Quiz about Johns
Quiz about Johns

Johns Trivia Quiz


This quiz is about well known Johns throughout history.

A multiple-choice quiz by Team Team Wales . Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names H-J

Author
Llynfi
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,059
Updated
Feb 22 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
273
Last 3 plays: Hayes1953 (8/10), Guest 77 (6/10), clevercatz (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This John was king of England from 1199 until 1216. But what was his nickname? Hint

Lackland
Longshanks
Lapland
Laylines

2. Which John wrote "The Three Hostages" "Mr Standfast" and "The Thirty-Nine Steps"? Hint

John Preston
John Buchan
John Milton
John Johnson

3. Pope John Paul II was the first non-Italian Pope since 1522. Who was the previous non-Italian Pope? Hint

Felix III
Adrian VI
Clementine II
John IV

4. In America, John Hancock is the nickname given to someone's signature, but which US state did he represent? Hint

Massachusetts
Rhode Island
Vermont
Pennsylvania

5. What is the occupation of famous Australian John Olsen? Hint

Australian newspaper media mogul
He was the first Labour Prime Minister (politician)
Artist
A cricketer

6. He scored a try in the 1987 World Cup in his sport! For what sport is New Zealander John Kirwan famous for? Hint

Cricket
Swimming
Archery
Rugby Union

7. Which John wrote the theme to the British pop show "Jukebox Jury" and the original James Bond theme for "Dr. No"? Hint

John Barry
John Lennon
John Williams
John Paul Jones

8. He was famous for his on-court temper! For what sport is American John McEnroe famous for? Hint

American gridiron football
Basketball
Baseball
Tennis

9. Which Canadian actor was born in the town of Newmarket, Ontario, Canada? Hint

John Mills
John Dawes
John Belushi
John Candy

10. Which John succeeded US president James Monroe on March 4, 1825? Hint

John Adams
John Quincy Adams
John Thackeray
John Anderson


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This John was king of England from 1199 until 1216. But what was his nickname?

Answer: Lackland

King John of England is famous for two things in English history. Firstly his signing of the Magna carta, which meant the loss of power for the king given to the barons. He also managed to lose the crown jewels while travelling back to London.
2. Which John wrote "The Three Hostages" "Mr Standfast" and "The Thirty-Nine Steps"?

Answer: John Buchan

John Buchan was the author of the books, the most famous being "The Thirty-Nine Steps" which has been made into a film several times and as a TV series. The best of these films was directed by Alfred Hitchcock in 1935.
3. Pope John Paul II was the first non-Italian Pope since 1522. Who was the previous non-Italian Pope?

Answer: Adrian VI

John Paul the I was succeeded by John Paul II in 1978, his death was in 2005. John Paul II was Polish, he was born in Wadowice and christened Karol Józef Wojtyla. He was archbishop of Kraków from 1964 until he was elected pope in 1978.
4. In America, John Hancock is the nickname given to someone's signature, but which US state did he represent?

Answer: Massachusetts

He was one of the first people to sign the United States Declaration of Independence, his signature is very clear, and so Americans nickname a signature a John Hancock or a Hancock. He was the first and third Governor of the Commonwealth of Massachusetts.
5. What is the occupation of famous Australian John Olsen?

Answer: Artist

Australian John Olsen is considered by many as Australia's greatest living artist. He was born in Newcastle NSW in 1928; in 2022 he turned 94 years old and was still going strong.
6. He scored a try in the 1987 World Cup in his sport! For what sport is New Zealander John Kirwan famous for?

Answer: Rugby Union

John Kirwan is a famous New Zealand All-Black Rugby Union player. He was in the New Zealand winning Rugby World Cup team in 1987. He also coached the Japanese International Rugby Union team from 2007 to 2011.
7. Which John wrote the theme to the British pop show "Jukebox Jury" and the original James Bond theme for "Dr. No"?

Answer: John Barry

John Barry was born in York in England he did his national service after which he started his own instrumental band The John Barry Seven. He turned his hand to composing theme tunes to British TV shows. This lead to him being offered to write the theme to the first James Bond movie "Dr. No".

This, in turn, lead to Oscar wins for "Born Free" best score and best song plus best scores for "Out Of Africa" and "Dances With Wolves".
8. He was famous for his on-court temper! For what sport is American John McEnroe famous for?

Answer: Tennis

American John McEnroe is a famous tennis player, he won the US Open four times and Wimbledon three times. He turned pro in 1978 and retired from singles in 1994 but continued to play doubles until 2006.
9. Which Canadian actor was born in the town of Newmarket, Ontario, Canada?

Answer: John Candy

John Franklin Candy was born in Newmarket, Ontario, in 1959. He passed away in 1994. He became a famous film actor, and my favourite film by him was "Planes Trains And Automobiles". He married Rosemary Margaret Hobor in 1979 and they had two children - Jennifer and Christopher.
10. Which John succeeded US president James Monroe on March 4, 1825?

Answer: John Quincy Adams

John Quincy Adams replaced James Monroe in 1825 and served until March the 24th 1829. He was the sixth president of the US, he previously served as an ambassador to Russia, Prussia, Britain and the Netherlands.
Source: Author Llynfi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Hayes1953: 8/10
Jan 16 2023 : Guest 77: 6/10
Jan 07 2023 : clevercatz: 6/10
Jan 06 2023 : MissHollyB: 3/10
Dec 26 2022 : sappho614: 6/10

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us