FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal 200607
Quiz about Arsenal 200607

Arsenal 2006-07 Trivia Quiz


This is a quiz on Arsenal's season of 2006-07!

A multiple-choice quiz by Tomaster. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
Tomaster
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
278,262
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
851
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which stadium did Arsenal move into for their first season? Hint


Question 2 of 10
2. Arsenal beat Liverpool 6-3.


Question 3 of 10
3. Which final did Arsenal play in? Hint


Question 4 of 10
4. Which ex-Arsenal striker was injured for a large part of the season, and scored only 10 goals in comparison to his previous campaigns? Hint


Question 5 of 10
5. Which player did Arsenal sign from Borussia Dortmund? Hint


Question 6 of 10
6. In which round of the FA Cup was Arsenal knocked out? Hint


Question 7 of 10
7. Which struggling Premiership team beat Arsenal home and away? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Arsenal finish? Hint


Question 9 of 10
9. Who finished the season as top league scorer? Hint


Question 10 of 10
10. Who was Arsenal Player of the Year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which stadium did Arsenal move into for their first season?

Answer: The Emirates Stadium

They played at the Emirates Stadium after they moved from Highbury. The Emirates Stadium had a capacity of 60,432 people which exceeded the 38,149 of Highbury.
2. Arsenal beat Liverpool 6-3.

Answer: True

Julio Baptista scored 4 goals for Arsenal at Anfield as Arsenal scored 6 goals at Anfield for the first time since Sunderland did over 75 years earlier. The other scorers in that exciting Carling Cup game were Steven Gerrard, Sami Hyppia, and Robbie Fowler for Liverpool, and Jeremie Aliadiere and Alexandre Song for Arsenal.
3. Which final did Arsenal play in?

Answer: Carling Cup

Arsenal lost 2-1 against Chelsea at the Millennium Stadium amid fighting which produced 3 red cards. Theo Walcott scored first for Arsenal, but Didier Drogba scored twice.
4. Which ex-Arsenal striker was injured for a large part of the season, and scored only 10 goals in comparison to his previous campaigns?

Answer: Theirry Henry

He was joint second highest league scorer at Arsenal for the season, 1 goal behind Robin Van Persie, but was joint top scorer in all competitions. He left for Barcelona at the end of the season for an undisclosed fee.
5. Which player did Arsenal sign from Borussia Dortmund?

Answer: Tomas Rosicky

Tomas Rosicky signed for Arsenal just before he had a successful World Cup playing for the Czech Republic. Rosicky scored 6 goals and was the fourth highest goalscorer. The other three players spent the season at Birmingham City, as the Blues were promoted in second place on their first season since relegation from the Premiership.
6. In which round of the FA Cup was Arsenal knocked out?

Answer: 5th Round

Benni McCarthy ruined Arsenal's chances as Blackburn defeated them 1-0.
7. Which struggling Premiership team beat Arsenal home and away?

Answer: West Ham United

West Ham United saved themselves from relegation because of a inspirational 1-0 defeat of Premiership champions Manchester United. This was at Old Trafford which relegated Sheffield United.
8. Where did Arsenal finish?

Answer: 4th

Arsenal finished behind Manchester United (1st), Chelsea (2nd), and Liverpool (3rd), and just in front of Tottenham Hotspur (5th) to claim a Champions League place.
9. Who finished the season as top league scorer?

Answer: Robin Van Persie

Van Persie scored 11 goals and Theirry Henry and Gilberto Silva managed 10, which by Theirry Henry's previous standards was poor.
10. Who was Arsenal Player of the Year?

Answer: Cesc Fabregas

Cesc Fabregas gained 60% of the votes and played every single Premiership game, 54 games in all competitions of the season, but only scored 2 goals in the league and 4 overall.
Source: Author Tomaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us