FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about History of Arsenal FC
Quiz about History of Arsenal FC

History of Arsenal FC Trivia Quiz


In this quiz you will answer questions from the history of Arsenal FC. It is one of the most succesfull football clubs in England and whole Europe. Enjoy!

A multiple-choice quiz by GunnerVd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
GunnerVd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
412,167
Updated
Mar 21 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
87
Last 3 plays: Guest 102 (5/10), Guest 1 (10/10), Guest 82 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which year was Arsenal founded? Hint


Question 2 of 10
2. Arsenal played its first European football match on 25th September 1963. Against which opponent was this match? (think of an European capital) Hint


Question 3 of 10
3. Arsenal lost the UEFA Champions League final 1-2 in 2006 against Barcelona. Who scored the goal for the Arsenal? (not who you expected) Hint


Question 4 of 10
4. Several former players of Arsenal were labeled as "The Flying Dutchman". But who was the original "Flying Dutchman", joining from Ajax? (he helped them win their first League title) Hint


Question 5 of 10
5. Dennis Bergkamp is one of the legendary players of Arsenal, but he did not participate in many of Arsenal's away games in the European competitions. Why? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first Arsenal player to play in a World Cup final? Hint


Question 7 of 10
7. Arsenal moved to the brand new Emirates Stadium in 2006. At which stadium did Arsenal played its home games from 1913 to 2006? Hint


Question 8 of 10
8. Arsenal featured in the first match to be ever broadcast live on TV in 1937. Against which opponent was this match? Hint


Question 9 of 10
9. When Arsenal won the English Premier League in 2003-04 they were undefeated and were nicknamed "The Invincibles". But which English football club was the first to receive this honour, in 1889? Hint


Question 10 of 10
10. The English Premier League Hall of Fame was established in 2021. Which Arsenal player was one of the first two to be inducted, together with Alan Shearer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 102: 5/10
May 24 2024 : Guest 1: 10/10
May 05 2024 : Guest 82: 5/10
May 03 2024 : Guest 78: 4/10
May 01 2024 : Guest 51: 7/10
Apr 21 2024 : Guest 207: 3/10
Apr 18 2024 : Guest 136: 8/10
Mar 31 2024 : 22461502: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which year was Arsenal founded?

Answer: 1886

The club was founded in October 1886, by a group of workers in a munition workshop. The first name of the club was Dial Square FC.
2. Arsenal played its first European football match on 25th September 1963. Against which opponent was this match? (think of an European capital)

Answer: Copenhagen XI

This was a First Round match in the Inter-Cities Fairs Cup. Arsenal won 7-1. Their opponents that night were also known as Staevnet (they were a Danish representative team chosen from 11 member clubs). Seven years later, Arsenal won their first European competition: the Inter-Cities Fairs Cup in 1970.
3. Arsenal lost the UEFA Champions League final 1-2 in 2006 against Barcelona. Who scored the goal for the Arsenal? (not who you expected)

Answer: Sol Campbell

Sol Campbell joined Arsenal from their arch-rival Tottenham Hotspur in 2001. Later on, he won the Premier League title with Arsenal twice. One of his famous quotes is "I always dreamed of winning the league at White Hart Lane. So I left and joined Arsenal."
4. Several former players of Arsenal were labeled as "The Flying Dutchman". But who was the original "Flying Dutchman", joining from Ajax? (he helped them win their first League title)

Answer: Gerrit Keyser

Keyser joined Arsenal from Ajax in 1930 and was nicknamed "The Flying Dutchman". Bergkamp, Overmars and van Persie are all famous former Arsenal players from the Netherlands, but they joined the club many decades later.
5. Dennis Bergkamp is one of the legendary players of Arsenal, but he did not participate in many of Arsenal's away games in the European competitions. Why?

Answer: He was afraid of flying

Bergkamp was afraid of flying and he infamously got the nickname the "Non-flying Dutchman". His fear from planes comes from a devastating crash in 1989, killing 15 Dutch players and a total of 176 people near Surinam. He lost friends and teammates in the plane crash. He played for Arsenal from 1995 to 2006.
6. Who was the first Arsenal player to play in a World Cup final?

Answer: Emmanuel Petit

Emmanuel Petit started for France against Brazil in the 1988 World Cup Final. Thierry Henry, Robert Pires and Patrick Vieira also featured in the squad, but Vieira came on as a sub, and Henry and Pires did not feature in the final.
7. Arsenal moved to the brand new Emirates Stadium in 2006. At which stadium did Arsenal played its home games from 1913 to 2006?

Answer: Highbury

Highbury was the home of Arsenal for nearly 100 years. The atmosphere inside the stadium was so thrilling that it was nicknamed "The home of football".
8. Arsenal featured in the first match to be ever broadcast live on TV in 1937. Against which opponent was this match?

Answer: Arsenal Reserves

Surprisingly, the first match ever screened on tv was Arsenal vs Arsenal Reserves on 17th September 1937. The match was a friendly specially arranged for the BBC. Arsenal went on to win the League title in season 1937-38 (it was their 5th League title).

Ten years earlier, on 22nd January 1927, Arsenal featured in the first match broadcast live on radio. The match against Sheffield United was played at Highbury and finished in a 1-1 draw.
9. When Arsenal won the English Premier League in 2003-04 they were undefeated and were nicknamed "The Invincibles". But which English football club was the first to receive this honour, in 1889?

Answer: Preston North End

Arsene Wenger won the League title with Arsenal without a single loss in 2003-04. This run continued into the following season and stopped at 49 matches unbeaten. The only other English team that has completed a full season without a loss, in the top tier, was William Sudell's Preston North End in season 1888-89 (the first-ever season of The Football League).
10. The English Premier League Hall of Fame was established in 2021. Which Arsenal player was one of the first two to be inducted, together with Alan Shearer?

Answer: Thierry Henry

In the first induction 8 players were admitted to the Hall of Fame of the Prelier League: Alan Shearer, Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Steven Gerrard, David Beckham, Eirc Cantona, Roy Keane and Frank Lampard.
Source: Author GunnerVd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us