FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Revolver Lyrics
Quiz about Revolver Lyrics

"Revolver" Lyrics Trivia Quiz


A quiz on the songs from the Beatles' "Revolver" album (the UK version!). Complete the lyric given with one of the four choices.

A multiple-choice quiz by draco_lover1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Revolver

Author
draco_lover1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,649
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1960
- -
Question 1 of 15
1. Complete: "To lead a better life I need my love to be _____" Hint


Question 2 of 15
2. Complete: "If you're down he'll _______" Hint


Question 3 of 15
3. Complete: "If you get too cold, I'll tax _______" Hint


Question 4 of 15
4. Complete: "I said 'Who put all those things in your head?' Things that make me feel that I'm ______" Hint


Question 5 of 15
5. Complete: "When your prized possessions start to _______" Hint


Question 6 of 15
6. Complete: "Lift my head, I'm still yawning. When I'm in the middle of ______" Hint


Question 7 of 15
7. Complete: "Lay down all thoughts, surrender to ________" Hint


Question 8 of 15
8. Complete: "Sometimes I wish I knew you well, then I could ______" Hint


Question 9 of 15
9. Complete: "Each day just goes so fast. I turn around ______" Hint


Question 10 of 15
10. Complete: "Eleanor Rigby died in the church and was buried along with __________" Hint


Question 11 of 15
11. Complete: "She feels good, she knows she's looking ______" Hint


Question 12 of 15
12. Complete: Complete: "Full speed ahead, Mr. _______, full speed ahead!" Hint


Question 13 of 15
13. Complete: "When I'm with you I want to ________" Hint


Question 14 of 15
14. Complete: "There will be time when all the things she said will ______" Hint


Question 15 of 15
15. (Here's a bonus quote from a song NOT on the "Revolver" album) Complete: "Well I know that I'm a wicked guy and I was born with a _________" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete: "To lead a better life I need my love to be _____"

Answer: "here"

From the song "Here, There and Everywhere". Paul McCartney first started writing this song while sitting around John's pool. It's supposedly a response to the Beach Boys song "God Only Knows".
2. Complete: "If you're down he'll _______"

Answer: "pick you up"

From the song "Doctor Robert". This song was written about a German doctor named Robert Freymann who was known to give large amounts of prescription drugs to celebrities.
3. Complete: "If you get too cold, I'll tax _______"

Answer: "the heat"

From the song "Taxman". George Harrison was inspired to write this song after hearing the theme song from Batman. Basically, it's George complaining about the amount of taxes on the money that the Beatles were making, and how these taxes lowered their income considerably.
4. Complete: "I said 'Who put all those things in your head?' Things that make me feel that I'm ______"

Answer: "mad"

From the song "She Said, She Said". The idea for this song came from an acid trip taken by George, John, actor Peter Fonda and more. Fonda apparently said he knew what it was like to be dead because he had been shot in the stomach when he was young and his heart had stopped beating.
5. Complete: "When your prized possessions start to _______"

Answer: "weigh you down"

From the song "And Your Bird Can Sing". It was written by John Lennon, but he wasn't a big fan of it. He wrote it about Mick Jagger's endless chatter about Marianne Faithful. (Thanks, mnbates!)
6. Complete: "Lift my head, I'm still yawning. When I'm in the middle of ______"

Answer: "a dream"

From the song "I'm Only Sleeping". John Lennon wrote this song during a lazy period of his life where he hardly left his bed.
7. Complete: "Lay down all thoughts, surrender to ________"

Answer: "the void"

From the song "Tomorrow Never Knows". The working titles of this song were "Mach 1" and "The Void". It was eventually named for a phrase coined by Ringo: "Tomorrow never knows."
8. Complete: "Sometimes I wish I knew you well, then I could ______"

Answer: "speak my mind"

From the song "I Want To Tell You". Written by George Harrison, this song was an attempt of his to let out his frustration at not being able to get his point across when he spoke. This song's working title was "I Don't Know".
9. Complete: "Each day just goes so fast. I turn around ______"

Answer: "it's past"

From the song "Love You To". This song was written by George Harrison specifically for a sitar. The working title was 'Granny Smith'.
10. Complete: "Eleanor Rigby died in the church and was buried along with __________"

Answer: "her name"

From "Eleanor Rigby" No one's really sure of the origin of this song, but in the 1980's, a cemetery gravestone was found bearing the name Eleanor Rigby not far from the spot where Paul was introduced to John. Some people think Paul saw this gravestone, and the name came back to him years later as he wrote this song with John.
11. Complete: "She feels good, she knows she's looking ______"

Answer: "fine"

From the song "Good Day Sunshine". Paul McCartney's music and lyrics for this song were influenced by the song "Daydream" by The Lovin' Spoonful and "Baby Love" by the Supremes.
12. Complete: Complete: "Full speed ahead, Mr. _______, full speed ahead!"

Answer: "Boatswain"

From the song "Yellow Submarine". This lyric comes from the spoken part of the song near the middle.
13. Complete: "When I'm with you I want to ________"

Answer: "stay there"

From the song "Got To Get You Into My Life". With this song, Paul McCartney was trying to recreate the sound of classic Motown groups, such as the Miracles. The brass instruments do give it that Motown feel.
14. Complete: "There will be time when all the things she said will ______"

Answer: "fill your head"

From the song "For No One". Paul McCartney wrote this song while on vacation with his girlfriend Jane Asher, who was an actress.
15. (Here's a bonus quote from a song NOT on the "Revolver" album) Complete: "Well I know that I'm a wicked guy and I was born with a _________"

Answer: "jealous mind"

From the song "Run For Your Life". This song, written by Paul McCartney and John Lennon, was released December 3, 1965 on the "Rubber Soul" album.

All information from www.aboutthebeatles.com.
Source: Author draco_lover1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us