Quiz about Famous Women Named Barbara
Quiz about Famous Women Named Barbara

Famous Women Named "Barbara" Trivia Quiz


The name "Barbara" means "foreigner or stranger". Hopefully, you are no stranger to these famous Barbaras of past and present. Enjoy!

A multiple-choice quiz by barbarastl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names A-B

Author
barbarastl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,791
Updated
Apr 27 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
756
Last 3 plays: Hayes1953 (6/10), Guest 80 (3/10), Guest 31 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Nominated for an Academy Award for the movie "I Remember Mama", this Barbara was best remembered for playing the matriarch of television's Ewing family. Hint

Barbara Auer
Barbara Jo Allen
Barbara Bel Geddes
Barbara Bermudo

2. This Senator authored a bill to repeal President Clinton's "Don't Ask, Don't Tell" armed forces policy. When she was elected in 1992, it marked the first time in U.S. history that a state was represented by two female senators at the same time. Hint

Barbara Boxer
Barbara Mikulski
Barbara Jordan
Barbara Fritchie

3. Barbara Bush, wife of President George Bush and mother of President George W. Bush, once said "War is not nice." What was Barbara Bush's maiden name? Hint

Pierce
Welch
Adams
Pike

4. Barbara Bach had a fairly satisfying acting career, but her biggest claim to fame was her marriage to ex-Beatle Ringo Starr. They met on the set of what movie? Hint

To the North of Katmandu
Up the Academy
Caveman
Give My Regards to Broad Street

5. Barbara Feldon was famous for her role on the television show "Get Smart", where she played "Agent 99". She also appeared on the quiz show "The $64,000 Question" where she won $64,000 in the following category: Hint

Sports
Geography
Television Trivia
Shakespeare

6. Although NBC's "No Navel Edict" kept Barbara Eden from showing her belly button during most of the television series "I Dream of Jeannie", producers were allowed (and did) show her navel in the final episode.

True
False

7. Barbara Stanwyck enjoyed a long and fruitful acting career, including TV shows ("The Big Valley"), TV Mini-series ("The Thorn Birds") and movies ("Stella Dallas"). Her real name was: Hint

Barbara Stanwyck
Ruby Stevens
Patricia Stander
Barbara Sutton Smith

8. This famous author started out as a serious journalist and news reporter in London, and moved on to writing children's books and decorating guides. She now sticks to writing romance novels, 18 of which have appeared on the New York Times Bestseller list. Hint

Barbara Kingsolver
Barbara Cartland
Barbara D'Amato
Barbara Taylor Bradford

9. News professional Barbara Walters was recently inducted into the Academy of Television Arts and Sciences' Hall of Fame, celebrating a life of news reporting from "The Today Show" to the "ABC Evening News". During the 1970s, she was parodied on the television show "Saturday Night Live" by which actress? Hint

Janeane Garafalo
Laraine Newman
Gilda Radner
Jane Curtin

10. Barbara Mandrell had several top country hits, including "Sleeping Single in a Double Bed" and "One of a Kind, Pair of Fools". In 1980, she hosted a television show called "Barbara Mandrell and the Mandrell Sisters". The two Mandrell sisters who co-hosted the program were: Hint

Louisa and Inette
Lisa and Irene
Louise and Irlene
Leslie and Ivonne


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Nominated for an Academy Award for the movie "I Remember Mama", this Barbara was best remembered for playing the matriarch of television's Ewing family.

Answer: Barbara Bel Geddes

Ms. Bel Geddes was also nominated for a Tony Award for "Cat on a Hot Tin Roof". Much sought-after in her youth, her career was damaged during the era of McCarthyism and she never regained her previous leading lady status.
2. This Senator authored a bill to repeal President Clinton's "Don't Ask, Don't Tell" armed forces policy. When she was elected in 1992, it marked the first time in U.S. history that a state was represented by two female senators at the same time.

Answer: Barbara Boxer

Barbara Boxer and Diane Feinstein both represented California in the U.S. Senate beginning in 1992.
3. Barbara Bush, wife of President George Bush and mother of President George W. Bush, once said "War is not nice." What was Barbara Bush's maiden name?

Answer: Pierce

Barbara Bush also said, "I may be the only mother in America who knows exactly what their child is up to all the time."
4. Barbara Bach had a fairly satisfying acting career, but her biggest claim to fame was her marriage to ex-Beatle Ringo Starr. They met on the set of what movie?

Answer: Caveman

Ringo and Barbara tied the knot in 1981. They have no children together, although both have children from previous marriages.
5. Barbara Feldon was famous for her role on the television show "Get Smart", where she played "Agent 99". She also appeared on the quiz show "The $64,000 Question" where she won $64,000 in the following category:

Answer: Shakespeare

Ms. Feldon graduated from Carnegie-Mellon University with a degree in Fine Arts.
6. Although NBC's "No Navel Edict" kept Barbara Eden from showing her belly button during most of the television series "I Dream of Jeannie", producers were allowed (and did) show her navel in the final episode.

Answer: False

Not only did they never show her belly button in "I Dream of Jeannie", she was pregnant during the first year of the series and they managed to never show her belly at all!
7. Barbara Stanwyck enjoyed a long and fruitful acting career, including TV shows ("The Big Valley"), TV Mini-series ("The Thorn Birds") and movies ("Stella Dallas"). Her real name was:

Answer: Ruby Stevens

Barbara Stanwyck was nominated for an Academy Award four times ("Sorry, Wrong Number", "Double Indemnity", "Ball of Fire" and "Stella Dallas"), but never won. She was given an honorary Oscar in 1982 for "superlative creativity and unique contribution to the art of screen acting."
8. This famous author started out as a serious journalist and news reporter in London, and moved on to writing children's books and decorating guides. She now sticks to writing romance novels, 18 of which have appeared on the New York Times Bestseller list.

Answer: Barbara Taylor Bradford

At the age of 16, Barbara Taylor was already a reporter for the Yorkshire Evening Post. For twelve years, she wrote a syndicated newspaper column on decorating that garnered many awards.
9. News professional Barbara Walters was recently inducted into the Academy of Television Arts and Sciences' Hall of Fame, celebrating a life of news reporting from "The Today Show" to the "ABC Evening News". During the 1970s, she was parodied on the television show "Saturday Night Live" by which actress?

Answer: Gilda Radner

Barbara Walters once said of herself: "I was the kind nobody thought could make it. I had a funny Boston accent. I couldn't pronounce my R's. I wasn't a beauty."
10. Barbara Mandrell had several top country hits, including "Sleeping Single in a Double Bed" and "One of a Kind, Pair of Fools". In 1980, she hosted a television show called "Barbara Mandrell and the Mandrell Sisters". The two Mandrell sisters who co-hosted the program were:

Answer: Louise and Irlene

Although Barbara Mandrell continues to pursue a career in professional acting, her sisters no longer perform with her. Louise Mandrell is an entertainer at the Louise Mandrell Theater in Pigeon Forge, TN, near the Dollywood Theme Park. Ilene Mandrell is the owner of the Catalyst Racing Team and also drives her own race cars.
Source: Author barbarastl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Hayes1953: 6/10
Jan 18 2023 : Guest 80: 3/10
Jan 10 2023 : Guest 31: 4/10
Jan 09 2023 : Guest 64: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 99: 5/10
Jan 03 2023 : Guest 72: 1/10
Dec 09 2022 : Guest 69: 5/10
Nov 30 2022 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us