Quiz about British Poisoners
Quiz about British Poisoners

British Poisoners Trivia Quiz


This quiz is about famous and not so famous British poisoners.

A multiple-choice quiz by davewright909. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
94,202
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1053
Last 3 plays: Guest 51 (3/10), Guest 142 (3/10), Hayes1953 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Dr. Crippen - this was a case made famous because it was the first time a murderer was caught using what method? Hint

fingerprints
eye witness
photo fit
wireless telegraph

2. What was the profession of Herbert Rowse Armstrong who was convicted for murder in 1922? Hint

Solicitor
Policeman
Doctor
Postman

3. This schoolboy was sent to Broadmoor Mental Hospital for poisoning his family in 1962, he was released in 1971, and poisoned again. What was his name? Hint

Stuart Stanton
Peter Sutcliffe
Graham Young
Paul Taylor

4. Adelaide Bartlett was charged with the murder of her husband in 1886. What was she accused of using to murder him? Hint

Chloroform
Cyanide
Arsenic
Strychnine

5. Dr. Thomas Neill Cream gave his deadly pills to a particular group of people. What were they? Hint

Nurses
Policemen
Street Urchins
Prostitutes

6. Florence Maybrick used arsenic obtained from where to poison her husband? Hint

from her local chemist
soaking cosmetics in water
soaking flypapers in water
soaking wallpaper in water

7. What name did poisoner Jean-Pierre Vaquier use to sign the poison book in the chemist shop where he bought it? Hint

J. Wenker
W. Wonker
J. Walker
H. Winkler

8. Susan Barber used a household poison to murder her husband, what was it? Hint

Rat Poison
Caustic Soda
Paraquat
Bleach

9. Which two people did Edward William Pritchard poison? Hint

His twin sons
Wife and mother-in-law
Two servant girls
His mother and father

10. When she was released in 1904, Florence Maybrick published a book about her experiences. What was it called? Hint

Getting Away with Murder
A struggle For Justice
My Fifteen Lost Years
Poison Pen Letters


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dr. Crippen - this was a case made famous because it was the first time a murderer was caught using what method?

Answer: wireless telegraph

Walter Dew, the officer who arrested Crippen, was also involved in the "Jack the Ripper" case in 1888.
2. What was the profession of Herbert Rowse Armstrong who was convicted for murder in 1922?

Answer: Solicitor

He was convicted for poisoning a rival solicitor. He used a box of chocolates.
3. This schoolboy was sent to Broadmoor Mental Hospital for poisoning his family in 1962, he was released in 1971, and poisoned again. What was his name?

Answer: Graham Young

His story is told in the movie, "The Young Poisoners Handbook."
4. Adelaide Bartlett was charged with the murder of her husband in 1886. What was she accused of using to murder him?

Answer: Chloroform

In the interest of science, she was asked how she administered the poison after being found not guilty.
5. Dr. Thomas Neill Cream gave his deadly pills to a particular group of people. What were they?

Answer: Prostitutes

He was said to have shouted, "I'm Jack," just as the trapdoor opened to hang him.
6. Florence Maybrick used arsenic obtained from where to poison her husband?

Answer: soaking flypapers in water

James Maybrick is the latest suspect to have been Jack the Ripper after a diary was found in Liverpool supposedly written by him claiming to be Jack the Ripper.
7. What name did poisoner Jean-Pierre Vaquier use to sign the poison book in the chemist shop where he bought it?

Answer: J. Walker

He became known as the "Dapper Frenchman" at the Blue Anchor vanity and it seems to have been his downfall because of the way he dressed, the chemist recognized him.
8. Susan Barber used a household poison to murder her husband, what was it?

Answer: Paraquat

This was the first case involving Paraquat.
9. Which two people did Edward William Pritchard poison?

Answer: Wife and mother-in-law

He was the last person to be publicly hanged in Scotland in 1865.
10. When she was released in 1904, Florence Maybrick published a book about her experiences. What was it called?

Answer: My Fifteen Lost Years

To her death, she always claimed that she was innocent.
Source: Author davewright909

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 51: 3/10
Nov 13 2022 : Guest 142: 3/10
Nov 12 2022 : Hayes1953: 1/10
Oct 20 2022 : Guest 82: 3/10
Oct 19 2022 : Guest 82: 3/10
Oct 13 2022 : Guest 174: 6/10
Oct 12 2022 : laf1024: 5/10

Score Distribution

quiz
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us