FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Series MVPs
Quiz about World Series MVPs

World Series MVPs Trivia Quiz


The World Series MVP award began in 1955. Let's see if you can figure out who won when. I hope that you have fun! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Awards
  8. »
  9. MVP Awards

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,900
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1012
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The first series MVP was won by this Brooklyn Dodger in 1955. His two wins and 10 strikeouts helped the Dodgers to a four games to three win over the Yankees. Who was he? Hint


Question 2 of 10
2. In the four games to one World Series victory in 2006, the Cardinals produced the series MVP. Who was it? Hint


Question 3 of 10
3. Two Arizona Diamondbacks shared the World Series MVP in 2001. One was Curt Schilling. Who was the other? Hint


Question 4 of 10
4. 1960 saw a player from the losing team awarded the series MVP for the first time. Which New York Yankee was this? Hint


Question 5 of 10
5. This pitcher in 1965 won the Cy Young award, the TSN Pitcher of the Year, Major League Player of the Year, the Triple Crown, and set a new season strikeout record. He continued into the World Series to strikeout 29 Minnesota batters. Who was this series MVP? Hint


Question 6 of 10
6. The 1968 American League season belonged to Denny McLain and the Detroit Tigers. After going 31-6 in the season, he and the Tigers defeated the Cardinals in the World Series, four games to three. Who was this series MVP? Hint


Question 7 of 10
7. The Dodgers and Yankees went at it in the 1981 World Series. Who was one of the first-ever co-MVP? Hint


Question 8 of 10
8. Who would have thought that hitting a mere five home runs in a World Series, which included three in one game would earn a player the MVP. Which player did this in 1977? Hint


Question 9 of 10
9. The Kansas City Royals saw their first World Series in 1985. Who won the team's first series MVP against the Cardinals? Hint


Question 10 of 10
10. In 2003, the Florida Marlins won their second World Series after defeating the Indians in 1997. Who was their World Series MVP against the Yankees? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 71: 9/10
Jul 07 2024 : Guest 104: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first series MVP was won by this Brooklyn Dodger in 1955. His two wins and 10 strikeouts helped the Dodgers to a four games to three win over the Yankees. Who was he?

Answer: Johnny Podres

The others were all pitchers but died before 1955. Podres with his 9-10 season record, won game three and game seven. Newcombe was the Dodger star in 1955 with this 20-5 record.
2. In the four games to one World Series victory in 2006, the Cardinals produced the series MVP. Who was it?

Answer: David Eckstein

The others weren't Cardinals in 2006. After batting .292 in the season, Eckstein's bat came alive with a .364 average in the series.
3. Two Arizona Diamondbacks shared the World Series MVP in 2001. One was Curt Schilling. Who was the other?

Answer: Randy Johnson

In a strange balloting, Johnson went 3-0 in the series while Schilling won only one game with 26 strikeouts in three game appearances.
4. 1960 saw a player from the losing team awarded the series MVP for the first time. Which New York Yankee was this?

Answer: Bobby Richardson

The others never played in the pinstripes. The Yankees more than outscored the Pirates in the series, but it was Bill Mazeroski's bottom of the ninth inning home run in game seven that won it all for Pittsburgh. Yankee Bobby Richardson batted .367 with 11 hits and 12 RBIs.
5. This pitcher in 1965 won the Cy Young award, the TSN Pitcher of the Year, Major League Player of the Year, the Triple Crown, and set a new season strikeout record. He continued into the World Series to strikeout 29 Minnesota batters. Who was this series MVP?

Answer: Sandy Koufax

Koufax went 26-8 in the season for his second of three Cy Young awards. The Dodgers defeated the Twins, four games to three.
6. The 1968 American League season belonged to Denny McLain and the Detroit Tigers. After going 31-6 in the season, he and the Tigers defeated the Cardinals in the World Series, four games to three. Who was this series MVP?

Answer: Mickey Lolich

Lolich took a backseat to McLain with his own 17-9 season. While McLain went 1-2 in the series, Lolich shined by going 3-0, all complete games and 21 strikeouts.
7. The Dodgers and Yankees went at it in the 1981 World Series. Who was one of the first-ever co-MVP?

Answer: Pedro Guerrero

For the first time ever, there were co-MVPs in a World Series. Cey , Yeager and Guerrero shared the award.

The others had not begun their MLB careers yet. The Dodgers defeated the Yankees four games to two, and with the help of Guerrero's bat. Pedro batted .333 with three singles, a double, a triple, and two home runs.
8. Who would have thought that hitting a mere five home runs in a World Series, which included three in one game would earn a player the MVP. Which player did this in 1977?

Answer: Reggie Jackson

The 1977 series pitted the Yankees against the Dodgers. Jackson's home runs came in game four, game five, and three in the deciding game six that saw the Yankees win it, four games to two.
9. The Kansas City Royals saw their first World Series in 1985. Who won the team's first series MVP against the Cardinals?

Answer: Bret Saberhagen

The others were all Cardinals. The Royals defeated St. Louis four games to three. Saberhagen threw two complete game wins with 10 strikeouts in the series. Royals' George Brett batted .370 with one RBI.
10. In 2003, the Florida Marlins won their second World Series after defeating the Indians in 1997. Who was their World Series MVP against the Yankees?

Answer: Josh Beckett

The others listed were all Yankees. The Marlins put the Yankees down four games to two. Beckett went 1-0 in two games, but struck out 19 in those games. Brad Penny went 2-0 for the Marlins also.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us