Quiz about All About Robert Frost
Quiz about All About Robert Frost

All About Robert Frost Trivia Quiz


Here's a quiz about the poet Robert Frost. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People E-G

Author
zebra101
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,967
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
343
Last 3 plays: Guest 61 (8/10), Guest 59 (10/10), Guest 49 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what year was Robert Frost born? Hint

1867
1859
1874
1891

2. How many Pulitzer Prizes did Robert Frost win? Hint

Five
Four
Three
Two

3. Frost read a poem at the inauguration of which U.S. president? Hint

John F. Kennedy
Dwight D. Eisenhower
Lyndon B. Johnson
Harry S. Truman

4. In 1895, Frost got married. What was the name of his wife? Hint

Elinor
Kathryn
Sarah
Elizabeth

5. Four of Frost's six children died before he did. Which of these is not one of the ways they died? Hint

Car crash
Fever
Suicide
Cholera

6. What was the name of Frost's sister? Hint

Charlotte
Jessica
Jeanie
Rachel

7. One of Robert's most well known poems is "The Road Not Taken". What word completes the poem's first line?

"Two roads diverged in a ___ wood."

Answer: (One Word)
8. The well-known phrase, "Good fences make good neighbors," was featured in which of Robert's poems? Hint

Meeting and Passing
Fireflies in the Garden
Mending Wall
The Vantage Point

9. What poem by Robert Frost was mentioned in "The Outsiders" by S.E. Hinton? Hint

Fire and Ice
Nothing Gold Can Stay
Stopping by Woods on a Snowy Evening
The Runaway

10. Robert Frost's epitaph reads "I had a lover's quarrel with the world."

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Robert Frost born?

Answer: 1874

Robert Frost was born on March 26, 1874 in San Francisco, California. He died on January 29, 1963 in Boston, Massachusetts. He died at the age of 88.
2. How many Pulitzer Prizes did Robert Frost win?

Answer: Four

He won each of them in poetry. He received one in 1924, 1931, 1937, and 1943. No poet before him had won as many. He won other awards as well.
3. Frost read a poem at the inauguration of which U.S. president?

Answer: John F. Kennedy

The inauguration of President JFK was on January 20, 1961. Robert had written a new poem for the event, but when he was unable to read it well and stumbled, he recited a poem from memory instead. The poem he read was "The Gift Outright".
4. In 1895, Frost got married. What was the name of his wife?

Answer: Elinor

They were married on December 19, 1895. They got married at Harvard University. They had six children together, although one died a few days after she was born. Elinor died of a heart attack in 1938.
5. Four of Frost's six children died before he did. Which of these is not one of the ways they died?

Answer: Car crash

His first child, Elliot, died in 1904 of cholera. His son Carol committed suicide in 1940. His daughter Marjorie died in 1934 of puerperal fever after childbirth.
6. What was the name of Frost's sister?

Answer: Jeanie

Jeanie Frost was born on June 25, 1876. She had mental problems, and Robert committed her to a mental hospital. She died on September 7, 1929.
7. One of Robert's most well known poems is "The Road Not Taken". What word completes the poem's first line? "Two roads diverged in a ___ wood."

Answer: yellow

"The Road Not Taken" was published in 1916. It is part of the "Mountain Interval" collection. The poem is about a traveler taking the road "less traveled by." This poem is quoted often.
8. The well-known phrase, "Good fences make good neighbors," was featured in which of Robert's poems?

Answer: Mending Wall

"Mending Wall" was published in 1914. It was in the "North of Boston" collection. Although this poem is one of the best known uses of the proverb, no ones knows exactly where it comes from.
9. What poem by Robert Frost was mentioned in "The Outsiders" by S.E. Hinton?

Answer: Nothing Gold Can Stay

"Nothing Gold Can Stay" was written in 1923. It was in his "New Hampshire" collection. It is only eight lines long. In "The Outsiders", while hiding in the church, Ponyboy quoted the poem to Johnny.
10. Robert Frost's epitaph reads "I had a lover's quarrel with the world."

Answer: True

The line is from one of his poems. His grave is in Bennington, Vermont.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 61: 8/10
Feb 01 2023 : Guest 59: 10/10
Feb 01 2023 : Guest 49: 2/10
Jan 29 2023 : Guest 47: 4/10
Jan 27 2023 : Guest 49: 5/10
Jan 26 2023 : Guest 216: 4/10
Jan 25 2023 : Guest 152: 3/10
Jan 25 2023 : Guest 47: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 27: 3/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us