FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nationalities of Arsenal Footballers
Quiz about Nationalities of Arsenal Footballers

Nationalities of Arsenal Footballers Quiz


Hello and welcome to a quiz on the Gunners. This quiz will be on some players. Good luck and have fun. :-)

A multiple-choice quiz by runaway_drive. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
525
Last 3 plays: Guest 102 (7/10), Guest 85 (10/10), Guest 77 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Manuel Almunia is a successful goalkeeper. Which country does he come from? Hint


Question 2 of 10
2. Dennis Bergkamp played 316 games at league level for Arsenal. Which country did he come from? Hint


Question 3 of 10
3. Centre-back Thomas Vermaelen is from which country? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these players is from the Czech Republic? Hint


Question 5 of 10
5. Freddie Ljungberg is a club legend. Which country did he play for internationally? Hint


Question 6 of 10
6. Denilson is a South American football player. Which country does he come from? Hint


Question 7 of 10
7. Which country were former players Thierry Henry and Mathieu Flamini born? Hint


Question 8 of 10
8. Which country did defender Johan Djourou play international football for? Hint


Question 9 of 10
9. Marouane Chamakh joined Arsenal in 2010. Which country is he from? Hint


Question 10 of 10
10. Andrei Arshavin, a winger and second striker is from which country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 102: 7/10
May 27 2024 : Guest 85: 10/10
May 25 2024 : Guest 77: 6/10
May 15 2024 : Guest 100: 5/10
May 15 2024 : Guest 86: 9/10
Apr 27 2024 : Guest 110: 6/10
Apr 18 2024 : Guest 31: 10/10
Mar 31 2024 : 22461502: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Manuel Almunia is a successful goalkeeper. Which country does he come from?

Answer: Spain

Manuel Almunia joined Arsenal in 2004, but for the first years of his career at Arsenal, he had to battle for a place against Jens Lehmann. He did not receive a call up for Euro 2008 and has never played an international game, possibly because of the strength of Iker Casillas. He has also played for Osasuna B, Celta Vigo, and Albacete.
2. Dennis Bergkamp played 316 games at league level for Arsenal. Which country did he come from?

Answer: Netherlands

Dennis Bergkamp was born in Amsterdam and played for three teams in his career. He started his youth career at Ajax, and when old enough he played for the first team from 1986-1993. He then joined Inter Milan, but wasn't as successful and only played until 1995 before joining the Gunners. He was known for his long-range curlers and sublime skill.
3. Centre-back Thomas Vermaelen is from which country?

Answer: Belgium

Thomas Vermaelen joined the club in 2009 from Ajax. His career at Ajax was quite successful, rising through the youth ranks to the main squad. Despite being a defender, he scored many headers in the 2009-10 season, including a brilliant 25-yarder in the same season.
4. Which of these players is from the Czech Republic?

Answer: Tomas Rosicky

Rosicky played for Sparta Prague, rising through the youth ranks and into the main squad. He played his senior career from 1998-2001 before joining Bundesliga side Borussia Dortmund. His reputation grew, and he was linked to many teams before joining Arsenal in 2006. He scored six goals in all competitions in his first season, and in his second season he scored against his former club Sparta Prague.
Tomas Rosicky was the only one in the list from the Czech Republic. All the other players are from France.
5. Freddie Ljungberg is a club legend. Which country did he play for internationally?

Answer: Sweden

Freddie Ljungberg is a Swedish footballer and played for Halmstad in his youth career before joining them in his senior career. He then moved to Arsenal and scored on his debut against Manchester United. He played from 1998-2007 before joining West Ham United, then Seattle Sounders, Chicago Fire, and Scottish side Celtic.
6. Denilson is a South American football player. Which country does he come from?

Answer: Brazil

Denilson played for Sao Paulo before complaining that he did not get enough playing time, and joined Arsenal in 2006. Arsene Wenger says he is 'very polite' and enjoys Brazilian music.
7. Which country were former players Thierry Henry and Mathieu Flamini born?

Answer: France

Thierry Henry is arguably the greatest player every to play for the club scoring crucial goals regularly. He joined from Juventus and played for Arsenal from 1999-2007 before he moved to Barcelona. Mathieu Flamini played from 2004-2008 before joining AC Milan in 2008.
8. Which country did defender Johan Djourou play international football for?

Answer: Switzerland

Johan Djourou was actually born in Ivory Coast, but he was adopted by an Ivorian father and a Swiss mother. He rose through the youth ranks at Arsenal, and started his senior career in 2004. He was on loan for five months to Birmingham in 2007.
9. Marouane Chamakh joined Arsenal in 2010. Which country is he from?

Answer: Morocco

Marouane Chamakh rose through the ranks of Bordaeux and played for them in his senior career from 2003-2010. He signed for free to Arsenal after finishing his contract at Bordaeux. He had an incredible start to the 2010-11 season, but had a mediocre end to the season as his form wasn't brilliant, and he was constantly started on the substitute's bench.
10. Andrei Arshavin, a winger and second striker is from which country?

Answer: Russia

Andrei Arshavin was born in 1981 in Leningrad, USSR. He started his youth career at Zenit St. Petersburg and played for them in his senior career from 2000-2008, before joining Arsenal in the 2009 January transfer window.
Source: Author runaway_drive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us