Quiz about I Know Who Killed Me
Quiz about I Know Who Killed Me

I Know Who Killed Me Trivia Quiz


Death is a part of life, but these Biblical deaths weren't by natural causes. KJV was used.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Bible: Something in Common
  8. »
  9. Bible Life and Death

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
324,808
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
569
Awards
Top 35% Quiz
1. In 2 Samuel 3, why did David's nephew, Joab, kill Saul's uncle, Abner? Hint

It was an accident
He was jealous
Abner killed his brother
To prove himself worthy

2. How did David have Bathsheba's husband, Uriah, killed in 2 Samuel 11? Hint

Smothered him in his sleep
Put him at the head of battle
Stabbed him in the back
Drowned him

3. The first murder in the Bible was fratricide. Abel killed Cain out of jealousy.

True
False

4. Who killed King Saul in I Samuel 31? Hint

Saul was killed during battle
David killed him
He committed suicide
His son, Jonathan, killed him accidentally

5. How many stones, in I Samuel 17, did David use to kill the giant, Goliath? Hint

Two
Three
One
Five

6. With what object did Jael kill Sisera in Judges 4? Hint

Sword
Arrow
Rope
Tent peg

7. Who asked her stepfather for John the Baptist's head as a gift in Matthew 14? Hint

Deborah
Jezebel
Miriam
Salome

8. While Job was away, what natural disaster killed his children in Job 1? Hint

A large fire
A great wind
A mighty flood
A massive rain fall

9. What object did Ehud use to kill Eglon in Judges 3? Hint

Rope
Hammer
Dagger
Eglon's dinner

10. David's son, Absalom, committed suicide by hanging himself from a tree.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2 Samuel 3, why did David's nephew, Joab, kill Saul's uncle, Abner?

Answer: Abner killed his brother

Abner had killed Joab's brother, Asahel, in the battle at Gibeon. In revenge of his brother's murder, Joab killed Abner. To Abner's death, David replied, "Know ye not that there is a prince and a great man fallen this day in Israel."

In the Jewish "Book of Antiquities", Josephus writes that Joab was jealous of Abner because he had found favor in the eyes of the King and so Joab had Abner killed.
2. How did David have Bathsheba's husband, Uriah, killed in 2 Samuel 11?

Answer: Put him at the head of battle

When David realized he wanted Bathsheba, he had Uriah put at the head of battle on the intent that the man would be killed. Uriah was killed and David married Bathsheba.
3. The first murder in the Bible was fratricide. Abel killed Cain out of jealousy.

Answer: False

Cain was the first born of Adam and Eve. His brother Abel was born later. Cain grew up to be a farmer while Abel tended sheep. When it was time for a sacrifice to God, Abel brought a sheep while Cain brought fruit and vegetables from his garden. God was pleased with Abel's sacrifice, but disliked Cain's sacrifice. One day out of jealousy, Cain killed Abel. God branded him and sent him out into the world.

The story of Cain and Abel can be found in Genesis 4.
4. Who killed King Saul in I Samuel 31?

Answer: He committed suicide

So King Saul wouldn't be captured by the Philistines he killed himself by falling on his sword. An Amalekite saw King Saul's body and took the blame for his death. Because of this admission, David had the Amalekite killed. Saul's body was burned at Jabesh-Gilead.
5. How many stones, in I Samuel 17, did David use to kill the giant, Goliath?

Answer: One

David gathered five stones from a brook, but in the end he only used one stone and his slingshot to kill Goliath. After Goliath fell to the ground, David used Goliath's sword to cut off the giant's head. Goliath was reported to be nine feet tall.
6. With what object did Jael kill Sisera in Judges 4?

Answer: Tent peg

Sisera was an evil Canaanite leader who ruled over Israel for twenty years. When Sisera's men were attacked, he fled to the tent of Jael, wife of Heber. Jael gave Sisera refuge for the night. While Sisera slept, Jael used a hammer to drive a tent peg into Sisera's skull. Sisera's death was foretold by Deborah, the prophetess.
7. Who asked her stepfather for John the Baptist's head as a gift in Matthew 14?

Answer: Salome

Herodias asked of her daughter (traditionally called Salome) one thing. She wanted Herod to have John the Baptist beheaded. On Herod's birthday, Salome asked her father to bring her the head of John the Baptist as a present. Herod had John the Baptist beheaded and the head brought to Salome. Salome then took the severed head to her mother, Herodias.
8. While Job was away, what natural disaster killed his children in Job 1?

Answer: A great wind

Job's children were having a meal in the oldest son's home when a great wind knocked the house down and all of them were killed. This was the fourth bad thing that was revealed to Job while he was away.
9. What object did Ehud use to kill Eglon in Judges 3?

Answer: Dagger

Ehud was a judge who fought against King Eglon. One day when Ehud brought the annual tribute to King Eglon he asked to speak with him privately. While alone, Ehud drove a dagger into the fatty part of King Eglon's stomach. Afterward, Ehud locked Eglon in the room so everyone would think he wanted to be left alone and Eglon could die without someone trying to save him.
10. David's son, Absalom, committed suicide by hanging himself from a tree.

Answer: False

Absalom was riding away from a battle in Ephraim when his long hair got caught in an oak tree and he was unable to get loose. When Joab, David's commander, heard that Absalom was stuck in a tree Joab went to Absalom. While David's son hung from a tree, Joab drove three spears into his heart. Absalom's death can be found in 2 Samuel 18.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 17 2023 : Guest 99: 9/10
Dec 23 2022 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us