Quiz about Rush Lyrics Part II
Quiz about Rush Lyrics Part II

Rush Lyrics: Part II Trivia Quiz


Here in this quiz, I will be listing some shorter phrases from Rush's lyrics which may make this quiz a bit harder than my first. I hope you enjoy this quiz and have fun! =)

A multiple-choice quiz by clarinetstarr. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Rush

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
361,343
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
145
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The lyrics, "...in a final flash of glory..." are featured in which song? Hint

Marathon
Manhattan Project
Cygnus X-1
2112

2. The lyrics, "...it's that old time religion..." are featured in which song? Hint

Anthem
The Anarchist
2112
The Big Money

3. The lyrics, "...demon music and gypsy queens..." are featured in which song? Hint

Freewill
Carnies
A Farewell to Kings
By-Tor and The Snowdog

4. The lyrics, "Got an itchin' to rock..." are featured in which song? Hint

Best I Can
Working Man
Finding My Way
Digital Man

5. The lyrics, "You and I, we are strangers by one chromosome..." Hint

Entre Nous
Beneath, Between & Behind
The Twilight Zone
Alien Shore

6. The lyrics, "Anything can happen..." are featured in which song? Hint

Roll the Bones
The Way the Wind Blows
Freeze
Prime Mover

7. The lyrics, "What you live is your own story..." are featured in which song? Hint

The Weapon
Anthem
Something for Nothing
Peaceable Kingdom

8. The lyrics, "I live from breath to breath..." are featured in which song? Hint

Time Stand Still
Losing It
Vapor Trail
The Fountain of Lamneth

9. The lyrics, "...so involved with life..." are featured in which song? Hint

Anthem
I Think I'm Going Bald
The Larger Bowl
Caravan

10. The lyrics, "...on a fortune hunt that's far too fleet..." are featured in which song? Hint

Witch Hunt
The Big Money
The Camera Eye
Freewill


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The lyrics, "...in a final flash of glory..." are featured in which song?

Answer: Cygnus X-1

"Cygnus X-1" can be found on the album "A Farewell To Kings" from 1977. The lyrics above are from the opening narrations as part of the "Prologue".
2. The lyrics, "...it's that old time religion..." are featured in which song?

Answer: The Big Money

"The Big Money" can be found on the album "Power Windows" from 1985. This song has a powerful message to it and is very catchy. I also really enjoy watching the music video!
3. The lyrics, "...demon music and gypsy queens..." are featured in which song?

Answer: Carnies

"Carnies" can be found on the album "Clockwork Angels" from 2012. This song has an amazing guitar opening (Thanks, Alex) and has a heavy rock feel to it. It is one of my favorites on the album.
4. The lyrics, "Got an itchin' to rock..." are featured in which song?

Answer: Best I Can

"Best I Can" can be found on "Fly by Night" from 1975. These lyrics were written and performed by Rush before Neil Peart joined the band, but were not released until after.
5. The lyrics, "You and I, we are strangers by one chromosome..."

Answer: Alien Shore

"Alien Shore" can be found on "Counterparts" from 1993. This song, in my opinion, displays a very powerful message.
6. The lyrics, "Anything can happen..." are featured in which song?

Answer: Prime Mover

"Prime Mover" can be found on "Hold Your Fire" from 1987. In this song, there are also lyrics referring to a show of hands, which were the names of the CD and DVD released following "Hold Your Fire"'s tour.
7. The lyrics, "What you live is your own story..." are featured in which song?

Answer: Something for Nothing

"Something for Nothing" can be found on "2112" from 1976. This song concludes the album and includes some screaming from Geddy Lee. Overall, I think this is a great song and I really enjoy the way the acoustic opening adds something to the song.
8. The lyrics, "I live from breath to breath..." are featured in which song?

Answer: The Fountain of Lamneth

"The Fountain of Lamneth" can be found on the album "Caress of Steel" from 1975. This is the concluding track on the album and is approximately 20 minutes in length.
9. The lyrics, "...so involved with life..." are featured in which song?

Answer: I Think I'm Going Bald

"I Think I'm going Bald" can be found on "Caress of Steel" from 1975. The first time I listened to this, I found it to be humorous, but I have since learned what the song is about and I find it to be enjoyable and meaningful to listen to.
10. The lyrics, "...on a fortune hunt that's far too fleet..." are featured in which song?

Answer: Freewill

"Freewill" can be found on the album "Permanent Waves" from 1980. The above lyrics are quoted during the portion of the song (following Alex's guitar solo) where Geddy Lee is singing extremely high. This, in my opinion, makes the lyrics hard to understand.
Source: Author clarinetstarr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 08 2023 : Guest 84: 7/10
Dec 18 2022 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us