FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Big Bopper
Quiz about The Big Bopper

The Big Bopper Trivia Quiz


Everybody knows about Buddy Holly and Ritchie Valens, so now it's the Big Bopper's turn. You are gone but not forgotten!

A multiple-choice quiz by kanehgurl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
kanehgurl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,397
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
275
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (9/10), Guest 166 (6/10), Guest 174 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the Big Bopper's real name? Hint


Question 2 of 10
2. When was the Big Bopper born? Hint


Question 3 of 10
3. How many kids did the Big Bopper have? Hint


Question 4 of 10
4. The Big Bopper used to be a disc jockey.


Question 5 of 10
5. Who made the first Rock and Roll music video? Hint


Question 6 of 10
6. What tagline made the Big Bopper famous? Hint


Question 7 of 10
7. Which two novelty songs did the Big Bopper combine to make one song? Hint


Question 8 of 10
8. Which song of the Big Bopper's has been the most successful? Hint


Question 9 of 10
9. Which two singers had hits with songs written by the Big Bopper? Hint


Question 10 of 10
10. Which city and state was the plane rented from that took the lives of Buddy Holly, the Big Bopper, and Ritchie Valens? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 09 2024 : Guest 71: 9/10
May 08 2024 : Guest 166: 6/10
May 06 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Big Bopper's real name?

Answer: Jiles Perry Richardson Jr.

He didn't like his name. He preferred to be called J.P. Richardson or Jape.
2. When was the Big Bopper born?

Answer: October 24th, 1930

May 13th, 1941 is Ritchie Valens' birthday and September 7th, 1936 is Buddy Holly's birthday.
3. How many kids did the Big Bopper have?

Answer: 2

He had a daughter named Deborah Joy, and a son named Jay Perry Richardson.
4. The Big Bopper used to be a disc jockey.

Answer: True

He was a deejay for a college in Beaumont, Texas. That's where he got the idea for a few of his songs.
5. Who made the first Rock and Roll music video?

Answer: Big Bopper in 1958

Everyone thinks that Ricky Nelson made the first music video, for "Travelin' Man", in 1961. But proof has been found by the Big Bopper's son that the Big Bopper actually made the first video three years earlier.
6. What tagline made the Big Bopper famous?

Answer: Hellllooo Baby

If you listen to a few of his songs that tag line is in them. "Chantilly Lace" made the line the most famous.
7. Which two novelty songs did the Big Bopper combine to make one song?

Answer: The Purple People Eater and the Witch Doctor

He loved all of the novelty songs of the time and so he decided to combine two of his favorites. The song was called "The Purple People Eater Meets The Witch Doctor."
8. Which song of the Big Bopper's has been the most successful?

Answer: Chantilly Lace

They are all songs that he wrote. Chantilly Lace made it to number 6 on the pop charts and spent 22 weeks on the National Top 40. Also the Big Bopper's "Chantilly Lace" was Harold "Pappy" Daily's biggest seller in 1958 and it's still selling to this day.
9. Which two singers had hits with songs written by the Big Bopper?

Answer: Johnny Preston and George Jones

The Big Bopper wrote the songs "White Lightning" and "Running Bear. He also does the Native American chant in the background of the song "Running Bear."
10. Which city and state was the plane rented from that took the lives of Buddy Holly, the Big Bopper, and Ritchie Valens?

Answer: Mason City, Iowa

In the movie "La Bamba" it says Clear Lake, Iowa, that is wrong. The plane was chartered from the Mason City, Airport.
Source: Author kanehgurl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gretas before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us