FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball MVP Records
Quiz about Baseball MVP Records

Baseball MVP Records Trivia Quiz


Some MLB MVP records.

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Awards
  8. »
  9. MVP Awards

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,959
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3385
Awards
Top 35% Quiz
Question 1 of 10
1. What American Leaguer was the first player to receive 3 MVP awards? Hint


Question 2 of 10
2. What National League player was the first to receive 3 MVPs? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these four was the youngest player in the American League to receive a MVP award? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first player in MLB history to receive the MVP award in both leagues? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first full season player in history to receive an MVP as a rookie? Hint


Question 6 of 10
6. Which pitcher was the first pitcher to receive consecutive MVP awards in baseball history? Hint


Question 7 of 10
7. What catcher was the first catcher to receive an MVP award in baseball history? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these four was the oldest player in history to receive an MVP award? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following National League teams never had a player awarded the MVP during the 20th century? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following have NOT won three MVP awards? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 107: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What American Leaguer was the first player to receive 3 MVP awards?

Answer: Jimmie Foxx

The Foxx received his MVPs in 1932, 1933, and 1938.
2. What National League player was the first to receive 3 MVPs?

Answer: Stan Musial

Stan the Man was the first and received them in 1943, 1946, and 1948 while playing with the Cardinals.
3. Which of these four was the youngest player in the American League to receive a MVP award?

Answer: Vida Blue

Vida received his in 1971 with the A's. He was 22 years old.
4. Who was the first player in MLB history to receive the MVP award in both leagues?

Answer: Frank Robinson

Frank did it with the Reds in 1961 and the Orioles in 1966.
5. Who was the first full season player in history to receive an MVP as a rookie?

Answer: Fred Lynn

Fred Lynn did it in his remarkable year with the Red Sox in 1975.
6. Which pitcher was the first pitcher to receive consecutive MVP awards in baseball history?

Answer: Hal Newhouser

In 1944 and 1945, Newhouser did it while pitching for the Tigers.
7. What catcher was the first catcher to receive an MVP award in baseball history?

Answer: Bob O'Farrell

After being a reserve for the Cubs, and then traded to St.Louis, O'Farrell in his first full season, won the MVP as a catcher.
8. Which of these four was the oldest player in history to receive an MVP award?

Answer: Willie Stargell

Pops was 39 when he received his with the Pirates.
9. Which of the following National League teams never had a player awarded the MVP during the 20th century?

Answer: New York Mets

Believe it or not, the Mets never had an MVP during that century.
10. Which of the following have NOT won three MVP awards?

Answer: Carl Hubbell

Hubbell has 'only' won two MVP awards. The others have all won 3.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NL and AL MVPs Tough
2. Consecutive MVP Winners Average
3. Missed It By That Much! Average
4. Baseball's Most Valuable Players Average
5. Baseball MVPs Average
6. Baseball MVPs for Dummies Average
7. MVP Two-Timers Easier
8. Baseball's MVPs Easier
9. Baseball's Back-to-Back MVPs Average
10. The MVP Winners! Average
11. World Series MVPs Easier
12. What, No MVP? Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us