Quiz about  Famous People with Famous Quotes
Quiz about  Famous People with Famous Quotes

Famous People with Famous Quotes Quiz


I will give a quote and you pick the famous person that said it.

A multiple-choice quiz by Rhyno53. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Quotes
  8. »
  9. Quote Challenge

Author
Rhyno53
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,890
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
650
Last 3 plays: Guest 90 (4/10), Guest 84 (3/10), Guest 157 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who said "You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else."? Hint

Albert Einstein
Bruce Lee
Larry Bird
Lance Armstrong

2. Who stated "All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them."? Hint

Albert Einstein
Nelson Mandela
Abraham Lincoln
Walt Disney

3. "Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living?". Who does this quote belong to? Hint

Mahatma Gandhi
Aristotle
Bob Marley
Buddha

4. "The mind is everything. What you think, you become." Which famous person said this? Hint

Sigmund Freud
none of these
John Lennon
Gautama Buddha

5. "Marriage is like putting your hand into a bag of snakes in hopes of pulling out an eel." Who made this statement? Hint

Richard Burton
Leonardo da Vinci
Johnny Depp
Marilyn Monroe

6. Who said "Mankind must put an end to war or war will put an end to mankind."? Hint

John F. Kennedy
Franklin D. Roosevelt
Albert Einstein
Abraham Lincoln

7. Who made the statement "A career is wonderful, but you can't curl up with it on a cold night."? Hint

Lilly Tomlin
Marilyn Monroe
Goldie Hawn
Sandra Bullock

8. "Money won't create success, the freedom to make it will.". Who is responsible for this quote? Hint

John F. Kennedy
Abraham Lincoln
Nelson Mandela
Walt Disney

9. "Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever." Which famous person said this? Hint

Mahatma Gandhi
Aristotle
Buddha
Albert Einstein

10. Who said "A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at."? Hint

Leonardo da Vinci
Orville Wright
Martin Luther King
Bruce Lee


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said "You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else."?

Answer: Albert Einstein

He spent his life defining the rules of science. Be it quantum mechanics, theory of relativity, mass-energy equivalence, electro magnetic field and the list goes on and on.
2. Who stated "All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them."?

Answer: Walt Disney

Walt began his dream as a newspaper artist. He mostly drew comic strips and political caricatures. From there he went on to create magazine, newspaper and movie advertisements. And from there, you know the rest of the story.
3. "Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living?". Who does this quote belong to?

Answer: Bob Marley

Bob was shot in the chest and arm by a political attacker two days before a 1976 concert in Jamaica. After he performed at the concert he was asked why he did it in his condition. He answered, "The people who are trying to make this world worse aren't taking a day off. How can I?"
4. "The mind is everything. What you think, you become." Which famous person said this?

Answer: Gautama Buddha

The name Buddha means "The Enlightened One". At the time of his awakening, it was said that he gained complete knowledge as to the cause of suffering and the steps to stop it.
5. "Marriage is like putting your hand into a bag of snakes in hopes of pulling out an eel." Who made this statement?

Answer: Leonardo da Vinci

Leonardo never got married. The closest relationship, which was non-sexual, was with a woman by the name of Cecilia Gallerani. Historians are still arguing as his sexual preference.
6. Who said "Mankind must put an end to war or war will put an end to mankind."?

Answer: John F. Kennedy

In 1962, the second possibility almost came true with the Cuban Missile Crisis, which almost led to nuclear war with the Soviet Union.
7. Who made the statement "A career is wonderful, but you can't curl up with it on a cold night."?

Answer: Marilyn Monroe

Marilyn's career consisted of ten movies from 1948-1960. With three marriages and numerous affairs, I don't think she got chilled on very many nights.
8. "Money won't create success, the freedom to make it will.". Who is responsible for this quote?

Answer: Nelson Mandela

In 1993 Mandela received the Nobel Peace Prize for his work in a peaceful termination of the apartheid regime. In 2002 he also received the US Presidential Medal of Freedom.
9. "Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever." Which famous person said this?

Answer: Mahatma Gandhi

Gandhi was dedicated to a wider purpose of discovering truth. He did this by conducting experiments on himself and learning from his own mistakes.
10. Who said "A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at."?

Answer: Bruce Lee

There weren't too many goals that Bruce aimed at that he didn't achieve. He became a master and teacher of martial arts. He was also an actor, writer, director and choreographer - all before his untimely death at age 32.
Source: Author Rhyno53

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 06 2023 : Guest 90: 4/10
Feb 06 2023 : Guest 84: 3/10
Feb 04 2023 : Guest 157: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 2/10
Jan 09 2023 : Guest 174: 4/10
Dec 27 2022 : Andyboy2021: 10/10
Dec 25 2022 : Guest 81: 3/10
Dec 16 2022 : Guest 64: 6/10
Dec 13 2022 : Guest 24: 4/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Quotable Quotes Easier
2. Who Said What? Average
3. Famous Speeches in History Difficult
4. Great Speeches of the 20th Century Difficult
5. And You Can Quote Me On That Difficult
6. Who Said These Famous Quotes? Difficult
7. Dostoevsky, Napoleon or Nietzsche? Difficult
8. Quote Qwazy! Difficult
9. Quotable Quotations Difficult
10. My Favorite Quotations Very Difficult
11. Who Said It? Difficult
12. Quotes Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us