FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 200203 Arsenal Team
Quiz about 200203 Arsenal Team

2002-03 Arsenal Team Trivia Quiz


A short quiz on the Arsenal squad in 2002-2003 and some notes on famous 'gooners' in the answers.

A multiple-choice quiz by r_keve. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
r_keve
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,319
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
835
- -
Question 1 of 10
1. Who made his Arsenal debut in January 2003? Hint


Question 2 of 10
2. What is Brazilian midfielder's Edu's full name? Hint


Question 3 of 10
3. From the beginning of the 2002-03 season, through to New Year's Eve, which Arsenal player had made most appearances in all competitions? Hint


Question 4 of 10
4. What is defender Lauren's surname? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these players was born in 1966? Hint


Question 6 of 10
6. Dennis Bergkamp reached a big goal landmark in the January 2003. What what was it? Hint


Question 7 of 10
7. Which Arsenal player's nickname is "One-Leg"? Hint


Question 8 of 10
8. In December 2002 a remarkable record for consecutive games scoring in was broken. In mhow many consecutive matches did Arsenal score? Hint


Question 9 of 10
9. Who can the following quote be attributed to: "Happy those, who can remain at Highbury." ?
Hint


Question 10 of 10
10. Which referee has a particularly harsh record for disciplining Patrick Vieira, having booked Vieira four times in the first five matches in which both have appeared and having cautioned him for five of his six fouls in those games? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who made his Arsenal debut in January 2003?

Answer: David Bentley

Bentley came on for the first time in the FA cup third round Oxford match, as a substitute, for an impresssive ten minute run. The score was a meagre 2-0, although the second was an Oxford own-goal. British TV presenter, John Leslie is a self-confessed Arsenal fan.
2. What is Brazilian midfielder's Edu's full name?

Answer: Eduardo Cesar Daude Gaspar

Understandably he has shortened it and even encouraged Gilberto Silva to become just 'Gilberto' when he arrived. The actress Barbara Windsor is another celebrity who supports Arsenal.
3. From the beginning of the 2002-03 season, through to New Year's Eve, which Arsenal player had made most appearances in all competitions?

Answer: Sylvain Wiltord

Surprisingly, Wiltord had 32 appearances compared to Henry's 30, and the others had fewer. Douglas Adams, author of 'HitchHiker's Guide to the Galaxy' was a confirmed gooner.
4. What is defender Lauren's surname?

Answer: Bisan-Etame Mayer

It is 'Bisan-Etame Mayer' even though he is never known by it. Piers Morgan editor of the Mirror newspaper is also an Arsenal fan.
5. Which of these players was born in 1966?

Answer: Martin Keown

Martin Keown was born in July 1966, Luzhny in 1968, Bergkamp in 1969, and Parlour in 1973. Robert Kilroy-Silk, former MP and daytime TV presenter, is a Highbury attendee.
6. Dennis Bergkamp reached a big goal landmark in the January 2003. What what was it?

Answer: 100th goal for Arsenal in all competitions

A great landmark for the Dutchman who has been instumental for Arsenal since signing from Inter Milan. George Carey, the former Archbishop of Canterbury is an Arsenal supporter.
7. Which Arsenal player's nickname is "One-Leg"?

Answer: Luzhny

Oleg Luzhny - One-Leg Luzhny. Get it! Edward Heath, the former British Prime Minister, is a confirmed gooner.
8. In December 2002 a remarkable record for consecutive games scoring in was broken. In mhow many consecutive matches did Arsenal score?

Answer: 55

The Arsenal run started with the last match of the 2000-01 season, ran through the double season of 2001-02 and ended with the defeat at Manchester United on 7th December 2002. Prince Harry is a confessed 'gooner' and has been seen on several occassions at Highbury.
9. Who can the following quote be attributed to: "Happy those, who can remain at Highbury." ?

Answer: Jane Austen

Although not technically talking about Arsenal - the full quote in 'Emma' by Jane Austen is: "Emma looked graciously. "Such a fortnight as it has been!" he continued; "Every day more precious and more delightful than the day before!--every day making me less fit to bear any other place. Happy those, who can remain at Highbury!"
10. Which referee has a particularly harsh record for disciplining Patrick Vieira, having booked Vieira four times in the first five matches in which both have appeared and having cautioned him for five of his six fouls in those games?

Answer: Andy D'Urso

Andy d'Urso the referee from Essex not to be confused with his namesake who is the bass guitar player for Welsh rock group 'So What If'. Ronnie O'Sullivan, the World famous snooker player, is a gooner.
Source: Author r_keve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us