FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal Kingdom
Quiz about Arsenal Kingdom

Arsenal Kingdom Trivia Quiz


For the official fans, this is for you. Enjoy.

A multiple-choice quiz by ice-cool-kimi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,457
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
633
- -
Question 1 of 10
1. In what year did the legendary Arsene Wenger take over? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of these players wore number 33 in 2007? Hint


Question 3 of 10
3. Name the player who scored four goals in the 6-3 win over Liverpool in January 2007. Hint


Question 4 of 10
4. Which Arsenal player scored a late goal against Wigan to win the game at the Emirates in 2007? Hint


Question 5 of 10
5. Which player in 2007 committed his future to Arsenal? Hint


Question 6 of 10
6. Which winger scored Arsenal's only goal in the 2001 FA Cup final? Hint


Question 7 of 10
7. Which Arsenel centre-back gave away a penalty at Old Trafford, from which Ruud Van Nistelrooy hit the bar. Hint


Question 8 of 10
8. If the Gunners were playing at The Stadium Of Light in 2008, who would they be playing? Hint


Question 9 of 10
9. Who ran almost the length of the field and back to score and celebrate a goal against Tottenham in 2002? Hint


Question 10 of 10
10. Which 2 among six of the following were charged for their performance towards Ruud Van Nistelrooy in 2003? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did the legendary Arsene Wenger take over?

Answer: 1996

Before he managed the Gunners, he had managed AS Monaco, and RC Strasbourg among others.
2. Which one of these players wore number 33 in 2007?

Answer: Matthew Connolly

He came on as a substitute against Liverpool FC in January 2007, in the Carling Cup quarterfinals.
3. Name the player who scored four goals in the 6-3 win over Liverpool in January 2007.

Answer: Julio Baptista

Alex Song, who had been on loan at Charlton in part of 2007, also scored his first goal of the season in that match.
4. Which Arsenal player scored a late goal against Wigan to win the game at the Emirates in 2007?

Answer: Tomas Rosicky

Arsenal had gone a goal down when Denny Landzaat thumped home, and Wigan were denied a clear penalty, only for Arsenal to go down the other end and score, with an own goal from Fitz Hall.
5. Which player in 2007 committed his future to Arsenal?

Answer: Emmanuel Eboue

This player took over from Lauren in this position and became a first team regular.
6. Which winger scored Arsenal's only goal in the 2001 FA Cup final?

Answer: Freddie Ljungberg

Arsenal had been one up until Michael struck a brace for Liverpool.
7. Which Arsenel centre-back gave away a penalty at Old Trafford, from which Ruud Van Nistelrooy hit the bar.

Answer: Martin Keown

Arsenal won the league that season with a stunning unbeaten run in Premiership competition, although going out in the Champions League quarterfinal.
8. If the Gunners were playing at The Stadium Of Light in 2008, who would they be playing?

Answer: Sunderland

This side is managed by a former Manchester United Legend.
9. Who ran almost the length of the field and back to score and celebrate a goal against Tottenham in 2002?

Answer: Thierry Henry

Afterwards, he said he wished he hadn't done it as he couldn't breathe for a while afterwards.
10. Which 2 among six of the following were charged for their performance towards Ruud Van Nistelrooy in 2003?

Answer: Ashley Cole and Ray Parlour

One was sent off for a kick at Ruud Van Nistelrooy in the match.
Source: Author ice-cool-kimi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us