Quiz about Rolling with The Stones
Quiz about Rolling with The Stones

Rolling with The Stones Trivia Quiz


A quiz about the songs, albums, and members of my favorite band ever, The Rolling Stones. Have fun!

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Rolling Stones

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,041
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3235
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 156 (0/10), Guest 71 (6/10), Guest 99 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What three Rolling Stones lived together in a filthy London apartment for a while before the band became internationally famous? Hint

Keith Richards, Mick Jagger and Charlie Watts
Keith Richards, Ron Wood and Bill Wyman
Mick Jagger, Mick Taylor and Brian Jones
Keith Richards, Mick Jagger and Brian Jones

2. Who was the oddball manager of the Stones during the mid-1960s? Hint

Eddie Baxter
Phil Spector
Les Perrin
Andrew Oldham

3. What Rolling Stones song did Beatle John Lennon once describe as the greatest composition of the 20th century? Hint

Paint it, Black
Under My Thumb
(I Can't Get No) Satisfaction
Wild Horses

4. How did Rolling Stones founder and guitarist Brian Jones die? Hint

drug overdose in his best friend's apartment
drowned in his swimming pool
plane crash in Mississippi
car crash in suburban London

5. What Rolling Stones album was released five months after the death of Brian Jones? Hint

Beggars Banquet
Sticky Fingers
Some Girls
Let it Bleed

6. Which of these songs contains this line? "Put my fist through your steel plate door." Hint

Can't You Hear Me Knocking
Sympathy For the Devil
Midnight Rambler
Monkey Man

7. In what country was Keith Richards arrested for possession of heroin and cocaine in 1977? Hint

England
Canada
United States
Japan

8. What song does this lyric come from? "I been walkin' Central Park, singin' after dark. People think I'm crazy!" Hint

It's Only Rock n' Roll (But I Like It)
Jumpin' Jack Flash
Miss You
Start Me Up

9. Beside Keith Richards and Mick Jagger, three band members have received writing credit for a Rolling Stones-written song. Ron Wood and Bill Wyman are two of them- who was the other? Hint

Chuck Berry
Charlie Watts
Mick Taylor
Brian Jones

10. Who was the Rolling Stones' long-time friend, part-time piano player/road manager, and full-time father figure that died in 1985? Hint

Chuck Leavell
Billy Preston
Ian Stewart
Nicky Hopkins


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What three Rolling Stones lived together in a filthy London apartment for a while before the band became internationally famous?

Answer: Keith Richards, Mick Jagger and Brian Jones

The young musicians lived together in 1962 in an unheated, dirty apartment. To survive they stole food and raided their neighbor's apartment after parties, trading the empty beer bottles for money.
2. Who was the oddball manager of the Stones during the mid-1960s?

Answer: Andrew Oldham

Oldham cast the Stones as "anti-Beatles", having them appear as hoodlums in contrast to the Beatles' clean-cut image. He was also the person who persuaded Keith Richards and Mick Jagger to write their own songs, locking them in a room on one occasion and not letting them out until they had written something.
3. What Rolling Stones song did Beatle John Lennon once describe as the greatest composition of the 20th century?

Answer: Paint it, Black

"Paint it, Black" was a number one hit for the Stones in 1966. It's a fine song but- greatest of the 20th century? I think not.
4. How did Rolling Stones founder and guitarist Brian Jones die?

Answer: drowned in his swimming pool

Jones died in his pool on July 3, 1969. The fact that he was a very strong swimmer sparked speculation as to whether or not he was murdered by jealous boyfriends of Rolling Stones groupies, but that has never been proven.
5. What Rolling Stones album was released five months after the death of Brian Jones?

Answer: Let it Bleed

"Let it Bleed" was released in December, 1969. It is widely hailed as the band's finest effort. With Jones absent for most of the recording, almost all of the guitar work was left to Keith Richards. Keith put his stamp of guitar excellence on this record with his brilliant writing and playing.
6. Which of these songs contains this line? "Put my fist through your steel plate door."

Answer: Midnight Rambler

"Midnight Rambler" can be found on the "Let it Bleed" album. A fantastic live version of the song appears on "Get Yer Ya-Ya's Out" (1970).
7. In what country was Keith Richards arrested for possession of heroin and cocaine in 1977?

Answer: Canada

Richards was arrested in Toronto in March. Because of the large quantity of drugs in his possession, he faced a possible sentence of life in prison. Instead he received a one-year suspended sentence, was ordered to undergo heroin rehabilitation in the United States and give a benefit concert performance for the blind.

A young blind woman had testified in court, explaining how Richards had made sure she was returned home safely after a Stones concert.
8. What song does this lyric come from? "I been walkin' Central Park, singin' after dark. People think I'm crazy!"

Answer: Miss You

This is the first song from 1978's "Some Girls".
9. Beside Keith Richards and Mick Jagger, three band members have received writing credit for a Rolling Stones-written song. Ron Wood and Bill Wyman are two of them- who was the other?

Answer: Mick Taylor

Despite their crucial input into many songs, neither Jones nor Watts ever received a writing credit. Chuck Berry, of course, was never a member of the Stones, though some, including Keith, might say he wrote a lot of those early Keith Richards licks!
10. Who was the Rolling Stones' long-time friend, part-time piano player/road manager, and full-time father figure that died in 1985?

Answer: Ian Stewart

R.I.P.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 156: 0/10
Jan 25 2023 : Guest 71: 6/10
Jan 21 2023 : Guest 99: 4/10
Jan 17 2023 : Guest 173: 6/10
Jan 14 2023 : Guest 71: 6/10
Jan 13 2023 : Guest 96: 9/10
Jan 09 2023 : Stonesman: 3/10
Jan 06 2023 : Guest 165: 9/10
Jan 05 2023 : GrantMiller: 5/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us