Quiz about Bible Quotes
Quiz about Bible Quotes

Bible Quotes Trivia Quiz


The Bible quotes are from the Revised Standard Version of the Bible. Enjoy!

A multiple-choice quiz by finlady. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Biblical Quotes

Author
finlady
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
55,002
Updated
Aug 02 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
8136
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 24 (8/10), Guest 107 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'And she said, 'See, your sister-in-law has gone back to her people and to her gods; return after your sister-in-law.' Who said this? Hint

Ruth
Eve
Martha
Naomi

2. What is the shortest chapter in the Bible? Hint

Psalm 119
Psalm 117
1 John 2
Amos 3

3. 'For he has regarded the low estate of his handmaiden. For behold, henceforth all generations will call me blessed;' Who said that? Hint

Mary of Bethany
Mary Magdalene
Mary Mother of Jesus
Elizabeth

4. Jonah wasn't the only one sent to Nineveh. What other prophet ministered there? Hint

Nahum
Joel
Amos
Isaiah

5. "And I heard the voice of the Lord saying, 'Whom shall I send, and who will go for us?' Then I said, 'Here I am! Send me.'" Who said that? Hint

God to Moses
Isaiah to God
God to Abraham
God to Jacob

6. Who was Simon Peter also known as? Hint

Peter's brother
James' brother
Simon's son
Andrew's brother

7. 'No, Lord, for I have never eaten anything that is common or unclean.' Who said that? Hint

John
Andrew
James
Peter

8. There are 15 books in the King James Bible that start with the letter J.

True
False

9. How many named children did David and Bathsheba have? Hint

ten
six
four
twelve

10. 'Again he said to me, 'Prophesy to these bones and say to them, O dry bones, hear the word of the Lord.' What prophet is telling this? Hint

Daniel
Ezekiel
Hosea
Amos


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'And she said, 'See, your sister-in-law has gone back to her people and to her gods; return after your sister-in-law.' Who said this?

Answer: Naomi

Ruth 1:15. Naomi said this to Ruth after Naomi's husband and two sons died (one of the sons was Ruth's husband).
2. What is the shortest chapter in the Bible?

Answer: Psalm 117

"Praise the Lord, all nations! Extol him all peoples! For great is his steadfast love toward us; and the faithfulness of the Lord endures for ever. Praise the Lord!" Psalm 117:1-2
3. 'For he has regarded the low estate of his handmaiden. For behold, henceforth all generations will call me blessed;' Who said that?

Answer: Mary Mother of Jesus

Luke 1:48. Song of Mary,'My soul magnifies the Lord....'
4. Jonah wasn't the only one sent to Nineveh. What other prophet ministered there?

Answer: Nahum

Nahum 1:1 'The oracle concerning Nineveh. The book of the vision of Nahum of Elkosh.'
5. "And I heard the voice of the Lord saying, 'Whom shall I send, and who will go for us?' Then I said, 'Here I am! Send me.'" Who said that?

Answer: Isaiah to God

Isaiah 6:8. This is the verse that the song 'Here I Am Lord' is taken from.
6. Who was Simon Peter also known as?

Answer: Andrew's brother

Matthew 4:18
7. 'No, Lord, for I have never eaten anything that is common or unclean.' Who said that?

Answer: Peter

Acts 10:14 Peter said this when he had a vision.
8. There are 15 books in the King James Bible that start with the letter J.

Answer: False

There are twelve - Joshua, Judges, Job, Jeremiah, Joel, Jonah, John, James, 1 John, 2 John, 3 John, Jude.
9. How many named children did David and Bathsheba have?

Answer: four

Shimea, Shobab, Nathan, and Solomon.
10. 'Again he said to me, 'Prophesy to these bones and say to them, O dry bones, hear the word of the Lord.' What prophet is telling this?

Answer: Ezekiel

Ezekiel 37:4. Remember the song, 'Dry Bones'? Ezekiel is where the theme of the song came from.
Source: Author finlady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 24: 8/10
Jan 06 2023 : Guest 107: 4/10
Jan 06 2023 : Guest 69: 3/10
Jan 06 2023 : Guest 47: 10/10
Jan 06 2023 : Guest 172: 6/10
Jan 05 2023 : Guest 98: 7/10
Jan 05 2023 : Guest 75: 8/10
Jan 05 2023 : Guest 47: 7/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us