Quiz about Rush Lyrics
Quiz about Rush Lyrics

Rush Lyrics Test | Music


Just a simple quiz containing lyrics to my favorite songs from one of the most talented bands in existence, Rush.

A multiple-choice quiz by serenegrace21. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Rush

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,859
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
278
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 167 (9/10), Guest 118 (5/10), Guest 45 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "We don't want to be victims; on that we all agree..." These are lyrics to which song? Hint

Territories
Witch Hunt
Lock And Key
Heresy

2. "A missing part of me that grows around me like a cage..." These are lyrics to which song? Hint

The Anarchist
The Wreckers
Carnies
Halo Effect

3. "Every breath a static charge..." These are lyrics to which song? Hint

The Weapon
The Enemy Within
Witch Hunt
Freeze

4. "Invisible to telescopic eye..." These are lyrics to which song? Hint

The Camera Eye
The Fountain Of Lamneth
Natural Science
Cygnus X-1

5. "Thunderheads are rumbling in a distant overture..." These are lyrics to which song? Hint

Natural Science
By-Tor And The Snow Dog
The Necromancer
Jacob's Ladder

6. "Why such different fortunes and fates?..." These are lyrics to which song? Hint

Different Strings
War Paint
BU2B
The Larger Bowl

7. "I, the jury..." These are lyrics to which song? Hint

Between The Wheels
Show Don't Tell
Superconductor
Double Agent

8. "Primitive things stir the hearts of everyone..." These are lyrics to which Rush song? Hint

Rivendell
Open Secrets
Chemistry
Mystic Rhythms

9. "I wasn't walking with angels..." These are lyrics to which song? Hint

Available Light
Workin' Them Angels
Sweet Miracle
Clockwork Angels

10. "Armchair rocket scientist graffiti existentialist..." These are lyrics to which song? Hint

You Bet Your Life
Anagram (for Mongo)
Countdown
Beneath, Between, and Behind


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "We don't want to be victims; on that we all agree..." These are lyrics to which song?

Answer: Lock And Key

"Lock And Key" is the sixth track off of Rush's 12th studio album, "Hold Your Fire." This song is focused around the fact that people have the ability to kill without reason, hence the phrase "killer instinct" which is used in the song.
2. "A missing part of me that grows around me like a cage..." These are lyrics to which song?

Answer: The Anarchist

"The Anarchist" is the fourth track off of Rush's 2012 album, "Clockwork Angels." The entire album is focused around a single concept. "The Anarchist" himself is a character featured in the novel that is based off of the album.
3. "Every breath a static charge..." These are lyrics to which song?

Answer: The Enemy Within

"The Enemy Within" is the fourth track off of Rush's tenth studio album, "Grace Under Pressure." This song is also the first part of a four-song series called "Fear". The incorrect answers, "The Weapon", "Witch Hunt", and "Freeze", are parts two, three, and four, respectively.
4. "Invisible to telescopic eye..." These are lyrics to which song?

Answer: Cygnus X-1

"Cygnus X-1" is the final track off of Rush's fifth studio album, "A Farewell to Kings." This song is about the black hole of the same name. Its sequel, appropriately named "Cygnus X-1 Book Two," is featured on the next album, "Hemispheres."
5. "Thunderheads are rumbling in a distant overture..." These are lyrics to which song?

Answer: Jacob's Ladder

"Jacob's Ladder" is the third track off of Rush's seventh studio album, "Permanent Waves." The ladder itself is described in the Book of Genesis: it is a ladder to heaven that Jacob dreamt of.
6. "Why such different fortunes and fates?..." These are lyrics to which song?

Answer: The Larger Bowl

"The Larger Bowl (A Pantoum)" is the fourth track off of Rush's 18th studio album, "Snakes and Arrows." Drummer and lyricist Neil Peart says the title was inspired by a "dysentery dream" he had while touring West Africa.
7. "I, the jury..." These are lyrics to which song?

Answer: Show Don't Tell

"Show Don't Tell" is the opening track off of Rush's 13th studio album, "Presto." This song charted at number one on the U.S. Mainstream Rock Tracks Chart.
8. "Primitive things stir the hearts of everyone..." These are lyrics to which Rush song?

Answer: Mystic Rhythms

"Mystic Rhythms" is the final track off of Rush's 11th studio album, "Power Windows." This song was one of two off of the album that were made into music videos; the other was "The Big Money."
9. "I wasn't walking with angels..." These are lyrics to which song?

Answer: Sweet Miracle

"Sweet Miracle" is the tenth track off of Rush's 17th studio album, "Vapor Trails." Lead vocalist and bassist Geddy Lee states that this song "was the second song [they] wrote for this album."
10. "Armchair rocket scientist graffiti existentialist..." These are lyrics to which song?

Answer: You Bet Your Life

"You Bet Your Life" is the final track off of Rush's 14th studio album, "Roll the Bones." These lyrics were not technically sung by Geddy Lee; rather, they were part of a small nonsensical chant spoken by him that accompanied the chorus.
Source: Author serenegrace21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 09 2023 : Guest 167: 9/10
Jan 05 2023 : Guest 118: 5/10
Dec 03 2022 : Guest 45: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us