Quiz about The Mind Before Death I
Quiz about The Mind Before Death I

The Mind Before Death: I Trivia Quiz


The quiz is on the deaths of significant historical figures and the possibilities of what was going through their minds before their deaths. (These are not actual qoutes said by the person who died.)

A multiple-choice quiz by trident. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Last Words & Epitaphs

Author
trident
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
163,885
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
796
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "How can my wife and I live in a world of inferior people? There is no reason for me to go on any longer as the war is over. I shall die bravely at the hand of a pistol, while my wife will gently embrace death with a single swallow." Hint

General Cornwallis
Robert E. Lee
Adolf Hitler
Emperor Hirohito

2. "Perhaps I will change things if the time comes to pass, but I shall not use force. It would seem that a friend would not be the one to end my life, but as this seems to be the truth at this time, I shall live no longer. I hope I have done enough to bring change. That is the only way to bring peace." Hint

Julius Caesar
Marcus Aurelius
Mahatma Gandhi
Benjamin Disraeli

3. "My feat would have proved the skeptics all wrong. I was nearly complete with my work and now I'm fighting natives on this God-forsaken island. I can't die here! My work is almost complete." Hint

Christopher Columbus
Jacques Cousteau
Marco Polo
Ferdinand Magellan

4. "My health is failing but that won't stop me from doing what I do best, play good music. Life has been good to me and I hope to continue to live for a long time. There's only one way for me to go, and that's peacefully while I sleep. I believe I will die here in New York." Hint

Louis Armstrong
Miles Davis
Dizzy Gillespie
Fats Navarro

5. "Our coup to take the power from the usurpers who exploit it has failed. I no longer have any will to live. My lover will also take her life, for as the most beautiful woman in the world, she can die only a most glorious death. Those who would rule will contaminate the line of rulers with their vile blood." Hint

Marc Antony
Brutus
Hannibal
Akhenaten

6. "I came back to my birthplace to share my teachings with others. I know that they are not grateful, and I know I shall die here as well. Even with that knowledge, I try to spread wisdom to those who would seek it and use it wisely." Hint

Confucius
Plato
Socrates
Lao Tzu

7. "I will no longer accept food or drink. To die without love is a most horrible death, but for me, it must be so. I will not name an heir, for I'm sure corruption will be present as soon as I'm gone. There is no more time for me." Hint

Louis XIV
William of Orange
Phillip II
Elizabeth I

8. "The policemen have come. I have need of the others. They will rescue me when they see me so humiliated in the hands of these officers. I just hope the bullets don't happen to hit me. Here they come." Hint

Al Capone
Sitting Bull
General Longstreet
Frank Costello

9. "I do not know if I shall be killed in the near future. My people do not like me, and I can accept this. But, I am afraid for my life for there is chance of an assassin entering the grounds. I will never take my own life." Hint

Napoleon III
Nero
Nefertiti
Cardinal Richelieu

10. "My life threatening disease has given the American public another ailment to worry about. I will no longer be able to say much, and the glory is over. I know the end will come soon." Hint

Grover Cleveland
William McKinley
Ulysses S. Grant
Woodrow Wilson


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "How can my wife and I live in a world of inferior people? There is no reason for me to go on any longer as the war is over. I shall die bravely at the hand of a pistol, while my wife will gently embrace death with a single swallow."

Answer: Adolf Hitler

Adolf Hitler committed suicide with his wife, Eva Braun. He used a pistol to end his life while his wife swallowed a cyanide pill. There are conflicting reports as to how Hitler died, however this is the most widely accepted version. There were reports from multiple sources of eyewitnesses seeing Hitler years after the war, but none were confirmed, and the reports have many skeptics.
2. "Perhaps I will change things if the time comes to pass, but I shall not use force. It would seem that a friend would not be the one to end my life, but as this seems to be the truth at this time, I shall live no longer. I hope I have done enough to bring change. That is the only way to bring peace."

Answer: Mahatma Gandhi

Gandhi was assassinated by a fellow Hindu with three shots to the chest. The assassin believed Gandhi was betraying the Hindu cause by seeking peace with the Muslims. Gandhi's attempt to bring peace eventually led to his death.
3. "My feat would have proved the skeptics all wrong. I was nearly complete with my work and now I'm fighting natives on this God-forsaken island. I can't die here! My work is almost complete."

Answer: Ferdinand Magellan

Magellan was on a journey to become the first person to sail around the world. He was nearly complete with accomplishing his feat when his crew became entangled in a battle with natives on an island in the Philippines. The rest of his crew continued on without him and became the first people to circle the globe.
4. "My health is failing but that won't stop me from doing what I do best, play good music. Life has been good to me and I hope to continue to live for a long time. There's only one way for me to go, and that's peacefully while I sleep. I believe I will die here in New York."

Answer: Louis Armstrong

Louis Armstrong died in 1971. He was a great musician and an icon for African-American hopefuls. He broke racial barriers with his music, and gave hope to those willing to try in the music business. As a result of heart complications, he died peacefully in his sleep.
5. "Our coup to take the power from the usurpers who exploit it has failed. I no longer have any will to live. My lover will also take her life, for as the most beautiful woman in the world, she can die only a most glorious death. Those who would rule will contaminate the line of rulers with their vile blood."

Answer: Marc Antony

A small civil war was fought in Rome at this time to secure power. Marc Antony and his lover, Cleopatra attempted to take the power from Octavius. The attempt failed, and Marc Antony committed suicide. Cleopatra also did, yet her famous death came from an asp.
6. "I came back to my birthplace to share my teachings with others. I know that they are not grateful, and I know I shall die here as well. Even with that knowledge, I try to spread wisdom to those who would seek it and use it wisely."

Answer: Confucius

Confucius returned to Lu, a province of China and his birthplace. He received criticism for coming and many disavowed him. He died their five years later while spreading his teachings to others.
7. "I will no longer accept food or drink. To die without love is a most horrible death, but for me, it must be so. I will not name an heir, for I'm sure corruption will be present as soon as I'm gone. There is no more time for me."

Answer: Elizabeth I

Queen Elizabeth lost her will to live. She neither ate nor drank and slipped into a coma. She would not name an heir although James I was hinted in her numerous letters.
8. "The policemen have come. I have need of the others. They will rescue me when they see me so humiliated in the hands of these officers. I just hope the bullets don't happen to hit me. Here they come."

Answer: Sitting Bull

Capone and Costello died from heart attacks. Sitting Bull and his followers attacked a police squad that had come to take Sitting Bull away. He died while getting shot in the ribs in the gunfight.
9. "I do not know if I shall be killed in the near future. My people do not like me, and I can accept this. But, I am afraid for my life for there is chance of an assassin entering the grounds. I will never take my own life."

Answer: Nefertiti

Nefertiti was known to be one of the most beautiful people in Egypt. She was not well-liked by her people for the reason that she helped Akhenaten with his reformation of Egyptian religion. She has been thought to have been murdered, but there is not sufficient evidence to actually prove this theory.
10. "My life threatening disease has given the American public another ailment to worry about. I will no longer be able to say much, and the glory is over. I know the end will come soon."

Answer: Ulysses S. Grant

Grant died of throat cancer because of his habits of smoking and drinking often. Grant's cancer started the first American awareness for this affliction.
Source: Author trident

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us