Quiz about All About Juliette Low
Quiz about All About Juliette Low

All About Juliette Low Trivia Quiz


This quiz is about the founder of Girl Scouts in the U.S., Juliette Low. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People K-L

Author
zebra101
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,854
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
259
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Juliette Low's birthday is on which holiday? Hint

Christmas Day
Christmas Eve
Halloween
New Year's Day

2. Which of these is NOT one of the Juliette Low museums located in Savannah, Georgia? Hint

The Juliette Gordon Low Birthplace
The Juliette Low Memorial Museum
The Andrew Low House
The Girl Scout First Headquarters

3. What was the name of Juliette Low's husband? Hint

Andrew Low
Patrick Low
Jacob James Low
William Mackay Low

4. Did Juliette Low and her husband ever get officially divorced? Hint

No, her husband just walked out on her.
Yes
No, he died before it was finalized.
No, they worked out their problems.

5. What happened to Juliette Low in 1979? Hint

She had a satellie was named after her.
She was inducted into the National Woman's Hall of Fame.
She was featured in the exhibit, "The Deaf World in Wax".
She became part of "The Extra Mile - Points of Light Volunteer Pathway" national monument.

6. On March 12, 1912, to whom did Juliette Low place a famous phone call? Hint

her friend
her mother
her cousin
her sister

7. In 1983, President Reagan named a federal building in honor of Juliette Low. What was special about that building? Hint

It was the third federal building named after someone from Georgia.
It was the second federal building named after a woman.
It took two years to build.
A hurricane destroyed it a month after it was built and it had to be rebuilt.

8. Which president of the U.S. signed a bill authorizing a postage stamp in honor of Juliette Low? Hint

John F. Kennedy
Franklin D. Roosevelt
Harry S. Truman
Dwight D. Eisenhower

9. Where is there NOT a school named after Juliette Low? Hint

Arlington Heights, Illinois
Savannah, Georgia
Anaheim, California
Joplin, Missouri

10. Which of these is untrue of Juliette Low's death? Hint

She was buried in her hometown.
She was buried in her Girl Scout uniform.
She died in 1926.
She died of breast cancer.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Juliette Low's birthday is on which holiday?

Answer: Halloween

Juliette Low was born on October 31, 1860. She was born in Savannah, Georgia. Her parents were William Washington Gordon II and Eleanor Kinzie Gordon.
2. Which of these is NOT one of the Juliette Low museums located in Savannah, Georgia?

Answer: The Juliette Low Memorial Museum

The Juliette Gordon Low Birthplace became a National Historic Landmark on June 23, 1965. The Andrew Low House was where she lived with her husband. The Girl Scout First Headquarters, also known as the Andrew Low Carriage House, is where the Girl Scouts first met.
3. What was the name of Juliette Low's husband?

Answer: William Mackay Low

Juliette Low married William Mackay Low on December 21, 1886. She was 26 years old when they got married. They had no children together.
4. Did Juliette Low and her husband ever get officially divorced?

Answer: No, he died before it was finalized.

Juliette had been contemplating divorce since 1901 because of William's drinking and philandering. He died of a stroke in 1905. In his will he left all his money to his mistress and Juliette was left poor.
5. What happened to Juliette Low in 1979?

Answer: She was inducted into the National Woman's Hall of Fame.

Juliette was added to the National Woman's Hall of Fame on October 28, 1979. The National Woman's Hall of Fame is located in Seneca Falls, New York and was created in 1969.

A Liberty ship was named after her in 1944. She was featured in "The Deaf World in Wax" in 2000. In 2005, she became part of the monument, "The Extra Mile - Points of Light Volunteer Pathway". The national monument is in Washington, D.C.
6. On March 12, 1912, to whom did Juliette Low place a famous phone call?

Answer: her cousin

Juliette called her cousin, Nina Pape, and told her "Come right over! I've got something for the girls of Savannah, and all of America, and all the world, and we're going to start it tonight!" March 12, 1912 was the day Girl Scouts was founded. Eighteen girls came to the first meeting.

The group was first called American Girl Guides, but was changed to Girl Scouts a year later. Juliette was given the title of founder in 1920. On June 1, 1913, the first National Headquarters of the Girl Scouts opened in Washington D.C.
7. In 1983, President Reagan named a federal building in honor of Juliette Low. What was special about that building?

Answer: It was the second federal building named after a woman.

President Reagan signed the bill naming the federal building in honor of Juliette Low on December 2, 1983. It is located in Savannah, Georgia.
8. Which president of the U.S. signed a bill authorizing a postage stamp in honor of Juliette Low?

Answer: Harry S. Truman

Harry S. Truman signed the bill on July 3, 1948. Juliette was the eighth woman to have a stamp dedicated to her.
9. Where is there NOT a school named after Juliette Low?

Answer: Joplin, Missouri

A school in Savannah, Georgia was named after her in 1954. Anaheim, California is in Orange County, California. Arlington Heights, Illinois is in Cook County, Illinois.
10. Which of these is untrue of Juliette Low's death?

Answer: She died in 1926.

Juliette Low died on January 17, 1927. She was diagnosed with breast cancer in 1923 but kept it a secret. She was buried at Laurel Grove Cemetery in Savannah, Georgia.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us