FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Joy to the Gunners
Quiz about Joy to the Gunners

Joy to the Gunners Trivia Quiz


Arsenal is etched in my heart forever. So I thought I would make a quiz on it. Let's relive a few moments that brought joy to the Gunners.

A multiple-choice quiz by Saleo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
Saleo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,904
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
284
Last 3 plays: Guest 82 (8/10), Guest 102 (4/10), Guest 77 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. From May 2003 to October 2004, Arsenal went unbeaten in the Premier League. Across how many games were they unbeaten? Hint


Question 2 of 10
2. When was Arsène Wenger appointed as the manager to the Arsenal team? Hint


Question 3 of 10
3. Arsenal bid farewell to which stadium before moving to the Emirates Stadium? Hint


Question 4 of 10
4. At the end of the 1988-89 season, which Arsenal player scored the second goal against Liverpool that won them the First Division title? Hint


Question 5 of 10
5. On 21st February 2006, Arsenal became the first English team to beat Real Madrid at the Bernabeu Stadium.


Question 6 of 10
6. Arsenal won the FA Cup in 2005 when they beat Manchester United. What was special about this game? Hint


Question 7 of 10
7. Arsenal was formed in Woolwich in what year? Hint


Question 8 of 10
8. Arsenal was the first English team to beat this German team in their Westfalenstadion home. Which team did they beat in Germany? Hint


Question 9 of 10
9. On 5th November 2003, Arsenal defeated which Italian team 5-1 in their return fixture, to ensure their continuation in the Champions League that season? Hint


Question 10 of 10
10. Arsenal won the Double in 2001-02 campaign. Which player's goal at Old Trafford won Arsenal the Double that season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : Guest 82: 8/10
May 29 2024 : Guest 102: 4/10
May 25 2024 : Guest 77: 3/10
Apr 26 2024 : Guest 86: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From May 2003 to October 2004, Arsenal went unbeaten in the Premier League. Across how many games were they unbeaten?

Answer: 49

Between May 2003 and October 2004, Arsenal went 49 league games unbeaten. It was during these times that the Arsenal team was referred to as the 'Invincibles', as they won the 2003-04 Premiership title undefeated. This squad included Kolo Toure, Sol Campbell, Patrick Vieira, Pires and Thierry Henry among others.
2. When was Arsène Wenger appointed as the manager to the Arsenal team?

Answer: September 1996

Arsène Wenger, a Frenchman, was appointed as the manager in September 1996. He coached French team AS Monaco and Japanese team Nagoya Grampus before joining Arsenal. His first Premiership title was won in 1998. He also won the FA Cup that year. He succeeded Bruce Rioch, who was let go.
3. Arsenal bid farewell to which stadium before moving to the Emirates Stadium?

Answer: Highbury

In 2006, Arsenal officially occupied the new Emirates Stadium, a state of the art football stadium in Islington, North London. Arsenal occupied Highbury, making moments of magic there, for 93 years. The stadium has also featured quite a few international matches involving Brazil since its opening.
4. At the end of the 1988-89 season, which Arsenal player scored the second goal against Liverpool that won them the First Division title?

Answer: Michael Thomas

Michael Thomas played as a midfielder for Arsenal from 1984 to 1991. In the last game of the season, the title deciding match, took place on 26th May 1989 against Liverpool, at Anfield. Arsenal had to win by two clear goals to win the title (any other result would see Liverpool win the title). Arsenal, who had not won at Anfield for some 15 years, won 2-0 to clinch the title on goal difference. Goals by Alan Smith (52nd minute) and Michael Thomas (91st minute) sealed the title. George Graham was the manager of Arsenal during this season.
5. On 21st February 2006, Arsenal became the first English team to beat Real Madrid at the Bernabeu Stadium.

Answer: True

Arsenal won 1-0 with a goal from the Frenchman and amazing striker Thierry Henry. As they drew the home leg 0-0, Arsenal knocked Real Madrid out of the Champions League.
6. Arsenal won the FA Cup in 2005 when they beat Manchester United. What was special about this game?

Answer: The first time the destiny of the FA Cup was decided by a penalty shootout

The destiny of the FA Cup in 2005 was decided by a penalty shootout between Arsenal and Manchester United. That was the first time in the history of the Cup that it happened. Patrick Vieira put the ball comfortably in the net and that penalty won Arsenal the Cup. Paul Scholes missed as his penalty was saved by Arsenal goalkeeper Jens Lehmann.
7. Arsenal was formed in Woolwich in what year?

Answer: 1886

Royal Arsenal as it was called then was formed in 1886 in Woolwich by a group of Scotsmen. In fact, it was called Dial Square before being renamed as Royal Arsenal. It was promoted to the First Division in 1904. Herbert Chapman was appointed as manager in 1925 leading the Arsenal to their first trophies as a major team in the First Division: five titles in the 1930s, plus two FA Cups.
8. Arsenal was the first English team to beat this German team in their Westfalenstadion home. Which team did they beat in Germany?

Answer: Borussia Dortmund

Arsenal defeated Borussia Dortmund in their Westfalenstadion home on 6th November 2013. A goal from the in-form Welshman, Aaron Ramsey secured the victory. A couple of good saves from Arsenal goalkeeper, Polish player Wojciech Szczesny ensured the clean sheet. Ramsey scored by a header from Mesut Ozil's cross.
9. On 5th November 2003, Arsenal defeated which Italian team 5-1 in their return fixture, to ensure their continuation in the Champions League that season?

Answer: Internazionale Milano

Striker and Frenchman, Thierry Henry inspired Arsenal to a 5-1 victory over Internazionale Milano (Inter Milan) who defeated Arsenal 3-0 in the first match. Had Arsenal lost the match they would've been eliminated from the Champions League that season. Arsene Wenger was the manager of Arsenal during this season. Goals from Freddie Ljungberg and Robert Pires were also witnessed during that game.
10. Arsenal won the Double in 2001-02 campaign. Which player's goal at Old Trafford won Arsenal the Double that season?

Answer: Sylvain Wiltord

Arsenal had already defeated Chelsea 2-0 to win the FA Cup that season. The match that decided their Premiership title was against Manchester United at Old Trafford where Sylvain Wiltord scored the goal that provided Arsenal with enough points to win the title.

The moment that Wiltord scored the goal is considered as one of the greatest moments in the history of Arsenal. Wenger was the manager during this season.
Source: Author Saleo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Gunners of Arsenal Average
2. Arsenal Football Club Tough
3. Arsenal 2005-06 Average
4. The Arsenal Difficult
5. The Golden Gunners Average
6. Arsenal in General Tough
7. That Fantastic Football Team Average
8. Arsenal 2006-07 Average
9. 2002-03 Arsenal Team Difficult
10. Arsenal FC Tough
11. 2003-04 Arsenal Gunners Average
12. The Gooners Average

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us