FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Lyrics of Warren Zevon
Quiz about The Lyrics of Warren Zevon

The Lyrics of Warren Zevon Trivia Quiz


Known for his dark sense of humor and sardonic wit, Warren Zevon was one of the most highly acclaimed songwriters of his generation. How familiar are you with the lyrics of his songs?

A multiple-choice quiz by MrFab. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Warren Zevon

Author
MrFab
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
309,190
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
314
- -
Question 1 of 10
1. In "Werewolves of London" what type of alcoholic beverage does the singer notice the werewolf drinking? Hint


Question 2 of 10
2. In "Roland the Headless Thompson Gunner" Roland is a Norwegian mercenary who the CIA has killed. The assassin is Van Owen, another mercenary who once fought beside Roland. Eventually, Roland exacts revenge upon his murderer. In what African city does Roland gun down Van Owen? Hint


Question 3 of 10
3. In "My Ride's Here" the singer is staying at the Marriott Hotel with which two notable figures? Hint


Question 4 of 10
4. In "Genius" Albert Einstein's prowess with the fairer sex is compared favorably with which American actor's? Hint


Question 5 of 10
5. In "Ain't That Pretty At All" the singer bemoans the fact that on a recent vacation he experienced something rather unpleasant. What did he have to suffer through? Hint


Question 6 of 10
6. In "Play It All Night Long" a very bleak picture is painted of the singer's life on the family farm. Which of these problems does he NOT sing about? Hint


Question 7 of 10
7. What Disney character is mentioned in "Splendid Isolation"? Hint


Question 8 of 10
8. In "Seminole Bingo" the singer, a former junk bond trader hiding out in Florida, is tormented by the fact that he never wins at the bingo games held on the local Indian reservation. On what well-known highway in Florida does the singer live? Hint


Question 9 of 10
9. In "Carmelita" what possession does the singer pawn in order to buy heroin?

Hint


Question 10 of 10
10. The song "Veracruz" is about the American occupation of that Mexican port which took place in the early part of the 20th century. Who was President during the occupation? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Werewolves of London" what type of alcoholic beverage does the singer notice the werewolf drinking?

Answer: Pina Colada

"Well, I saw Lon Chaney walking with the Queen
Doing the werewolves of London
I saw Lon Chaney, Jr. walking with the Queen
Doing the werewolves of London
I saw a werewolf drinking a pina colada at Trader Vic's
His hair was perfect"
2. In "Roland the Headless Thompson Gunner" Roland is a Norwegian mercenary who the CIA has killed. The assassin is Van Owen, another mercenary who once fought beside Roland. Eventually, Roland exacts revenge upon his murderer. In what African city does Roland gun down Van Owen?

Answer: Mombassa

"Roland searched the continent for the man who'd done him in
He found him in Mombasa in a barroom drinking gin
Roland aimed his Thompson gun - he didn't say a word
But he blew Van Owen's body from there to Johannesburg"
3. In "My Ride's Here" the singer is staying at the Marriott Hotel with which two notable figures?

Answer: Jesus and John Wayne

"I was staying at the Marriott
With Jesus and John Wayne
I was waiting for a chariot
They were waiting for a train
The sky was full of carrion
"I'll take the mazuma"
Said Jesus to Marion
'That's the 3:10 to Yuma
My ride's here...'"
4. In "Genius" Albert Einstein's prowess with the fairer sex is compared favorably with which American actor's?

Answer: Charlie Sheen

"Albert Einstein was a ladies' man
While he was working on his universal plan
He was making out like Charlie Sheen
He was a genius"
5. In "Ain't That Pretty At All" the singer bemoans the fact that on a recent vacation he experienced something rather unpleasant. What did he have to suffer through?

Answer: A root canal

"You know, I just had a short vacation, Roy
Spent it getting a root canal
'Oh, how'd you like it?"'
Well, it ain't that pretty at all
So I'm going to hurl myself against the wall
'Cause I'd rather feel bad than not feel anything at all"
6. In "Play It All Night Long" a very bleak picture is painted of the singer's life on the family farm. Which of these problems does he NOT sing about?

Answer: Suicide

"Daddy's doing Sister Sally
Grandma's dying of cancer now
The cattle all have brucellosis
We'll get through somehow"
7. What Disney character is mentioned in "Splendid Isolation"?

Answer: Goofy

"Michael Jackson in Disneyland
Don't have to share it with nobody else
Lock the gates, Goofy, take my hand
And lead me through the World of Self"
8. In "Seminole Bingo" the singer, a former junk bond trader hiding out in Florida, is tormented by the fact that he never wins at the bingo games held on the local Indian reservation. On what well-known highway in Florida does the singer live?

Answer: Tamiami Trail

"I cashed in the last of my Triple B bonds
Bought a double-wide on the Tamiami Trail
I parked it right outside the reservation
Fifteen minutes from the Collier County Jail"
9. In "Carmelita" what possession does the singer pawn in order to buy heroin?

Answer: Typewriter

"Well, I pawned my Smith Corona
And I went to meet my man
He hangs out down on Alvarado Street
By the Pioneer chicken stand"
10. The song "Veracruz" is about the American occupation of that Mexican port which took place in the early part of the 20th century. Who was President during the occupation?

Answer: Woodrow Wilson

"I heard Woodrow Wilson's guns
I heard Maria calling
Saying, "Veracruz is dying
And Cuernavaca's falling"
Source: Author MrFab

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us