FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal in General
Quiz about Arsenal in General

Arsenal in General Trivia Quiz


Hope you enjoy my latest quiz on the great Arsenal Football club (let me know if you do).

A multiple-choice quiz by r_keve. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
r_keve
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,638
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
994
- -
Question 1 of 10
1. For 87 years of the 20th century Arsenal's home was Highbury. If you were sitting in a seat at Highbury and the Arsenal fans opposite were singing "We're the North Bank at Highbury", what would your stand be singing? Hint


Question 2 of 10
2. When Arsenal played Sunderland at Highbury on 9th March 1935 they set their record for the highest attendance what was it? Hint


Question 3 of 10
3. How did the club originally become known as 'Arsenal'? Hint


Question 4 of 10
4. "The Arsenal Stadium Mystery" was a .... Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the Arsenal mascot of 2001-2002? Hint


Question 6 of 10
6. What have the following people all got in common - Steve Burtenshaw, Jack Crayston and George Swindon? Hint


Question 7 of 10
7. The logo on the 2002-2003 AFC kit was 'O2', but why? Hint


Question 8 of 10
8. John Leonard wrote a famous piece called "Shook the Arsenal", but what was it about? Hint


Question 9 of 10
9. What was Arsene Wenger's reponse to the strange Alex Ferguson claim in 2001-02 after Manchester United's Champions League loss that they had been the best team in the Premiership since Christmas? Hint


Question 10 of 10
10. Football 'firms' were a big part of English football particularly in the 1980s. What was the Arsenal 'firm' called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For 87 years of the 20th century Arsenal's home was Highbury. If you were sitting in a seat at Highbury and the Arsenal fans opposite were singing "We're the North Bank at Highbury", what would your stand be singing?

Answer: "We're the Clock End at Highbury"

The South side of Highbury was known as the 'clock end', because of the large clock on the South rim. The other two incorrect chants are from other terrace chants.
2. When Arsenal played Sunderland at Highbury on 9th March 1935 they set their record for the highest attendance what was it?

Answer: 73,295

Highbury's capacity since the introduction of all seating is around 38,500. However, long before seated terraces were mandated, on 9th March 1935, 73,295 fans attended a game with Sunderland, but unfortunately only saw a 0-0 draw.
3. How did the club originally become known as 'Arsenal'?

Answer: Started by workers at an armament factory

Arsenal Football Club started when a group of workers at the Woolwich Arsenal Armament Factory formed a football team in 1886. However, the club initially played as Dial Square, and only later adopted the name Royal Arsenal. In 1891 when the club turned professional it changed the again to Woolwich Arsenal, and some time after that to Arsenal Football Club.
4. "The Arsenal Stadium Mystery" was a ....

Answer: Movie featuring Alastair MacIntyre

It was indeed a movie from 1939. It is about a charity game between Arsenal and an amateur side the Trojans. A Trojan player dies and the movie develops into a 'whodunnit'.
5. What was the name of the Arsenal mascot of 2001-2002?

Answer: Gunnersaurus Rex the dinosaur

Over one hundred and twenty mascots raced each other in the 2001 Mascot Grand National.
6. What have the following people all got in common - Steve Burtenshaw, Jack Crayston and George Swindon?

Answer: They have all managed Arsenal

Jack Crayston managed AFC from 1956 to 1958, nicknamed 'Gentleman Jack'. George Swindon, managed AFC from 1958 to 1962, former AFC goalkeeper but less successful as a manager. Steve Burtenshaw managed AFC as caretaker manager in 1986 before George Graham was apppointed.
7. The logo on the 2002-2003 AFC kit was 'O2', but why?

Answer: BT Cellnet's O2 brand were the 2002-03 team sponsors

The mobile phone company were the 2002-2003 sponsors, the others are incorrect, although if your response was 'oxygen' you can take comfort that is is a morally correct answer!
8. John Leonard wrote a famous piece called "Shook the Arsenal", but what was it about?

Answer: John Milton and his poetry

It was a paper in 1998 commentating on the even more famous poet John Milton who wrote "Paradise Regained", with the immortal line "Wielded at will that fierce democraty, shook the Arsenal, and fulmined over Greece "
9. What was Arsene Wenger's reponse to the strange Alex Ferguson claim in 2001-02 after Manchester United's Champions League loss that they had been the best team in the Premiership since Christmas?

Answer: "Everyone thinks they have the prettiest wife at home"

This classic Wenger response generated a predictable irate Alex Ferguson. "Who loses and who wins...the mystery of things" is Shakespeare.
10. Football 'firms' were a big part of English football particularly in the 1980s. What was the Arsenal 'firm' called?

Answer: Gooners

N5 is the Highbbury postcode, but they were known as "Gooners". One of the names for the Spur's firm was the "N17s", and "Guv'nors" was Manchester City firm, as well as being the title of the book on the topic, written by a Guv'nor member.
Source: Author r_keve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us