FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal FC
Quiz about Arsenal FC

Arsenal FC Trivia Quiz


A quiz about teams that have played in the English Premier League. The questions are pretty simple if you know the club, or if you are a supporter. I'll start with the first club in the English Premier League alphabetically, Arsenal.

A multiple-choice quiz by enigma_true. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
enigma_true
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
263,314
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1094
Last 3 plays: Guest 31 (7/10), Guest 84 (2/10), Guest 37 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was Arsenal Football Club founded? Hint


Question 2 of 10
2. Which player scored the first Premier League goal for Arsenal at the new Emirates Stadium? Hint


Question 3 of 10
3. In the 2006 UEFA Champions League, how many matches did Arsenal go without conceding a goal? Hint


Question 4 of 10
4. Arsenal was the first team to go an entire league season unbeaten.


Question 5 of 10
5. Which team ended Arsenal's 49 game unbeaten run in 2004? Hint


Question 6 of 10
6. Arsene Wenger was managing a team in which country just before he joined Arsenal? Hint


Question 7 of 10
7. Arsenal won the European Cup Winners Cup back in the 1993-1994 season. But which team did they beat in the finals? Hint


Question 8 of 10
8. How many goals did Arsenal marksman Thierry Henry score in the Premier League for the 2005-2006 season? Hint


Question 9 of 10
9. Which Arsenal great was affectionately known, by fans as Mr. Arsenal? Hint


Question 10 of 10
10. What Italian dish was used as a projectile, when there was a scuffle in the tunnel during a particularly tense game between rivals Manchester United and Arsenal in 2006? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 31: 7/10
May 26 2024 : Guest 84: 2/10
May 17 2024 : Guest 37: 4/10
May 16 2024 : Guest 176: 7/10
May 15 2024 : Guest 91: 4/10
May 12 2024 : Guest 84: 4/10
May 12 2024 : Guest 82: 7/10
May 10 2024 : Guest 134: 1/10
May 08 2024 : Guest 85: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Arsenal Football Club founded?

Answer: 1886

They were first called Dial Square, before changing their name to Royal Arsenal.
2. Which player scored the first Premier League goal for Arsenal at the new Emirates Stadium?

Answer: Gilberto

He was Arsenal's only goalscorer for that particular match. It was a 1-1 draw with Aston Villa.
3. In the 2006 UEFA Champions League, how many matches did Arsenal go without conceding a goal?

Answer: 10

The run was a record for clean sheets in the Champions League. It was later broken in the final by Samuel Eto'o, who scored for eventual winners, Barcelona.
4. Arsenal was the first team to go an entire league season unbeaten.

Answer: false

Preston North End were the first team to do it, even though they played only a total of 22 games in their league season.
5. Which team ended Arsenal's 49 game unbeaten run in 2004?

Answer: Manchester United

The loss to Manchester United brought to an end one of the longest undefeated streaks in English Football. Arsenal went a total of 49 games unbeaten.
6. Arsene Wenger was managing a team in which country just before he joined Arsenal?

Answer: Japan

He managed Nagoya Grampus Eight for two seasons before moving to Arsenal in 1996.
7. Arsenal won the European Cup Winners Cup back in the 1993-1994 season. But which team did they beat in the finals?

Answer: Parma

The match ended 1-0 in favor of Arsenal. Arsenal have yet to win the Champions League. They fell short in 2006, when they were runner-ups to Barcelona.
8. How many goals did Arsenal marksman Thierry Henry score in the Premier League for the 2005-2006 season?

Answer: 27

He scored a total of 27 goals in the league for that particular season, with a total of 33 goals in all competitions.
9. Which Arsenal great was affectionately known, by fans as Mr. Arsenal?

Answer: Tony Adams

Adams spent a total of 22 years playing for Arsenal, and he is Arsenal's second most capped player for the squad.
10. What Italian dish was used as a projectile, when there was a scuffle in the tunnel during a particularly tense game between rivals Manchester United and Arsenal in 2006?

Answer: Pizza

The now infamous "Pizzagate" scandal will forever be remembered. Arsene Wenger claimed not to have witnessed the "pie-chucking".
Source: Author enigma_true

This quiz was reviewed by FunTrivia editor uglybird before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us