FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bauhaus
Quiz about Bauhaus

Bauhaus Trivia Quiz


Bauhaus is a gothic rock band that was mostly active from 1978-1983. Let's see if you remember them.

A multiple-choice quiz by RedHook13. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
RedHook13
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
395,823
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
170
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. From which country did the band Bauhaus hail from? Hint


Question 2 of 10
2. Bauhaus made a song about a dead actor who once played Count Dracula. Who was it? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these songs was originally performed by the late David Bowie and was later covered by Bauhaus? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following is a song found on the Bauhaus album "In the Flat Field"? It shares its name with a game show that once aired on Nickelodeon. Hint


Question 5 of 10
5. In which spooky song can you hear Bauhaus repeatedly say, "The shadow is cast"? The song shares its name with an item that someone can wear. Hint


Question 6 of 10
6. "All We Ever Wanted Was ... ". Which word completes this song title by Bauhaus? Hint


Question 7 of 10
7. According to Bauhaus, "The Passion of Lovers" is for who or what? Hint


Question 8 of 10
8. On the album "Burning from the Inside", Bauhaus recorded a song about a woman attending what type of event? Hint


Question 9 of 10
9. Bauhaus briefly reunited in 2008 and released an album named "Go Away ... ". Which color makes up the final word of the title? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the lead singer for Bauhaus? His last name is a law invoked whenever things are going wrong. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which country did the band Bauhaus hail from?

Answer: England

The gothic rock band known as Bauhaus formed in England in 1978. Their name comes from an old German art school known as The Staatliches Bauhaus which opened in 1919. The school was shut down by the Nazi regime in 1933. The band Bauhaus broke up in 1983, but have attempted to reunite on several occasions.
2. Bauhaus made a song about a dead actor who once played Count Dracula. Who was it?

Answer: Bela Lugosi

Bauhaus released the song "Bela Lugosi's Dead" as a single in 1979. Bela Lugosi (1882-1956) was a Hungarian born actor who immigrated to the United States. His most famous role was that of Count Dracula in the film "Dracula" released in 1931. He also had various other roles in horror films during the 1930's, 1940's and early 1950's.
3. Which of these songs was originally performed by the late David Bowie and was later covered by Bauhaus?

Answer: Ziggy Stardust

The song "Ziggy Stardust" was first released by David Bowie in 1972. It was listed as one of "The 500 Greatest Songs of All Time" by "Rolling Stone" magazine. Bauhaus released their cover of "Ziggy Stardust" as a single in 1982. Despite being a cover song, "Ziggy Stardust" helped to enhance Bauhaus' popularity.
4. Which of the following is a song found on the Bauhaus album "In the Flat Field"? It shares its name with a game show that once aired on Nickelodeon.

Answer: Double Dare

The song "Double Dare" was featured on Bauhaus' first album "In the Flat Field" in 1980. "Double Dare" was also the name of a Nickelodeon game show which aired from 1986-1993. Two teams would compete against each other by answering trivia questions and competing in various and often messy physical challenges. The show was originally hosted by Marc Summers.
5. In which spooky song can you hear Bauhaus repeatedly say, "The shadow is cast"? The song shares its name with an item that someone can wear.

Answer: Mask

The Bauhaus song "Mask" was released on the album of the same name in 1981. The cover of the album was designed by Bauhaus' guitarist Daniel Ash. The music video for "Mask" was filmed in an old abandoned warehouse and features very horrific images, such as a man with a distorted face and another man rising up from a corpse-like state.
6. "All We Ever Wanted Was ... ". Which word completes this song title by Bauhaus?

Answer: Everything

The Bauhaus song "All We Ever Wanted was Everything" was featured on their third album "The Sky's Gone Out" in 1982. Some other notable tracks from the album include "Spirit" and "Third Uncle". The song "Third Uncle" was a cover song originally performed by British musician Brian Eno.
7. According to Bauhaus, "The Passion of Lovers" is for who or what?

Answer: death

"The Passion of Lovers" was another song that was featured on Bauhaus' album "Mask" in 1981. Some other notable tracks from "Mask" include "Hollow Hills" and "Kick in The Eye". According to the song, "The passion of lovers is for death, said she".
8. On the album "Burning from the Inside", Bauhaus recorded a song about a woman attending what type of event?

Answer: Parties

The song "She's in Parties" was featured on Bauhaus' fourth album "Burning from the Inside" in 1983. "Burning from the Inside" would be the Bauhaus' final album before breaking up that same year. "Who Killed Mr. Moonlight?" is other notable song from the same album.
9. Bauhaus briefly reunited in 2008 and released an album named "Go Away ... ". Which color makes up the final word of the title?

Answer: White

Bauhaus would reunite on several occasions since 1983, mostly to do concerts using their old material. In 2008, the band released a new album entitled, "Go Away White". Unfortunately, it would be the band's final album, as the band would break up once again following its release.
10. Who was the lead singer for Bauhaus? His last name is a law invoked whenever things are going wrong.

Answer: Peter Murphy

Murphy's Law states, "Anything that can go wrong, will go wrong". The lead singer for Bauhaus was Peter Murphy. Following Bauhaus' initial breakup in 1983, Murphy would move on to a solo career. Daniel Ash was Bauhaus' guitarist. Kevin Haskins was the drummer and his brother David J. Haskins was their bassist.

While Bauhaus may have had a short run as a band, their music served as an inspiration for the goth genre, especially for bands such as Type O Negative and Marilyn Manson.
Source: Author RedHook13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series RedHook13's iPod:

Quizzes on bands compiled for FunTrivia. These bands are mostly rock and metal.

  1. S&M Average
  2. Mushroomhead Easier
  3. Bauhaus Average
  4. Five Finger Death Punch Average
  5. Device Average
  6. Qantice Easier
  7. Permanently Institutionalized Average
  8. Quiz of Crimson Blood Average

7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us