FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remembering the Beatles  Revolver
Quiz about Remembering the Beatles  Revolver

Remembering the Beatles - "Revolver" Quiz


Recorded in 1966 to fill a three-month gap that arose when a deal for a third motion picture fell through, "Revolver" made clear references to experimentation with drugs, and revealed a darker side of the Fab Four.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Revolver

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
236,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2121
Last 3 plays: Guest 107 (10/10), Guest 67 (9/10), Guest 86 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What percentage is mentioned in "Taxman"? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the minister mentioned in "Eleanor Rigby"? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following is not mentioned in the lyrics to "Tomorrow Never Knows"? Hint


Question 4 of 10
4. How could the singer's lover in "Here, There and Everywhere" change his life? Hint


Question 5 of 10
5. What was the color of the sea found in "Yellow Submarine"? Hint


Question 6 of 10
6. What did she say that she knew what it was like to be in "She Said She Said"? Hint


Question 7 of 10
7. What body part was mentioned in "Good Day Sunshine"? Hint


Question 8 of 10
8. What does the singer in "For No One" see in his girl's eyes? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the doctor in the title to a "Revolver" song? Hint


Question 10 of 10
10. What did the singer in "Got To Get You Into My Life" do when he was alone? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 107: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 67: 9/10
Mar 28 2024 : Guest 86: 6/10
Feb 22 2024 : Guest 31: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What percentage is mentioned in "Taxman"?

Answer: Five

George Harrison wrote this song out of protest when he realized that the government was taking most of his vast earnings in taxes. He summed up his contempt in the line "Should five percent appear too small, be thankful I don't take it all, 'cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman."
2. What was the name of the minister mentioned in "Eleanor Rigby"?

Answer: Father McKenzie

One version of the story of how Paul McCartney got the name for this song was from a graveyard headstone in a church where he and John Lennon met when they were youths.
3. Which of the following is not mentioned in the lyrics to "Tomorrow Never Knows"?

Answer: Evil

The dark lyrics were an attempt by John Lennon to capture an LSD experience in music and song. "That love is all, and love is everyone, it is knowing, it is knowing that ignorance and hate, may mourn the dead, it is believing, it is believing."
4. How could the singer's lover in "Here, There and Everywhere" change his life?

Answer: Wave of a hand

Paul McCartney considered this song one his best love songs. He was inspired by The Beach Boys and tried to capture the mood of their song "God Only Knows". "To lead a better life, I need my love to be here. Here, making each day of the year, changing my life with a wave of her hand. Nobody can deny that there's something there."
5. What was the color of the sea found in "Yellow Submarine"?

Answer: Green

Originally written as a children's song to be sung by Ringo, "Yellow Submarine" spawned an animated feature film and solved the Beatles' contractual commitment to United Artist for a third movie. "So we sailed up to the sun, till we found a sea of green, And we lived beneath the waves, in our yellow submarine."
6. What did she say that she knew what it was like to be in "She Said She Said"?

Answer: Dead

Reliable sources claim that John Lennon was inspired to write this song after experimenting with LSD with actor Peter Fonda. Fonda allegedly told Lennon that he knew what it was like to be dead. "She said I know what it's like to be dead, I know what it is to be sad, and she's making me feel like I've never been born. I said who put all the things in your head, things that make me feel that I'm mad."
7. What body part was mentioned in "Good Day Sunshine"?

Answer: Foot

It is said that Paul McCartney was inspired for this song by the music of John Sebasitan of the Lovin' Spoonfuls. "We take a walk, the sun is shining down, burns my feet as they touch the ground.
Good day sunshine, good day sunshine, good day sunshine."
8. What does the singer in "For No One" see in his girl's eyes?

Answer: Nothing

This song, written by Paul McCartney, was recorded by only two of the four Beatles. Paul sang, played the keyboards and bass, while Ringo played the drums. A French horn heard in the recording was provided by a member of the London Philharmonic Orchestra. "And in her eyes, you see nothing, no sign of love behind the tears, cried for no one, a love that should have lasted years. You want her, you need her, and yet you don't believe her, when she says her love is dead, you think she needs you."
9. What is the name of the doctor in the title to a "Revolver" song?

Answer: Robert

"Doctor Robert", written by John Lennon, was inspired by an actual New York City physician Robert Freymann. The song is about a doctor that would supply rock stars with drugs.
10. What did the singer in "Got To Get You Into My Life" do when he was alone?

Answer: Took a ride

Paul McCartney's song referred to the use of LSD. "I was alone, I took a ride, I didn't know what I would find there. Another road where maybe I could see another kind of mind there."
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us