FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name That Monarchy
Quiz about Name That Monarchy

Name That Monarchy Trivia Quiz


A look at the world's current monarchies.

A multiple-choice quiz by vendome. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs

Author
vendome
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,289
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3859
Last 3 plays: DeepHistory (5/10), Guest 2 (4/10), DCW2 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The members of this royal family are their Majesties Harald and Sonja, HRH Crown Prince Haakon, and HRH Princess Martha Louise. The country is a Hereditary Constitutional Monarchy, and the King is crowned in Nidaros Cathedral. Can you name the country? Hint


Question 2 of 10
2. This country is another Hereditary Constitutional Monarchy, and the throne is occupied by Prince Hans-Adam II and his consort, Princess Marie. Hint


Question 3 of 10
3. Sidi Mohammed is the monarch of this country: he has been on the throne since 1999. It is a Constitutional Monarchy, one of three in the area. What country? Hint


Question 4 of 10
4. The royal family of this country is comprised of His Majesty the King, Her Majesty the Queen, HRH The Crown Prince Philip of Bourbon, HRH The Infanta Elena and HRH The Infanta Cristina. In addition to the heir to the throne of his homeland, The Crown Prince Felipe of Bourbon is the pretender to the French throne, and would be Louis XX if crowned. What is Philip's homeland? Hint


Question 5 of 10
5. The House of Grimaldi has ruled this principality for about 700 years. Which is it? Hint


Question 6 of 10
6. King Carl XVI Gustav, Queen Sylvia, Crown Princess Victoria, Prince Carl Philip and the Princesses Madeleine and Lilian became the royal family of Sweden in 1973 upon the death of King Gustaf VI Adolf. But their origin is not Swedish. From what country was the royal family imported in 1818, since no heirs to the throne were extant? Hint


Question 7 of 10
7. This Monarch, King Albert II and his wife Queen Paola, lived in Laeken Palace and ruled over the a parliamentary democracy. What is it? Hint


Question 8 of 10
8. Grand Duke Jean assumed the throne of this country in 1964. The country is a Grand Duchy, and is home to the European Court of Justice. Which country is it? Hint


Question 9 of 10
9. King Letsie III ascended the throne of this country in 1990. It is a Constitutional Monarchy that was formerly known as Basutoland. The monarchy is headquartered in the capital, Maseru. The country? Hint


Question 10 of 10
10. Margrethe II became the queen of which country on 14 January 1972? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : DeepHistory: 5/10
Jul 11 2024 : Guest 2: 4/10
Jun 21 2024 : DCW2: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 86: 10/10
Jun 16 2024 : bernie73: 9/10
Jun 12 2024 : SgtHorse: 8/10
Jun 11 2024 : Guest 82: 7/10
May 23 2024 : mulder52: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The members of this royal family are their Majesties Harald and Sonja, HRH Crown Prince Haakon, and HRH Princess Martha Louise. The country is a Hereditary Constitutional Monarchy, and the King is crowned in Nidaros Cathedral. Can you name the country?

Answer: Norway

2. This country is another Hereditary Constitutional Monarchy, and the throne is occupied by Prince Hans-Adam II and his consort, Princess Marie.

Answer: Liechtenstein

3. Sidi Mohammed is the monarch of this country: he has been on the throne since 1999. It is a Constitutional Monarchy, one of three in the area. What country?

Answer: Morocco

4. The royal family of this country is comprised of His Majesty the King, Her Majesty the Queen, HRH The Crown Prince Philip of Bourbon, HRH The Infanta Elena and HRH The Infanta Cristina. In addition to the heir to the throne of his homeland, The Crown Prince Felipe of Bourbon is the pretender to the French throne, and would be Louis XX if crowned. What is Philip's homeland?

Answer: Spain

5. The House of Grimaldi has ruled this principality for about 700 years. Which is it?

Answer: Monaco

6. King Carl XVI Gustav, Queen Sylvia, Crown Princess Victoria, Prince Carl Philip and the Princesses Madeleine and Lilian became the royal family of Sweden in 1973 upon the death of King Gustaf VI Adolf. But their origin is not Swedish. From what country was the royal family imported in 1818, since no heirs to the throne were extant?

Answer: France

7. This Monarch, King Albert II and his wife Queen Paola, lived in Laeken Palace and ruled over the a parliamentary democracy. What is it?

Answer: Belgium

King Albert II abdicated in July 2013, in favor of his son, Philippe.
8. Grand Duke Jean assumed the throne of this country in 1964. The country is a Grand Duchy, and is home to the European Court of Justice. Which country is it?

Answer: Luxembourg

9. King Letsie III ascended the throne of this country in 1990. It is a Constitutional Monarchy that was formerly known as Basutoland. The monarchy is headquartered in the capital, Maseru. The country?

Answer: Lesotho

10. Margrethe II became the queen of which country on 14 January 1972?

Answer: Denmark

Source: Author vendome

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us