FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American League MVPs  1
Quiz about American League MVPs  1

American League MVPs [1] Trivia Quiz


I'll give you the year and top four finishers in the voting for the MVP, and you tell me who won it.

A multiple-choice quiz by Tony23. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Awards
  8. »
  9. MVP Awards

Author
Tony23
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,667
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1081
- -
Question 1 of 10
1. Who won the award in 1931? Hint


Question 2 of 10
2. Who won the MVP in 1932? Hint


Question 3 of 10
3. Who won the award in 1933? Hint


Question 4 of 10
4. In 1934, which player won the AL MVP? Hint


Question 5 of 10
5. Who won the AL MVP in 1935? Hint


Question 6 of 10
6. Who won the AL MVP in 1936? Hint


Question 7 of 10
7. Who won the AL MVP in 1937? Hint


Question 8 of 10
8. Who won the AL MVP in 1938? Hint


Question 9 of 10
9. Who won the AL MVP in 1939? Hint


Question 10 of 10
10. Who won the AL MVP in 1940? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 71: 8/10
Jul 07 2024 : Guest 104: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the award in 1931?

Answer: Lefty Grove

Lefty Grove won it for the Philadelphia A's after a 31-4 season with a 2.06 ERA. The A's would lose the World Series to the Cardinals that year. Gehrig finished 2nd, Simmons 3rd, and Averill was 4th.
2. Who won the MVP in 1932?

Answer: Jimmie Foxx

Foxx won the MVP for the A's following a .369 BA, 58 home runs, and a 169 RBI season. Philadelphia would finish 2nd to the Yankees that year. Gehrig finished 2nd for the second year in a row. Manush was in third, while Averill finished fourth.
3. Who won the award in 1933?

Answer: Jimmie Foxx

Foxx won his second straight MVP for his .356 BA, 48 HRs, and 163 RBIs. Philadelphia finished 3rd in the AL behind the Senators and Yankees. Cronin finished 2nd, Manush in 3rd, and Gehrig 4th.
4. In 1934, which player won the AL MVP?

Answer: Mickey Cochrane

Cochrane managed the Tigers and hit .320 with 2 HRs and 76 RBI. Gehringer finished in 2nd, Gomez in 3rd, and Rowe in 4th. Cochrane, Gehringer, and Rowe, all played for the Tigers in the World Series that year.
5. Who won the AL MVP in 1935?

Answer: Hank Greenberg

Greenberg won the MVP for Detroit after a .328 BA, 36 home runs, and 170 RBI. The Tigers won the World Series over the Cubs in October. Ferrell finished 2nd, Vosmik 3rd, and Myer fourth.
6. Who won the AL MVP in 1936?

Answer: Lou Gehrig

Gehrig hit 49 homers, 152 RBI, and hit for a .354 average that year. His Yankees would win the World Series in October. Appling finished 2nd, Averill in 3rd, and Gehringer 4th.
7. Who won the AL MVP in 1937?

Answer: Charlie Gehringer

Gehringer hit .371 to led the League that year. His Tigers finished 2nd behind the Yankees in the standings. DiMaggio finsihed 2nd, Greenberg third, and Gehrig was in 4th.
8. Who won the AL MVP in 1938?

Answer: Jimmie Foxx

Foxx won his 3rd MVP after leading the AL in BA (.349), On Base pct. (.462), Slugging % (.704), Total Bases (398), RBI (175), Extra Base Hits (92), and Times on Base (316). His Red Sox finished in 2nd behind the Yankees. Dickey finished 2nd, Greenberg was in 3rd, and Ruffing placed in 4th.
9. Who won the AL MVP in 1939?

Answer: Joe DiMaggio

DiMaggio played for the World Champion Yankees and led the league in batting average with a .381 mark. He also hit 30 home runs and had 125 RBIs, and only had 20 strikeouts all season. Foxx finished 2nd, Feller was in 3rd, and Williams was in 4th.
10. Who won the AL MVP in 1940?

Answer: Hank Greenberg

Greenberg led the League in Total Bases (384), Doubles (50), Home Runs (41) and RBI (150. His Tigers lost to the Reds in the World Series though. Feller was in 2nd, DiMaggio finished in 3rd, and Newsom got fourth.
Source: Author Tony23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us