Quiz about Am I Ann Anne or Annie
Quiz about Am I Ann Anne or Annie

Am I Ann, Anne or Annie? Trivia Quiz


Can you identify the correct Ann, Anne or Annie from the clue that is given?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names A-B

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
401,799
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
619
Last 3 plays: Guest 207 (8/10), Guest 174 (10/10), Guest 95 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. German-Dutch Jewish victim   
Annie Dillard
2. American sharpshooter   
Annie Oakley
3. Swedish actress   
Anne Frank
4. Anne Sullivan  
Annie Edson Taylor
5. Niagara Falls  
Ann Richards
6. Wimbledon champion  
Ann-Margret
7. Wife of William Shakespeare  
Anne Boleyn
8. 45th Governor of Texas  
Ann Jones
9. Mother of Queen Elizabeth I  
Anne Hathaway
10. Pulitzer Prize winner  
Anne Bancroft






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. German-Dutch Jewish victim

Answer: Anne Frank

It took the discovery of the diary of a teenager (Anne Frank -1929-1945), that sadly enabled her to gain fame posthumously. The diary documented her life with her family, which were in hiding during the German occupation of the Netherlands during 1942-1944. Sadly, she died in the Bergen-Belsen concentration camp only months before the camp was liberated by Allied forces in April 1945. Anne, her mother, Edith and sister Margot, all perished in concentration camps.

Her father, Otto Frank, survived his ordeal in Auschwitz concentration camp and when he returned to Amsterdam came across his daughter's diary.

Her story has been adapted to film.
2. American sharpshooter

Answer: Annie Oakley

Annie Oakley (1860-1926) was an American sharpshooter having developed her hunting skills while growing up in Ohio. She won a number of shooting contests and eventually starred in Buffalo Bill's Wild West Show. Her life has been adapted into stage musicals, film and television.
3. Swedish actress

Answer: Ann-Margret

Ann-Margret Olsson (b. 1941) is a Swedish-American actress, singer and dancer. During her career she has been nominated for Academy, Grammy and Emmy Awards. At one time she was romantically linked to Elvis Presley during the filming in 1964 of "Viva Las Vegas". She was married to the actor Roger Smith for 50 years from 1967 until his death in 2017.
4. Anne Sullivan

Answer: Anne Bancroft

Anne Bancroft (1931-2005) won the Academy Award for Best Actress for her portrayal of Anne Sullivan, the teacher of Helen Keller in the 1962 film "The Miracle Worker". Anne Bancroft appeared in many movies and is possibly best known as Mrs. Robinson in the seven time Academy Award nominated film of 1967 "The Graduate".
5. Niagara Falls

Answer: Annie Edson Taylor

It is not often that someone survives a trip over Niagara Falls. However, American Annie Edson Taylor (1838-1921) survived a trip over Niagara Falls on her 63rd birthday in 1901. Schoolteacher, Annie, became the first person to survive a trip over Niagara Falls in a barrel.
6. Wimbledon champion

Answer: Ann Jones

Ann Jones (b. 1938) is a former English tennis player who won eight Grand Slam tennis titles (3 singles, 3 doubles and 2 mixed doubles) during the 1960s. In 1969 at Wimbledon, she defeated the three-time depending champion Billie Jean King in three sets to take the Ladies Singles tennis title.
7. Wife of William Shakespeare

Answer: Anne Hathaway

Anne Hathaway (1556-1623) married William Shakespeare (1564-1616) in 1582 when she was 26 years of age and he was 18. They had three children and she outlived him by seven years.
8. 45th Governor of Texas

Answer: Ann Richards

Ann Richards (1933-2006) was an American Democratic politician who was the 45th Governor of Texas from 1991-1995. She was the second female Governor of Texas after Miriam A. Ferguson (1925-27 and 1933-1935). Ann Richards delivered the keynote address at the 1988 Democratic National Convention.
9. Mother of Queen Elizabeth I

Answer: Anne Boleyn

Anne Boleyn (1501-1536) was the second of six wives to King Henry VIII. She was the maid of honour to King Henty VIII's first wife Catherine of Aragon. In order to marry his third wife, Jane Seymour, he came up with unconvincing treason charges and Anne was sent to the Tower of London and beheaded on May 19, 1536. After giving birth to Elizabeth, Anne had three miscarriages.
10. Pulitzer Prize winner

Answer: Annie Dillard

Annie Dillard is an American author of fiction and non-Fiction. Her 1974 novel "Pilgrim at Tinker Creek" won her the 1975 Pulitzer Prize for General Nonfiction. She has also had published works of poetry, essays and prose.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 207: 8/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 95: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 128: 6/10

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us