, and Ringo, who played percussion. The French horn was played by a member of the London Philharmonic Orchestra.
2. What song would have these lyrics: "Make love singing songs"?

Answer: Love You To

This song was written by George about more of his wisdom from Maharishi Mahesh Yogi. It was recorded on April 11 and 13, 1966.
3. Where would you find this line: "You tell me that you heard every sound there is"?

Answer: And Your Bird Can Sing

John described this song as "full of fake wisdom, of those philosophically lightweight days when it seemed as if the world could be turned on its axis by a tab of acid and a few seconds thought".
4. From which song would you find these lyrics: "Declare the pennies on your eyes"?

Answer: Taxman

Another George song, he complains about the British taxes, which was believed to have taken away most of the Beatles' earnings.
5. What song would have these lyrics: "Burns my feet as they touch the ground"?

Answer: Good Day Sunshine

This song, written by Paul, was based on a few songs by The Lovin' Spoonful. One band member said that when the Beatles "copped an idea from somebody else, it never occurred to you".
6. Where would you find this line: "Say we'll be together everyday"?

Answer: Got To Get You Into My Life

For this song, Paul wanted to incorporate some Motown sounding instruments in. The brass instruments were limited to give the song a different sound.
7. From which song would you find these lyrics: "Running my hands through her hair"?

Answer: Here, There, and Everywhere

Paul also wrote this song, while he was sitting around John's swimming pool. It was supposed to be a reply to the Beach Boys song, "God Only Knows".
8. What song would have these lyrics: "Float upstream"?

Answer: I'm Only Sleeping

John wrote this song to celebrate the use of his bed. He would use it, even when he wouldn't sleep in it.
9. Where would you find this line: "Relax and float downstream"?

Answer: Tomorrow Never Knows

This song was the first to be written for "Revolver". It was John's attempt at things to come.
10. From which song would you find these lyrics: "Many more of them live next door"?

Answer: Yellow Submarine

This was written by John and Paul and given to Ringo to sing as a children's song. It spawned the Beatles' third movie of the same name. I hope you liked my first quiz! All info found at www.iamthebeatles.com.
Source: Author kittykat21589

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us