FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whos That Boy
Quiz about Whos That Boy

Who's That Boy? Trivia Quiz


There are a lot songs about girls, but what about the male? Here are some songs from the sixties up to the eighties about boys - and the guys out of the song are telling their own story. Have some fun!

A multiple-choice quiz by Heidi66. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Man or Boy in Title

Author
Heidi66
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
233,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
1521
- -
Question 1 of 20
1. Letter "A"

Boy - boy !?! Wait a moment, I am NOT a boy. I'm a grown up man. Named like the late great Queen Victoria's husband. Ask Mr. McCartney, he knows who I am. He calls me his uncle, by the way.

Do you know me, too?
Hint


Question 2 of 20
2. Letter "B"

Hey there, the cutest boy in town is speaking now. My car is fast and my teeth are shiny.

Sure you know me, even if you're not a Frank Zappa fan?
Hint


Question 3 of 20
3. Letter "C"

I'm living on an island, dancing in a ring of fire, laughing and singing. Oh life is so SWEET.

Which boy is it this time?
Hint


Question 4 of 20
4. Letter "D"

I am from Spain. I lived a long time ago, just a poor monk and I walked the whole of Europe. I founded a holy order. A nun did sing about me a long time after my death. In French!

Who is this?
Hint


Question 5 of 20
5. Letter "E"

Liar? I am who I said I am. Kirsty McColl's friend may be a liar. But I am not. I've got to go back to the chip shop, I'm working there.

Well who does he think he is ?

Answer: (One word)
Question 6 of 20
6. Letter "F"

OK, yes I do remember you. We were friends. How old? I was 15, you were twelve. Right, let's go to the deli again and sit on the top. What's that, what did you say? We could have had twins?

In what Sister Sledge song can you find this boy?
Hint


Question 7 of 20
7. Letter "G",

I left my hometown with a greyhound bus and had a good time in New York.
Then one evening I was at the wrong place at a wrong time and I was killed by a gang. I died on fifty-third and third.

Rod Stewart told my story. Do you remember me?
Hint


Question 8 of 20
8. Letter "H"

Hi, what a wonderful day! Just got married. She's a widow, by the way. What's really funny: each of her late husbands had the same name (mine by the way, too). So she just numbered us.

About whom did Herman's Hermits sing?
Hint


Question 9 of 20
9. Letter "J"

Goodness, now she's crying. Well, it wasn't perhaps perfect timing to end it here and now. At her party and at her birthday. But I had a eye on Judy and somehow it just happened, so I did give Judy my ring.

The story of the unfaithful guy and the girl Judy was told (at least) twice: by Lesley Gore and later by Barbara Gaskin & Dave Stewart. Who was that boy?
Hint


Question 10 of 20
10. Letter "L"

I'm a boy, even if you have to look very close to see this. I'm working at a club in old Soho, London. Some cherry cola?

Who's this person, remembered by the Kinks?

Answer: (One Word)
Question 11 of 20
11. Letter "M"

Daddy asked me what I was watching on TV, and I told him. Then he asked me what I wanted to be and I told him, too.

Who's Karel Fialka's son?
Hint


Question 12 of 20
12. Letter "N"

I've got a nice girl, she's not at home when Jimmy calls, she prefers sitting in a car with me. Billy wanted to take her out to a show, but instead she sewed a dress to wear when I take her out. And Joey? No chance!

Do you know me? (My name is not Schwarzkopf!)

Answer: (one word)
Question 13 of 20
13. Letter "Q"

When I come, everybody jumps for joy, all the pigeons run to me and everybody wants to doze.

You might know me through Bob Dylan, but even better through Manfred Mann. Who am I?

Answer: (two or three words)
Question 14 of 20
14. Letter "R"

They say that I own "one half of this whole town
with political connections to spread my wealth around
Born into society, a banker's only child
I have everything a man could want: power, grace, and style"
People want to be me, I know, but I am not all happy - and I do have this gun...

A Simon & Garfunkel album track. Do you know the man who kills himself?
Hint


Question 15 of 20
15. Letter "S"

Put the hands in the air, shake them all about,
put your hands on the head, let your backbone stretch
put your hands on the head, let the backbone stiff
The song is by the 1910 Fruitgum Company. Who advises us to move?
Hint


Question 16 of 20
16. Letter "T"

I'm far away now. I've taken my protein pills and I put my helmet on. Checked everything else. Stepped out of the door now. Something is wrong, but nothing can be done. Did they greet my wife?

"Space Oddity", David Bowie. What is the name of the major?

Answer: (Two Words)
Question 17 of 20
17. Letter "V"

I'm a Dutch painter. I painted flowers, starry nights full of swirling clouds and stars. I took my own life.

Don McLean sung about me. Do you have a clue?
Hint


Question 18 of 20
18. Letter "W"

My favourite dance is called the hand jive. Showed a doctor and a lawyer and an Indian chief how to do the hand jive with the feet. Got married last fall, had a kid and we're now doing the hand jive on TV.

Eric Clapton sung about this guy. Who's this man?
Hint


Question 19 of 20
19. Letter "Z"

I am Greek. My story was made into the film. Anthony Quinn played me.

What's the title of this syrtaki?
Hint


Question 20 of 20
20. Letter "A-Z"

There are quite a lot of names appearing in the Paul Simon Song "50 Ways to Leave your Lover".

Who's the odd one out?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Letter "A" Boy - boy !?! Wait a moment, I am NOT a boy. I'm a grown up man. Named like the late great Queen Victoria's husband. Ask Mr. McCartney, he knows who I am. He calls me his uncle, by the way. Do you know me, too?

Answer: Albert

"We're so sorry, Uncle Albert,
We're so sorry if we caused you any pain.
We're so sorry, Uncle Albert,
But there's no one left at home
And I believe it's gonna rain."

"Uncle Albert/Admiral Halsey" was released by Linda and Paul McCartney in 1971. It was the first Billboard Number One for McCartney without the Beatles. The song won a Grammy.
2. Letter "B" Hey there, the cutest boy in town is speaking now. My car is fast and my teeth are shiny. Sure you know me, even if you're not a Frank Zappa fan?

Answer: Bobby Brown

"Hey there, people, I'm Bobby Brown
They say I'm the cutest boy in town
My car is fast, my teeth is shiny..."

Frank Zappa made this song in 1980. No chart credits in the US, I guess the text was too dirty, but it did much better in Europe. Mainly in countries, were they don't understand English that well (like a German Top 10).
3. Letter "C" I'm living on an island, dancing in a ring of fire, laughing and singing. Oh life is so SWEET. Which boy is it this time?

Answer: Co Co

"Ho-chi-ka-ka-ho Co-Co
Ho-chi-ka-ka-ho Co-Co
Ho-chika-ka-ho go go Co-Co"

Not much text to analyse here. Does it mean anything in any language?

Sweet had a British number two with this song in 1971 and screaming teenagers in their audience.

Chin and Chapman wrote this, again.
4. Letter "D" I am from Spain. I lived a long time ago, just a poor monk and I walked the whole of Europe. I founded a holy order. A nun did sing about me a long time after my death. In French! Who is this?

Answer: Dominique

"Dominique, nique, nique s'en allait tout simplement, routier, pauvre et chantant
En tous chemins, en tous lieux, il ne parle que du Bon Dieu, il ne parle que du Bon Dieu"

A one hit wonder. Belgian nun sister Luc Gabriel learned guitar playing in her Dominican convent. The single was released in 1963 and topped the US charts. In 1967 she left the convent and went on recording, without a hit to follow. She later founded a school for autistic children - and committed suicide together with her female partner in this school project, in 1985.
5. Letter "E" Liar? I am who I said I am. Kirsty McColl's friend may be a liar. But I am not. I've got to go back to the chip shop, I'm working there. Well who does he think he is ?

Answer: Elvis

"There's a guy works down the chip shop swears he's Elvis
Just like you swore to me that you'd be true
There's a guy works down the chip shop swears he's Elvis
But he's a liar and I'm not sure about you"

"There's a guy works down the chip shop swears he's Elvis" troubled non-English DJ's in the year of 1981. Kirsty McColl died in the year 2000, just 40 years old.
6. Letter "F" OK, yes I do remember you. We were friends. How old? I was 15, you were twelve. Right, let's go to the deli again and sit on the top. What's that, what did you say? We could have had twins? In what Sister Sledge song can you find this boy?

Answer: Frankie

"I was walkin' down the street one day
When I looked up I saw a friend
Hey Frankie
Do you remember me?"

This song about a teenage crush gave Sister Sledge there first UK Number One. Not that high at home, in the USA.
7. Letter "G", I left my hometown with a greyhound bus and had a good time in New York. Then one evening I was at the wrong place at a wrong time and I was killed by a gang. I died on fifty-third and third. Rod Stewart told my story. Do you remember me?

Answer: Georgie

"In these days of changing ways
so called liberated days
a story comes to mind of a friend of mine"

Rod Stewart released "The killing of Georgie Part I and II" in 1977. The song is said to tell the story of one of his friends.
8. Letter "H" Hi, what a wonderful day! Just got married. She's a widow, by the way. What's really funny: each of her late husbands had the same name (mine by the way, too). So she just numbered us. About whom did Herman's Hermits sing?

Answer: Henry VIII

"I'm Henry the eighth I am
Henry the eighth I am, I am
I got married to the widow next door
She's been married seven times before
And every one was an Henry (Henry)
She wouldn't have a Willy or a Sam (no Sam)
I'm her eighth old man, I'm Henry
Henry the eighth I am"

Originally a 1910/1911 music hall classic, adapted by Herman's Hermits in the year 1965 - "I'm Henry the VIII, I am" was their second US Number One. More than 40 years later they are still touring.
9. Letter "J" Goodness, now she's crying. Well, it wasn't perhaps perfect timing to end it here and now. At her party and at her birthday. But I had a eye on Judy and somehow it just happened, so I did give Judy my ring. The story of the unfaithful guy and the girl Judy was told (at least) twice: by Lesley Gore and later by Barbara Gaskin & Dave Stewart. Who was that boy?

Answer: Johnny

"Judy and Johnny just walked through the door
Like a queen with her king
Oh what a birthday surprise
Judy's wearin' his ring"

"It's my Party" had its first chart appearance in 1963 (UK number Nine, US number One), re-recorded by Gaskin/Stewart in 1981 it topped the UK charts. Lesley Gore had a sequel named "Judy's Turn to Cry" - the foolish girl did take Johnny back - low self esteem.
10. Letter "L" I'm a boy, even if you have to look very close to see this. I'm working at a club in old Soho, London. Some cherry cola? Who's this person, remembered by the Kinks?

Answer: Lola

"Well I'm not the world's most masculine man
But I know what I am and I'm glad I'm a man
And so is Lola
La-la-la-la Lola la-la-la-la Lola
Lola la-la-la-la Lola la-la-la-la Lola"

In 1970 still an unusual subject to sing about, credited with a top ten position in Britain and the USA. In the original version they did sing "Coca Cola", but had to change it into "Cherry Cola" for the single release.
11. Letter "M" Daddy asked me what I was watching on TV, and I told him. Then he asked me what I wanted to be and I told him, too. Who's Karel Fialka's son?

Answer: Matthew

"I was sitting with Matthew, we were watching TV,
I said "Hey Matthew, what do you see?
Do you see the guns, do you see the bombs?
See those people throwing all of those stones?"

He doesn't see this, he sees boy's stuff like the A-team.

Karel Fialka recorded this song in 1987 with his own son, Matthew (six years). "Hey Matthew (the things I see)" was his only UK Top Ten hit.
12. Letter "N" I've got a nice girl, she's not at home when Jimmy calls, she prefers sitting in a car with me. Billy wanted to take her out to a show, but instead she sewed a dress to wear when I take her out. And Joey? No chance! Do you know me? (My name is not Schwarzkopf!)

Answer: Norman

"Norman holds me close to him
Norman kisses me, and then
Norman knows my heart belongs to him, and him, and only him, oh
Norman, Oooo, Norman, Oooo
Norman, Norman my love"

Sue Tompson charted this in 1963 as high as US number three (and maybe I am wrong: Norman Schwarzkopf was born in 1934 - old enough to be the wonderboy for a girl -just kidding!)
13. Letter "Q" When I come, everybody jumps for joy, all the pigeons run to me and everybody wants to doze. You might know me through Bob Dylan, but even better through Manfred Mann. Who am I?

Answer: Mighty Quinn

"Ev'rybody's building the big ships and the boats,
Some are building monuments,
Others, jotting down notes,
Ev'rybody's in despair,
Ev'ry girl and boy
But when Quinn the Eskimo gets here,
Ev'rybody's gonna jump for joy."

As it is written in Wikipedia, Dylan recorded -but didn't release- the song in 1967 inspired by Anthony Quinn and his role as an Eskimo in the 1959 film "The Savage Innocents". Manfred Mann did their own version in 1968 and made it a number one in the UK and a number ten in the USA. Dylan himself put it on an album in 1970.
14. Letter "R" They say that I own "one half of this whole town with political connections to spread my wealth around Born into society, a banker's only child I have everything a man could want: power, grace, and style" People want to be me, I know, but I am not all happy - and I do have this gun... A Simon & Garfunkel album track. Do you know the man who kills himself?

Answer: Richard Cory

"He freely gave to charity, he had the common touch
And they were grateful for his patronage and they thanked him very much
So my mind was filled with wonder when the evening headlines read:
"Richard Cory went home last night and put a bullet through his head"

You can find this song, inspired by a poem written by Edward Arlington Robinson on the 1966 album "Sounds of Silence".
15. Letter "S" Put the hands in the air, shake them all about, put your hands on the head, let your backbone stretch put your hands on the head, let the backbone stiff The song is by the 1910 Fruitgum Company. Who advises us to move?

Answer: Simon

"Put your hands in the air,
Simple Simon says,
Shake them all about,
Simple Simon says,
Do it when Simon says,
Simple Simon says,
And you will never be out."

1910 Fruitgum Cnamed themselves after a cast away candy wrapping paper. "Simon Says" was released in 1968, a top ten on both sides of the Atlantic. There weren't many hits to follow.

If you're starting to feel a bit strained, put the record on and do what "Simon Says"
16. Letter "T" I'm far away now. I've taken my protein pills and I put my helmet on. Checked everything else. Stepped out of the door now. Something is wrong, but nothing can be done. Did they greet my wife? "Space Oddity", David Bowie. What is the name of the major?

Answer: Major Tom

"This is Major Tom to Ground Control, I'm stepping through the door.
And I'm floating in a most peculiar way and the stars look very different today.
For here am I sitting in a tin can, far above the world.
Planet Earth is blue and there's nothing I can do."

"Space Oddity" marked the beginning of David Bowie's (as himself) career in 1969 -UK- and later all around planet Earth. In the US "Space Oddity" rocketed up the charts not before 1973. German Peter Schilling had a sequel in 1983 with "Major Tom". He stayed a one-hit-wonder.
17. Letter "V" I'm a Dutch painter. I painted flowers, starry nights full of swirling clouds and stars. I took my own life. Don McLean sung about me. Do you have a clue?

Answer: Vincent

"Now I think I know what you tried to say to me,
How you suffered for your sanity,
How you tried to set them free.
They would not listen, they're not listening still.
Perhaps they never will..."

Don McLean had this beautiful song about Dutch Painter Vincent van Gogh out in 1972. "Vincent" was a number one in the UK.
18. Letter "W" My favourite dance is called the hand jive. Showed a doctor and a lawyer and an Indian chief how to do the hand jive with the feet. Got married last fall, had a kid and we're now doing the hand jive on TV. Eric Clapton sung about this guy. Who's this man?

Answer: Willie

"I know a cat named Way-Out Willie,
Got a cool little chick named Rocking Millie.
He can walk and stroll and Susie Q
And do that crazy hand jive, too."

First recorded in 1958 by the Johnny Otis Show, Eric Clapton revived "Willie and the Hand Jive" in 1978.
19. Letter "Z" I am Greek. My story was made into the film. Anthony Quinn played me. What's the title of this syrtaki?

Answer: Zorba the Greek

"...."

It is instrumental. Anthony Quinn was an intelligent actor, more intelligent then others: he didn't sing!

The tune was written by Mikis Theodorakis, it was brought into the US Charts by Herp Alpert & the Tijuna brass in 1966. Oh yes I know it is Alexis Zorba, but like the "Mighty Quinn" he is mainly known by his family name, so I put him into the quiz.
20. Letter "A-Z" There are quite a lot of names appearing in the Paul Simon Song "50 Ways to Leave your Lover". Who's the odd one out?

Answer: Art

"You just slip out the back, Jack
Make a new plan, Stan
You don't need to be coy, Roy
Just get yourself free
Hop on the bus, Gus
You don't need to discuss much
Just drop off the key, Lee
And get yourself free"

Paul Simon, 1976. Made a US number one spot that year.

I hope you enjoyed the quiz,
and if's anything wrong -
tell me the song!
Source: Author Heidi66

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series While the Cat is sleeping on your lap:

You could do with a nice quiz list written by cat people member. And considering that cats sleep a long time, here are some longer quizzes. If you find another Cat people quiz qualifying napping in a comfy card box, please tell me about it!

  1. A Smattering of Generalities Tough
  2. Clues for the Clueless Average
  3. What is the Name of the Backup Group? Average
  4. Who's That Boy? Average
  5. You Want a Piece of Me? Average
  6. Events of the 20th Century -- Did You Know? Average
  7. Blind Vision Average
  8. The Secret Life of Beagle Snoopy Difficult

Also part of quiz list
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us