FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Arsenal 200506
Quiz about Arsenal 200506

Arsenal 2005-06 Trivia Quiz


This is my quiz on the Arsenal FC squad of the 2005-06 season. Good luck!

A multiple-choice quiz by Joes04. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
Joes04
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
219,648
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1234
- -
Question 1 of 10
1. Cesc Fabregas was one of the great young players coming through at Arsenal. What country was the youngster from? Hint


Question 2 of 10
2. Thierry Henry set a new scoring record at Arsenal by hitting two goals against Sparta Prague. Exactly how many goals was needed to break the record? Hint


Question 3 of 10
3. Jose Antonio Reyes signed for Arsenal in January 2004. From which club was the talented left-footer signed? Hint


Question 4 of 10
4. Arsenal had never dreamed of doing well in European football. They didn't have a very tough group in 2005-06 in the Champions League, facing Ajax, Sparta Prague, and who else? Hint


Question 5 of 10
5. Arsenal's London rivals Chelsea were heavy favourites to win the Premiership. What was the score when the two giants first met in the Premiership in the season? Hint


Question 6 of 10
6. Arsenal signed Mart Poom as a back-up goalkeeper for Jens Lehmann and Manuel Almunia. From which club was he signed? Hint


Question 7 of 10
7. Arsenal new-boy Alexander Hleb from ______ cost the team a hefty contract. Hint


Question 8 of 10
8. Kolo Toure was a key player for Arsenal, playing at the heart of the defence. Which country is the big defender from? Hint


Question 9 of 10
9. Arsenal captain Patrick Vieira was a legend at the Gunners. He moved to Serie A in Italy to play for Juventus. How many years did Patrick play for Arsenal? Hint


Question 10 of 10
10. Jens Lehmann was the Number 1 goalkeeper at Arsenal. From which club did the Gunners sign him? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 100: 4/10
Apr 21 2024 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Cesc Fabregas was one of the great young players coming through at Arsenal. What country was the youngster from?

Answer: Spain

Arsenal had an incredible academy of young players. The young Spaniard, Cesc Fabregas became the youngest player ever to score for Arsenal when the Gunners beat Wolves 5-1 in 2004-05.
2. Thierry Henry set a new scoring record at Arsenal by hitting two goals against Sparta Prague. Exactly how many goals was needed to break the record?

Answer: 186

The flying Frenchman had just returned from injury when he beat Ian Wright's goalscoring record.
3. Jose Antonio Reyes signed for Arsenal in January 2004. From which club was the talented left-footer signed?

Answer: Sevilla

Reyes was a very talented youngster who could play on either wing, or up-front.
4. Arsenal had never dreamed of doing well in European football. They didn't have a very tough group in 2005-06 in the Champions League, facing Ajax, Sparta Prague, and who else?

Answer: FC Thun

The Swiss side were new to Champions League football, but gave the Gunners a hard time in their opening match. Arsenal scraped a narrow 1-0 win against the underdogs.
5. Arsenal's London rivals Chelsea were heavy favourites to win the Premiership. What was the score when the two giants first met in the Premiership in the season?

Answer: 1-0 Chelsea

Didier Drogba scored the only goal of the game, leaving Arsenal with six points from three games.
6. Arsenal signed Mart Poom as a back-up goalkeeper for Jens Lehmann and Manuel Almunia. From which club was he signed?

Answer: Sunderland

Poom did not play in a game for Arsenal in the season. Many people think it was a waste of time signing him.
7. Arsenal new-boy Alexander Hleb from ______ cost the team a hefty contract.

Answer: Belarus

Hleb had been strong for Arsenal in centre midfield.
8. Kolo Toure was a key player for Arsenal, playing at the heart of the defence. Which country is the big defender from?

Answer: Ivory Coast

Kolo played along side Didier Drogba in the international squad. Kolo used to be a midfielder, but a move from midfield to defence proved a wise decision from Arsene Wenger.
9. Arsenal captain Patrick Vieira was a legend at the Gunners. He moved to Serie A in Italy to play for Juventus. How many years did Patrick play for Arsenal?

Answer: 9

Patrick was actually born in Senegal, but played for France. He was the key player for Arsenal on countless occasions.
10. Jens Lehmann was the Number 1 goalkeeper at Arsenal. From which club did the Gunners sign him?

Answer: Borrusia Dortmund

Jens Lehmann was bought as a replacement for David Seaman. He had his ups and downs, but overall usually puts in a great performance for the Gunners.
Source: Author Joes04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Gunners of Arsenal Average
2. Arsenal Football Club Tough
3. The Arsenal Difficult
4. The Golden Gunners Average
5. Arsenal in General Tough
6. That Fantastic Football Team Average
7. Arsenal 2006-07 Average
8. 2002-03 Arsenal Team Difficult
9. Arsenal FC Tough
10. 2003-04 Arsenal Gunners Average
11. The Gooners Average
12. Short Golden Gunners Average

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us