FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal Football Club
Quiz about Arsenal Football Club

Arsenal Football Club Trivia Quiz


A quiz on English football team Arsenal FC. Shouldn't be very hard for anyone with a small amount of knowledge of English football, though Arsenal fans should score full marks. Enjoy!

A multiple-choice quiz by phah032. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
phah032
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,848
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1381
- -
Question 1 of 10
1. In which English city do Arsenal play their home matches? Hint


Question 2 of 10
2. What was the original name of Arsenal underground station? Hint


Question 3 of 10
3. Who is the current (start of 2000-2001 season) manager of Arsenal? Hint


Question 4 of 10
4. How many of France's victorious Euro 2000 winning squad either currently (as of September 2000) play or have played for Arsenal? Hint


Question 5 of 10
5. What is the Latin motto found on Arsenal's club crest? Hint


Question 6 of 10
6. Who has scored the most goals for Arsenal in competitive, first class matches (that is including League, FA and League cups, European club competition and the Charity Shield)? Hint


Question 7 of 10
7. What happened to Arsenal in the years 1971, 1979 and 1993? Hint


Question 8 of 10
8. Which one of these players has NEVER played a first class, competitive match for Arsenal? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored Arsenal's last goal of the 1990s? Hint


Question 10 of 10
10. What's the connection between former Arsenal players Ian Wright, Davor Suker and Nigel Winterburn ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which English city do Arsenal play their home matches?

Answer: London

Although originally the works team of the Woolwich Arsenal in South London, Arsenal play their home matches in Highbury, North London.
2. What was the original name of Arsenal underground station?

Answer: Gillespie Road

The station was renamed in the 30s after successful petitioning by then Arsenal manager Herbert Chapman.
3. Who is the current (start of 2000-2001 season) manager of Arsenal?

Answer: Arsene Wenger

George Graham was a former Arsenal player and manager but currently manages Arsenal's deadly rivals Tottenham Hotspur.
4. How many of France's victorious Euro 2000 winning squad either currently (as of September 2000) play or have played for Arsenal?

Answer: 6

They are Sylvain Wiltord, Robert Pires, Patrick Vieira, Thierry Henry, Nicolas Anelka (now Paris St Germain via Real Madrid), and Emmanuel 'Manu' Petit (now Barcelona).
5. What is the Latin motto found on Arsenal's club crest?

Answer: Victoria Concordia Crescit.

Translated means, 'Victory through teamwork'.
6. Who has scored the most goals for Arsenal in competitive, first class matches (that is including League, FA and League cups, European club competition and the Charity Shield)?

Answer: Ian Wright

Wright scored 185 goals in his Highbury career. To be specific 128 in the League, 29 in the League Cup, 15 in European competition, 12 in the FA cup, and finally 1 in the Charity Shield.
7. What happened to Arsenal in the years 1971, 1979 and 1993?

Answer: They won the FA cup.

In 1971 Arsenal beat Liverpool 2-1 to win the double, in 1979 a thrilling 3-2 win over Manchester United saw the cup come to North London, and finally in 93 a last minuted goal saw Arsenal defeat Sheffield Wednesday 2-1 in the cup final replay.
8. Which one of these players has NEVER played a first class, competitive match for Arsenal?

Answer: Clive Allen

Clive Allen, an Arsenal player for all of 8 weeks, was sold to Crystal Palace without ever playing a game for the Gunners.
9. Who scored Arsenal's last goal of the 1990s?

Answer: Theirry Henry

Henry scored the second goal in a 2-0 win over Leeds United at home on 28th December, 1999.
10. What's the connection between former Arsenal players Ian Wright, Davor Suker and Nigel Winterburn ?

Answer: They all joined the same club after leaving Arsenal.

All three joined fellow London club West Ham United. Wright in 1998, Suker and Winterburn in 2000.
Source: Author phah032

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Gunners of Arsenal Average
2. Arsenal 2005-06 Average
3. The Arsenal Difficult
4. The Golden Gunners Average
5. Arsenal in General Tough
6. That Fantastic Football Team Average
7. Arsenal 2006-07 Average
8. 2002-03 Arsenal Team Difficult
9. Arsenal FC Tough
10. 2003-04 Arsenal Gunners Average
11. The Gooners Average
12. Short Golden Gunners Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us