Quiz about Jesus Christ The Prophet
Quiz about Jesus Christ The Prophet

Jesus Christ: The Prophet Trivia Quiz


This quiz is about the Islamic Prophet Isa (RA) or Jesus Christ, as mostly referred to by Christians. See how much you know.

A multiple-choice quiz by speeddemon_1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religious Figures

Author
speeddemon_1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,394
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1261
Last 3 plays: Guest 36 (7/10), Guest 5 (0/10), Guest 69 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many times is Jesus Christ mentioned in the Quran? Hint

25
15
16
35

2. Who was the Mother of Christ? Hint

All are incorrect
Eve
Mary
Sarah

3. According to the teachings of Islam, to whom was Jesus Christ sent to preach the message of God? Hint

People of Islam
People of Israel
People of the whole world
People of Asia

4. Also known as "The Gospels", what holy scripture was revealed to Jesus? Hint

Injil
Quran
Torah
All are correct

5. According to Islamic beliefs, when was Jesus Christ crucified? Hint

He was never crucified
654 AD
566 AD
744 AD

6. Do Muslims refer to Jesus Christ as God?

Yes
No

7. In Islam, it has been foretold that Jesus will return to earth when the day of judgement or doomsday will be close at hand. He will then join hands with "Mahdi" in a fierce battle with whom? Hint

Christians
Jews
Terrorists
Dajjal

8. According to the Quran, if a person considers Christ as God or son of God, he has committed what act? Hint

Zannah (Theological speculations)
Munafiqat (Hypocrisy)
Shirk (Polytheism)
Nikkah (Matrimony)

9. Muslims generally believe that when Jesus Christ is resurrected, he will declare himself as the son of God.

True
False

10. In Islamic eschatology, who will kill Masih ad-Dajjal at the end of time? Hint

Jesus Christ
John
Mehdi
Paul


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many times is Jesus Christ mentioned in the Quran?

Answer: 25

One verse from surah "Al-Baqarah" is:
"We gave Moses the Book and followed him up with a succession of messengers; We gave Jesus the son of Mary clear Signs and strengthened him with the holy spirit. Is it that whenever there comes to you a messenger with what ye yourselves desire not, ye are puffed up with pride?- Some ye called impostors, and others ye slay!"
2. Who was the Mother of Christ?

Answer: Mary

According to the Quran, Mary gave birth to Christ without the contribution of a male. It was considered as a miracle of God.
3. According to the teachings of Islam, to whom was Jesus Christ sent to preach the message of God?

Answer: People of Israel

His main purpose was to tell the people to obey God and follow His principles. The Gospels were meant to aid in this mission.
4. Also known as "The Gospels", what holy scripture was revealed to Jesus?

Answer: Injil

Muslims believe that only four holy scriptures have been revealed. One of them was Injil. The other three are Zabur (also known as the Psalms), Tawrat (also known as the Torah) and Quran.
5. According to Islamic beliefs, when was Jesus Christ crucified?

Answer: He was never crucified

It is believed universally by Muslims that Jesus was not crucified. This is emphasized in the Quran, where it states,
"That they said (in their boast), 'We killed Christ Jesus the son of Mary, the Messenger of Allah'- but they killed him not, nor crucified him, but so it was made to appear to them, and those who differ therein are full of doubts, with no (certain) knowledge, but only conjecture to follow, for of a surety they killed him not-Nay, Allah raised him up unto Himself; and Allah is exalted in power, wise" (Quran 4:157-158).
6. Do Muslims refer to Jesus Christ as God?

Answer: No

They only consider him as a prophet of Allah -- a very holy man, but only a man.
7. In Islam, it has been foretold that Jesus will return to earth when the day of judgement or doomsday will be close at hand. He will then join hands with "Mahdi" in a fierce battle with whom?

Answer: Dajjal

Dajjal is considered an evil figure in Islam. He will falsely proclaim himself as the messenger of God. Some signs of his arrival are that the rulers will be corrupt, the scholars will be hypocrites, adultery will be common, and the deceiving and liars will be respected.
8. According to the Quran, if a person considers Christ as God or son of God, he has committed what act?

Answer: Shirk (Polytheism)

It is mentioned in one verse of the Quran:
"In blasphemy indeed are those that say that God is Christ the son of Mary. Say: 'Who then hath the least power against God, if His will were to destroy Christ the son of Mary, his mother, and all every - one that is on the earth? For to God belongeth the dominion of the heavens and the earth, and all that is between. He createth what He pleaseth. For God hath power over all things.'"(Qur'an 5:17)

In Arabic, the term used for Polytheism is "Shirk". It means "To consider anyone god other than the God, Allah."
9. Muslims generally believe that when Jesus Christ is resurrected, he will declare himself as the son of God.

Answer: False

Muslims believe that Christ will be resurrected as a normal human being and he will fight alongside "Mahdi" against "Dajjal".
10. In Islamic eschatology, who will kill Masih ad-Dajjal at the end of time?

Answer: Jesus Christ

Dajjal is also called the "Antichrist". The prophecy is that Jesus Christ will kill him by piercing his chest with a spear.
Source: Author speeddemon_1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 36: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 5: 0/10
Dec 27 2022 : Guest 69: 6/10
Dec 25 2022 : Guest 31: 9/10
Dec 24 2022 : Guest 82: 8/10
Dec 23 2022 : Guest 31: 9/10
Dec 23 2022 : Guest 166: 9/10
Dec 23 2022 : Guest 84: 9/10
Dec 19 2022 : Guest 106: 0/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Ten Holy Women Average
2. Cecilia (And Other Patron Saints) Average
3. The Iconography of Saints Easier
4. Akhnaton Easier
5. Worthy of Worship Average
6. Religious Leaders Easier
7. Who Founded Which Religion Easier
8. Islam's Jesus Tough
9. American Religious Figures Average
10. Follow the Leader Easier
11. Leading Lights Easier
12. Modern Women of Faith Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us